Waterschade tijdens vakantie

De vakantie is weer in aantocht. Dus ook de obligate top-lijstjes. in dit geval een interessant lijstje van ASR Verzekeringen over de meest voorkomende schademeldingen tijdens de vakantieperiode.

  1. Natuurlijk is inbraak het meest voorkomende op nummer één. Leerzaam zijn de online tips van Interpolis. Geen klikobakken in de tuin, bijvoorbeeld.
  2. Vooral waterschade door hevige regen- en onweersbuien is één de meest voorkomende schademelding bij afwezigheid tijdens de vakantieperiode. In de zomer valt er steeds vaker veel regen in korte tijd. Als al dat water niet snel wordt afgevoerd, kan dat leiden tot bijvoorbeeld flink wat waterschade. Zorg dus dat de dakgoten schoon zijn voordat u op vakantie gaat.
  3. En een suffe derde plaats heeft bedorven etenswaar in koelkast en vriezer door stroomuitval.

Ook wordt vaak vergeten dat veel schade ontstaat juist doordat bij de buren brand uitbreekt. De brandweer spuit dan aan weerszijde alles lekker nat; met alle schade van dien. Dus “help” ook de buren even om na te denken over brandpreventie.
Bij elke verzekeraar komen jaarlijks komen honderden meldingen binnen van schade in en om het huis tijdens afwezigheid in de vakantieperiode die over een paar weken weer begint.
Gebeurt er toch iets dan is schade-melden bij ons simpel en snel op deze schade-pagina. Alles voorhanden, geen gezeur en op verzoek helpen we met tips en legale trucs over waterschade tijdens vakantie.