12 Tips en trucs zakelijke verzekeringen (deel 3)

Dit is het derde deel van tips en trucs zakelijke verzekeringen. Gewoon even het lijstje hieronder langslopen en deze checklist bedrijfsrisico’s en checklist arbeidsvoorwaarden langslopen en daarna weten we zeker dat we u op een idee hebben gebracht.

  1. 12 Tips en trucs zakelijke verzekeringen
    Een werknemer die niet kan komen werken, kost u veel geld als werkgever. Soms is dat de schuld van een buitenstaander die u echter eenvoudig aansprakelijk kunt stellen voor uw schade. Zelfs als het nog niet bekend hoe hoog de schadepost zal zijn. Zelfs als de kosten gewoon verzekerd zijn via een verzuimverzekering is het verstandig die buitenstaander een briefje te sturen en de toekomstige claim vast te leggen. De kosten zijn vaak veel hoger dan vergoed wordt via een polis.
  2. De bedrijfsrechtsbijstandsverzekering wordt vaak onderschat. Vooral het krijgen van hulp in een vroeg stadium is veel waard. Een beetje extra aandacht voor de diensten van zo’n verzekeraar betaalt zich vaak snel terug. Zeker bij bijvoorbeeld personeelsproblemen of het vooraf laten controleren van contracten. Dan bewijst zo’n jurist van de verzekeraar zijn nut. Wel even goed nagaan welke diensten gratis zijn en welke diensten nog een aanvullende nota krijgen.
  3. Iedere ondernemer heeft wel eens onbetaalde rekeningen en dus met incassoproblemen.  Maak dan op tijd gebruik van een extra incassoverzekering. Die zijn soms een onderdeel van de rechtsbijstandpolis zelf. Maar het begint natuurlijk bij uw eigen bedrijf met een goed incassobeleid, een tijdige factuur en een goede discipline om te herinneren aan betalen. Een kort e-mailtje of telefoontje met de vriendelijke vraag: “Goh, ik heb nog geen betaling gezien. is er ergens iets misgegaan bij het overboeken?” kan versnelling geven. U heeft immers uw werk al gedaan dus dan is het vriendelijke vragen om het overmaken van uw kosten ook heel redelijk.
  4. Als werknemers ziek worden dan lopen de kosten meestal snel uit de hand. Een goede verzuimdiscipline is een onderwerp waarbij er vooraf een flink voordeel kan worden gehaald. Denk eens aan een grondig verzuimprotocol. Want tot maximaal 2 jaar het salaris geheel of gedeeltelijk doorbetalen, daar wordt geen enkele werkgever vrolijk van. Schrijf ons even een e-mailtje met in het onderwerpveld “verzuimprotocol” en we sturen er eentje als concept in Word-formaat toe. Geen echte tips en trucs zakelijke verzekeringen maar wel handig.
  5. Murphy zei het al “Anything that can go wrong, will go wrong”. Het sleutelwoord is “preventie”. U kent uw eigen bedrijf of vak het beste dus u weet ook waar de zwakke schakels zitten. Een buitenstaander kan soms het klankbord zijn om de echte fouten eruit te halen. “Waarom heeft u niet…..” of “Ik zie nergens……? Klopt dat?“. Wij willen best die buitenstaander zijn.
  6. 1 jarige looptijd voor contracten komen steeds vaker voor. Maar de prijs van contractperiode van 3 jaar is veel lager. Zo’n verzekeraar beloont dat ook nog eens met een premiegarantie. Ook bespaart het u tijd jaarlijks die afweging steeds opnieuw te maken.
  7. Een werkgever is vaak aansprakelijk voor de schade die een werknemer veroorzaakt als hij/zij onderweg is. Zeker de afgeleide aansprakelijkheid voor de werkgever kan een pijnlijk hoge kostenpost veroorzaken. Daar zijn polissen voor gemaakt…… Vaak heel goedkoop via een uitbreiding van de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.
  8. Bij een flinke uitgebreide schade is het verstandig gelijk een contra-expert erbij te betrekken. Die kan dan kennismaken met de expert van de verzekeraar. De nota voor de (onafhankelijke) contra-expert wordt overigens ook nog vaak betaald door diezelfde verzekeraar.
  9. Elke verzekeringsadviseur moet een beroepsaansprakelijkheidsverzekering hebben. Controleer dat even vooraf zodat, als deze een fout maakt, u ook hem/haar aansprakelijk kan stellen.
  10. Zelf afsluiten van verzekering kan prima bij een particulieren verzekering. Inboedel en reisverzekering kunt u best zelf. Denk nog wel even goed na of u dat wilt als u een zakelijke polis gaat afsluiten. Kijk een of deze tips en trucs zakelijke verzekeringen een toegevoegde waarde hebben.
  11. Overvallen worden, is een traumatische ervaring. Maak de kans klein door weinig kasgeld beschikbaar te hebben en de hoeveelheid waardevolle goederen tot een minimum te beperken.
  12. Soms is een bedrijf te ingewikkeld om de verzekeringen en de risico’s even via de telefoon te regelen. Voor een vast bedrag komen we graag bij u langs om te helpen bij het beperken en verzekeren van de bedrijfsrisico’s.. Kijk ook een naar onze Checklist bedrijfsrisico’s en Checklist arbeidsvoorwaarden

Het is een handvolle pagina vol tips en trucs zakelijke verzekeringen. Samen met deel 1 en deel 2 zijn er vast een aantal die op korte of lange termijn nuttig zijn.

Deel 1 tips en trucs zakelijke verzekeringen
Deel 2 tips en trucs zakelijke verzekeringen
Deel 3 tips en trucs zakelijke verzekeringen

Premie online berekenen

Verzuimverzekeringen offertes Premie Arbeidsongeschiktheid collectief offerte Arbeidsongeschiktheid ZZP of DGA offerte Bedrijfsrechtsbijstand verzekering - premie Adviseurswijziging bestaande verzekering Overzicht alle bedrijven verzekeringen