Bedrijfsverzekering Horeca – 17 stuks in goede volgorde

Bedrijfsverzekering horeca

De volgende verzekeringen kunnen thuishoren in een Bedrijfsverzekering Horeca. Let op dit zijn dus geen arbeidsvoorwaarden verzekeringen. Bij de opsomming hieronder kijken we alleen naar de financiële risico’s die een horecabedrijf kan ervaren als er schade is “door een van buitenkomend onheil“. Dat lijkt een heldere uitleg voor een Bedrijfsverzekering Horeca maar samen met de uitsluitingen is het verstandig vooraf goed te kijken welke risico’s wel/niet verzekerd zijn.

Onze volgorde….

U begrijp vast dat het ook sterk zal afhangen van de feitelijke situatie, financiële noodzaak om risico’s te verzekeren en uw eigen mening. Het is dus slechts een voorzet om erover na te denken; waar wilt u wel/niet geld aan uitgeven.

 1. Bedrijfsverzekering HorecaAansprakelijkheidsverzekering Bedrijfsverzekering Horeca (no-brainer)
 2. Bedrijfsschade horeca (bedrijfsstilstand door bijvoorbeeld brand)
 3. Horecagebouw verzekering (opstal)
 4. Huurdersbelang in gehuurd pand
 5. Horeca inventaris
 6. Horeca goederen
 7. Horeca rechtsbijstand
 8. Werknemersschade
 9. Geldverzekering horeca
 10. Rechtsbijstand horecapersoneel
 11. Auto’s en vrachtwagens horeca
 12. Aanhangwagens horeca
 13. Werkmaterieel verzekering horeca
 14. Horeca Elektronica verzekering (inclusief computers)
 15. Milieuschade verzekering horeca
 16. Eigen vervoer en transport verzekering
 17. Eigen bedrijfsuitrusting
Horeca verzekeringen premie-offerte aanvragen

Premie informatie

De premie voor een Bedrijfsverzekering Horeca is vaak afhankelijk van verschillende factoren, zoals het verzekerd bedrag, uw jaaromzet of het soort bedrijf dat u heeft. Eigen risico telt maar één keer per schadegeval. Heeft u een schadegeval dat onder meerdere verzekeringen valt, bijvoorbeeld stormschade aan uw bedrijfsgebouw en bestelauto? Pakketkorting. Als u meerdere verzekeringen combineert krijgt u een aantrekkelijke pakketkorting. Deze korting op een Bedrijfsverzekering Horeca kan oplopen tot wel 12%.

Eigen risico

De premie kan soms heel laag worden voorgespiegeld voor een Bedrijfsverzekering Horeca; vaak komt dat door een hoog eigen risico. Dan zal er bij een schade van € 2.500,- dus eerst bijvoorbeeld € 500,- of soms nog hoger, afgetrokken worden. Dan wordt een Bedrijfsverzekering Horeca plots heel duur en is die lage premie een kat in de zak. Vergelijk dus vooral de eigen risico’s; het zijn die verdomde kleine lettertjes die iedereen helaas goed kent.  Maak dus altijd een eenvoudige vergelijking op premie, eigen risico, uitsluitingen en polisvoorwaarden bij een Bedrijfsverzekering Horeca.

Heeft u schade op meerdere verzekeringen door één gebeurtenis? Dan geldt soms het hoogste eigen risico. Andere verzekeraars berekenen het eigen risico per pakket Bedrijfsverzekering Horeca, waardoor u meerdere keren het eigen risico betaalt. Even vooraf controleren want het maakt een groot verschil bij schade.

Uitsluitingen Bedrijfsverzekering Horeca

Zeker zo interessant is het bekijken van de uitsluitingen in de verzekeringsvoorwaarden. Hieronder een aantal voorbeelden van mogelijke uitsluitingen voor beperkt casco en het volledig casco gedeelte. Vrijwel elke verzekeraar hanteert deze uitsluitingen.

 1. Opzet of roekeloosheid. Uitgesloten is schade veroorzaakt door opzet, al dan niet bewuste roekeloosheid of al dan niet bewuste schuld van de verzekerde zelf.
 2. Onvoldoende onderhoud. Uitgesloten is schade die het gevolg is van de verzekerde te verwijten ernstig gebrek aan onderhoud van de machines. Oftewel, onderhoud het werkmaterieel goed. Verplicht jaarlijks onderhoud is niet altijd verplicht.
 3. Normale slijtage is uitgesloten bij een Bedrijfsverzekering Horeca. Uitgesloten is schade bestaande uit herstelkosten bij normale slijtage.
 4. Drank en drugs gebruik kan ook tot verlies van een schade-uitkering leiden.

Professionele risico management

Veel horecarisico’s zijn overzichtelijk als het gaat om de basis risico’s. Denk aan brand, inbraak en aansprakelijkheid. Sommige horecaondernemingen hebben een veel intensievere risico analyse nodig om de risico’s inzicht te krijgen en goed onder controle te krijgen. Kijk eens op deze professionele risico management pagina.

Audio aansprakelijkheid Horeca

Nieuwe activiteiten horeca

Er zijn steeds meer horecabedrijven die hun bedrijf uitbreiden met een winkel of andere activiteiten. Een restaurant met een winkel in regionale producten, een lunchroom die lunches thuis of op kantoor verzorgt of een wijnbar met een webshop. Plots is er een productaansprakelijkheid. Of extra inventaris op de Bedrijfsverzekering Horeca. De verzekerde bedragen zijn soms snel te hoog of te laag. Regel dat deze activiteiten altijd uptodate zijn.

Premie berekenen of offerte aanvragen

Arbeidsvoorwaarden

Het kan verstandig zijn om ook over de Arbeidsvoorwaarden van de medewerkers na te denken. Een aantal onderdelen zijn verplicht (oudedagspensioen) maar elke ondernemer kan die eenvoudig uitbreiden met verzuim-aanvullingen, ongevallen, arbeidsongeschiktheid, partnerpensioen, etc.

Video

Verzekeringen

Laat uw reactie achter