Bouwpolis 7 preventietips en diefstalpreventie 2019

Een bouwpolis is een verzekering waar veel elementen verzekerd op kunnen zijn. Denk aan aansprakelijkheid, brand, constructie, montage of ongelukken, diefstal, criminaliteit, rechtsbijstand, gereedschappen, etc. Wij maken het u gemakkelijk door direct online de belangrijkste premie af te geven.

Schade prioriteit

Bouwpolis

Een bouwverzekering is verstandig maar diefstalpreventie en brandrisico zou een hoge prioriteit moeten hebben. Op een bouwplaats zijn diefstal en vandalisme een constant probleem om rekening mee te houden. Diefstal of vandalisme zorgt niet alleen voor een kostenpost door het directe verlies. Ook de gevolgschade kan flink oplopen. Door de stagnatie gaan kostbare uren verloren en die kosten kunnen niet worden doorberekend. Daarnaast kan doordat er niet op tijd wordt geleverd een boetebeding in werking treden. Dit verhoogt de gevolgschade kosten nog verder. Natuurlijk is het dus verstandig een bouwpolis te hebben voor diefstal maar goede preventie is belangrijker.

7 Preventietips diefstalpreventie

  1. Breng waardevolle goederen pas op het laatste moment naar de bouwplaats. Just in time, zullen we maar zeggen. Niet alleen buitenstaanders zijn geïnteresseerd maar onderschat het risico niet van diefstal door eigen werknemers of ingehuurde krachten. Vertrouwen is prima, een bouwpolis is mooi maar controle is effectiever.
  2. cv-installaties en keukenapparatuur of aantrekkelijke sanitair dus pas aanvoeren als er ook direct wordt geplaatst.
  3. Geintjes als het in brand steken van afval en bouwmaterialen kan worden beperkt door deze aan het eind van de dag op te ruimen. Een verzekeraar van een bouwpolis kan al snel in zulke gevallen kritisch zijn bij uitkeringen.
  4. Maak ruim gebruik van goed afsluitbare containers.
  5. Hekwerk langs het terrein is een must om diefstal en brandstichting tegen te gaan. Zorg dus voor een goede beveiliging van de bouwplaats
  6. Vul de beveiliging aan met elektronische bouwplaatsbeveiliging; denk aan bewegingsdetectie en camera’s. Het zal soms zelf een verlaging van het eigen risico op een bouwpolis opleveren.
  7. Particulieren bewakingsdiensten kunnen sluit- en surveillancerondes uitvoeren.

Bouwpolis voor professionals

bouw, Verzekeringen

Laat uw reactie achter