Bouwbedrijf verzekering 4 voorbeelden en tips 2018

bouwbedrijf verzekeringEen bouwbedrijf verzekering is de eerste verzekering waar elk bouwbedrijf extra aandacht voor zal hebben. De aansprakelijkheid van een bouwbedrijf gaat verder dan alleen een aansprakelijkheidsverzekering maar zal een onderdeel kunnen uitmaken van de gehele logistieke omgeving waar een bouwbedrijf in werkt. Een aantal onderdelen gaan we hieronder aanstippen maar eerst even een goede uitleg van de verschillende soorten bouwbedrijf verzekering die er zijn.

bouwbedrijf verzekering

Vier soorten aansprakelijkheid Bouwbedrijf verzekering

Het algemene begrip “Bouwbedrijf verzekering ” is te algemeen om goed te kunnen gebruiken. Vandaar dat we die aansprakelijkheidsverzekering bouwbedrijf hieronder even splitsen in verschillende aansprakelijkheidsdelen.

1. Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

De belangrijkste verzekering die elke bouwbedrijf moet hebben. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt de schade aan zaken en aan personen. Vooral dit laatste risico is belangrijk om te realiseren. Een dakpan die op straat terecht komt en een verwonding veroorzaakt, kan financiële gevolgen hebben voor het bedrijf. Een dakpan op een auto levert alleen aansprakelijkheid schade aan zaken op. Maar ernstiger wordt het als er letselschade is.

Letselschade is veruit de meest kostbare schadeclaim die een bouwbedrijf kan krijgen.

Voorbeelden bedrijfsaansprakelijkheid

  1. U vernielt in een flat in een waterleiding en alle verdiepingen krijgen waterschade. De financiële schade is groot maar een bouwbedrijf verzekering zorgt voor deze aansprakelijkheidsdekking. De zaakschade wordt dus vergoed op deze bouwbedrijf verzekering.
  2. U laat een bouwdroger aan staan. er breekt brand uit en het pand er naast brand ook af. Die verzekeraar meldt zich bij u met de schadeclaim. (regres)
  3. Een medewerker rijdt naar een klant toe. Onderweg rijdt u met uw fiets een voetganger aan en deze krijgt een dwarslaesie. Het is slechts één van de vele risico’s die u dagelijks loopt. De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering van een bouwbedrijf verzekering keert dan de letselschade uit.

2. Aansprakelijkheid uit hoofde van opzicht

Een (helaas) onduidelijke aansprakelijkheid die eigenlijk alleen komt vanwege het vakjargon dat gebruikt wordt. Zaken onder opzicht is eigenlijk vrij simpel voor een bouwbedrijf. U leent even de compressor met een spijkermachine van uw collega. Als die zaken onder een omvallend muurtje terecht komen, zal de eigenaar de schade vergoed willen krijgen. Hij heeft zijn spullen uitgeleend. De bouwbedrijf verzekering oftewel de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zal deze schade gewoon vergoeden als de zaken “onder opzicht” ook zijn meeverzekerd. Lees meer.

3. Werknemersaansprakelijkheidsverzekering.

Deze bouwbedrijf verzekering vergoed de schade die een individuele werknemer heeft door een bedrijfsongeval tijdens het werk. Stel, hij haalt zijn kleding open aan een onverwacht schroef. Maar ook bij veel ernstiger bedrijfsongevallen kan de werknemer, de werkgever aansprakelijk stellen. En doet hij/zij het niet zelf dat doet de advocaat of FNV het wel. Op elke bouwbedrijf verzekering zal deze extra dekking meeverzekerd kunnen worden.

4. Constructie All Risk verzekering professionals.

  1. Er is altijd veel discussie bij het verschil tussen een aansprakelijkheidsverzekering bouwbedrijf en een Constructie All Risk CAR verzekering als bouwbedrijf verzekering. Het verschil is goed uit te leggen. Bij een gewone bouw bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering wordt “het slachtoffer” vergoed. Bij een Constructie All Risk CAR verzekering wordt “de eigen schade” vergoed. Want als er, voordat er wordt opgeleverd, een storm voor een flinke schade zorgt aan het bouwproject, dan zal die schade zelf betaald moeten worden komen en dus niet kunnen worden verhaald op de bouwbedrijf verzekering.
    • Nadelen. Kleine projecten met weinig investering door u als bouwbedrijf kunnen soms gemakkelijk voor eigen risico worden genomen. Wel op tijd de verzekering wijzigen als er plots een financieel groot project op uw weg komt.

bouwbedrijf verzekering

Constructie all risk professionals

Er is altijd veel onduidelijkheid bij het verschil tussen een bouw aansprakelijkheidsverzekering en een Constructie All Risk CAR verzekering. Het verschil is eenvoudig. Bij een gewone bouw bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering wordt “het slachtoffer” vergoed. Bij een Constructie All Risk CAR verzekering wordt “de eigen  schade” vergoed. Want als er, voordat er wordt opgeleverd, een storm voor een flinke schade zorgt aan het bouwwerk, dan zal die schade voor eigen rekening komen en dus niet kunnen worden verhaald op de bouw aansprakelijkheidsverzekering.

bouwbedrijf verzekering

bouwbedrijf verzekering

 

Verzekeringen

Laat uw reactie achter