3 belangrijkste Horecaverzekeringen in 2019

Wij vinden de volgende horecaverzekeringen belangrijk om altijd een horecazaak mee te starten:

 1. horecaverzekeringenAansprakelijkheidsverzekering Horecaverzekeringen (AVB): onder andere letsel en materiële schade van een ander waarvoor u aansprakelijk bent, dus ook schade van uw werknemers. Uit te breiden met werknemerschade: letsel en materiële schade van uw werknemers als gevolg van een ongeval tijdens het werk, als u juist niet aansprakelijk bent
 2. Inventaris-/Goederen-/Huurdersbelangverzekering (eventueel met Glas-dekking, alleen wanneer u huurder bent van het bedrijfsgebouw): voor schade door bijvoorbeeld brand, diefstal en water aan uw inventaris en goederenvoorraad, en eventuele aanpassingen aan een gehuurd gebouw die u zelf heeft betaald. Alles kan onder een pakket horecaverzekeringen wordt afgesloten.
 3. Rechtsbijstandverzekering Bedrijven (eventueel met rechtsbijstand voor de auto): juridische bijstand in conflicten met bijvoorbeeld leveranciers en klanten.

Voorbeeld premie horecaverzekeringen

Met deze drie horecaverzekeringen wordt, bijvoorbeeld een café of restaurant bij aanvang verzekerd. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering; inventaris tot 50 duizend euro en de goederen tot 15 mille. Inclusief een rechtsbijstandsverzekering die de onvermijdelijke juridische zorgen wegneemt.

Meer belangrijke verzekeringen:

 1. Gebouwverzekering (eventueel met Glas-dekking): voor schade door onder andere brand, water en storm aan uw eigen gebouw.
 2. Bedrijfsschade horecaverzekeringen: dekt de misgelopen winst en de vaste lasten die doorgaan na schade door bijvoorbeeld brand of inbraak.
 3. Eigen vervoerverzekering: voor diefstal van en schade aan gereedschap en goederen die in het vervoermiddel liggen.
 4. Zakenreisverzekering: als u tijdens een zakenreis hulp nodig heeft, als u onverwachte kosten maakt, of als er schade aan bagage
  ontstaat.
 5. Geldverzekering: voor het verlies van contant geld cadeaubonnen e.d., zoals door een overval of inbraak.
 6. Computer-/Elektronicaverzekering:voor schade aan uw computers en elektronica.
 7. Autoverzekering Bedrijven (eventueel met een dekking voor schade aan uw eigen auto, motorrijtuigrechtsbijstand, en een schadeverzekering voor inzittenden): voor schade die u met de auto aan anderen toebrengt. Deze verzekering is wettelijk verplicht.
 8. Aanhangwagenverzekering Bedrijven:voor schade aan uw aanhangwagen en het werkmaterieel dat eventueel op of in de aanhangwagen is gemonteerd.
 9. Milieuschade horecaverzekeringen: voor de kosten van het saneren van verontreinigde grond en oppervlaktewater.
 10. Vrachtautoverzekering (eventueel met een dekking voor schade aan uw eigen vrachtauto, motorrijtuigrechtsbijstand, en een schadeverzekering voor inzittenden. Verder uit te breiden met een dekking voor op de vrachtauto gemonteerd werkmaterieel):
  voor schade die u met de vrachtauto aan anderen toebrengt. Deze verzekering is wettelijk verplicht.
 11. Werkmaterieelverzekering (eventueel met een dekking voor schade aan uw eigen werkvoertuig, motorrijtuigrechtsbijstand, en een schadeverzekering voor inzittenden): voor schade die u met het werkvoertuig aan anderen of uw eigen spullen toebrengt.

Rechtsbijstand

Een volwaardige rechtsbijstandspolis binnen een pakket horecaverzekeringen kost weinig (online premies) en de extra diensten zijn uitgebreid.

 1. arbeidscontracten analyseren,
 2. assistentie bij conflicten met UWV, verzekeraars, adviseurs, etc.
 3. controleren betrouwbaarheid toeleveranciers,
 4. aansprakelijkheidsstellingen maken omdat een werknemer niet kan werken  door de schuld van een ander.
 5. etc

Aansprakelijkheid horecaverzekeringen

Elke particulier heeft een aansprakelijkheidsverzekering particulieren. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is de zakelijke variant erop. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering binnen een pakket horecaverzekeringen verzekert zaakschade en letselschade. Beide schades kunnen grote financiële gevolgen hebben voor de ondernemer en kunnen tot persoonlijk faillissement leiden als deze niet correct zijn verzekerd. Wij vinden aansprakelijkheid het eerste risico om over te praten. Letselschade en schade aan spullen van een ander, zijn de eerste risico’s om over na te denken. Zorg dat u de juiste beslissingen neemt en de juiste afspraken maakt. Maar ook stommiteiten zijn natuurlijk gewoon verzekerd.

Wat kosten zulke horecaverzekeringen?

Dat verschilt met welke verzekeringen het pakket horecaverzekeringen wordt uitgebreid. Het rekenvoorbeeld hierboven geeft een beeld van de kosten. De premies hangen af van de verzekeringen die u kiest, de dekking en het eigen risico. Ook spelen locatie, bedrijfsgrootte en het soort bedrijf mee.  Denk bij de start ook altijd aan de lijst met vergunningen die nodig zijn voor een goede start.

Wat kan er gebeuren?

 1. horecaverzekeringenU geeft een klant eten of te drinken waar ze ziek van worden.
 2. Iemand heeft letsel door een kapotte stoel of barkruk.
 3. Een werknemer brandt zijn hand in de keuken.
 4. Uw horeca brandt af maar ook de buurman heeft schade. Die gaat u aansprakelijk stellen voor uw schade.
 5. Sommige horeca gelegenheden hebben cateringactiviteiten. Dat betekent niet alleen op de werkvloer risico’s maar ook buiten de deur.
 6. Een gast die uitglijdt over een vloer, of vanwege een gehuurde tent die kapot gaat of een fout van een medewerker.

Brand….”Ach, een paar stoelen en krukken”…..

Niet elke horecagelegenheid heeft een 1e klas inventaris. Maar denk eens na over een horecagelegenheid met een 2e hands inventaris. Als het afbrandt dan moet er een nieuwe bar komen, een plafond, wanden, vloerbedekking en alle kasten en apparatuur moet worden vervangen. Denk ook aan een podium, extra meubilair of beeld- en geluidsapparatuur. En er komt lange tijd geen klant meer binnen (bedrijfstilstand) .

We praten dan over risico’s van

 1. het huurdersbelang,
 2. inventaris en
 3. goederen
 4. bedrijfsschade door stilstand

Oftewel, hoe ziet uw wereld er uit als horeca ondernemer als morgen de tent op “zwart” gaat door brand. een goed pakket horecaverzekeringen kan veel kopzorgen besparen. De premies zijn eenvoudig op te vragen.

Horeca verzekeringen premie-offerte aanvragen Overzicht alle bedrijven verzekeringen

 

Verzekeringen

Laat uw reactie achter