Loondoorbetaling horeca direct online premies 2020

loondoorbetaling horeca

De combinatie loondoorbetaling horeca en preventie is onmisbaar bij een goed personeelsbeleid. Simpel weg om slim de kosten te verlagen bij ziekte van een personeelslid. Hieronder een paar adviezen en uitwerkingen.

Horeca verzekeringen premies online

Loondoorbetaling horeca personeel

Horecaverzekering en ziekte verzuim is een belangrijk onderdeel van elke horecaonderneming. Er is een loondoorbetaling horeca verplichting voor elke onderneming als een werknemer ziek wordt. Dat risico kan voor veel ondernemers een stevige schadelast betekenen. Denk aan een vaste kracht die ziek wordt en ook het tweede jaar ziek blijft. Een loondoorbetaling van 70% (of hoger) het eerste jaar en een loondoorbetaling het tweede jaar van 70% komt dan volledig voor rekening van de ondernemer. De oplossing kan worden gevonden in verzuim horeca verzekeringen. Wees erop attent dat ziekteverzuim oproepkrachten een behoorlijk ingewikkelde materie is waar ook rekening mee moet worden gehouden.  Ziekteverzuim oproepkrachten informatie.

Audio ziekteverzuimverzekering

Luister eerst eens naar dit audio boodschap over ziekteverzuim, loondoorbetaling horeca met tips en veel antwoorden op vragen.

Preventie loondoorbetaling horeca

Preventie in horeca is vermoedelijk nog belangrijker dan de horecaverzekering zelf. Het verlies aan imago door een nare gebeurtenis kan grote invloed hebben op de toekomstige omzet. Maar ook interne problemen door ziekteverzuim van personeel. Preventie om schade te voorkomen is dus cruciaal. Verzekeraars willen daar – natuurlijk – graag bij meehelpen. Zij kunnen daarom ook actief worden betrokken bij het oplossen van de risico’s bij loondoorbetaling en horeca sector. Ook wij hebben een jarenlange ervaring met de meest gevoelige preventie-oplossingen.

Rechtsbijstand loondoorbetaling  horeca

Het opstellen van arbeidscontracten die de juridische toets kunnen doorstaan, is vakwerk. De rechtsbijstandsverzekering die in een pakket horecaverzekering kan worden bijgesloten is de moeite waard om te overwegen. Denk eens aan de kosten van rechtsbijstand bij conflicten met werknemers. “Ik heb een eigen jurist” klinkt natuurlijk goed maar is toch vaak een vriend of kennis die met een vrijblijvend advies een richting aan kan geven.

Rechtsbijstand diensten

Een volwaardige rechtsbijstandspolis kost weinig en de extra diensten zijn uitgebreid.

  1. arbeidscontracten analyseren,
  2. assistentie bij conflicten met UWV, verzekeraars, adviseurs, etc.
  3. controleren betrouwbaarheid toeleveranciers,
  4. aansprakelijkheidsstellingen maken omdat een werknemer niet kan werken  door de schuld van een ander.
  5. etc

Verzuim, loondoorbetaling horeca en ziek personeel

Als personeel ziek wordt dan moeten ze gedurende twee jaar een ziekteuitkering krijgen. Dat moet wettelijke verplicht minimaal 70% zijn. Maar een werkgever mag ook een hoger uitkering geven het eerste ziekte jaar. Bijvoorbeeld 80% of zelfs 100%. In dat laatste geval wordt dus 70% van dat inkomen worden doorbetaald. Wees erop bedacht dat u als werkgever ook nog de overige werkgeverslasten betaalt; vaak ongeveer 20%. De rekening van deze zieke werknemer loopt dan al snel op naar totaal € 65.000,- als iemand 2 jaar ziek blijft.

Tijdelijke of uitzendkrachten

Tijdelijke medewerkers, oproepkrachten, stagiaires en familieleden werken voor u en onder uw verantwoording. Best handig als ook dit winkel personeel ziekteverzuim meeverzekerd wordt op verschillende verzekeringen. Denk aan verzuimverzekering, ongevallenpolissen of arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor het winkelpersoneel. De financiële gevolgen voor elke ondernemen zijn groot. Natuurlijk de loondoorbetaling horeca personeel maar ook vervanging en verhoging van toekomstige premies. Ook via de UWV is er veel informatie te vinden over dit ziekteverzuim.

Horecaverzekering en ziekte verzuim oproepkrachten

Lees ook onze speciale pagina over dit onderwerpt. Ziekteverzuim oproepkrachten 19 antwoorden FAQ. loondoorbetaling horeca oproepkrachten is een onderwerp om dagelijks aandacht te geven gezien de grote kostenpost die het voor elke horecaonderneming kan betekenen.

Ziekteverzuim protocollen

Extra werknemers zorgen voor veel voorzieningen zoals de juiste ziekteverzuim protocollen. U kunt bij ons een gratis concept verzuim protocol aanvragen. Even een emailtje met in het onderwerpveld “verzuimprotocol” en u krijgt deze Word file kosteloos toegezonden. Deze is daarna op maat aan te passen aan uw eigen wensen.

Bedrijfsongevallen loondoorbetaling horeca

Het werken in de horeca is gevaarlijk. Een doorgesneden pees door een gebroken glas, is slechts één van de vele risico’s die dagelijks op de loer liggen. Gewoon struikelen, elektrocutie door kapotte bedrading, of betrokken worden in een ruzie. Het zijn talloze voorbeelden van bedrijfsongevallen risico’s. Natuurlijk is het gevolg menselijk leed maar ook financiële gevolgen zoals loondoorbetaling horeca personeel en de werkgeversaansprakelijkheid. Horecaverzekering en ziekte verzuim kan dus ook uit deze onverwachte hoek een onderwerp van gesprek zijn.

Premies

Horeca verzekeringen premies online Gebouwen en opstallen - premie op maat Bedrijfsschadeverzekering premie aanvraag Bedrijfsrechtsbijstand premieberekening Overzicht alle bedrijven verzekeringen