Restaurant verzekeren. Scherpe 2021 online pakketpremies

Restaurant verzekeren

Het restaurant verzekeren is cruciaal voor elke horecaondernemer. Als horecaondernemer met een restaurant, gaat de aandacht altijd uit naar de gasten.  Toch zijn er flink wat bedrijfsrisico’s; Inbraak, een lekkende tap of een keukenbrand kunnen veel financiële schade veroorzaken. Welke keuzes worden gemaakt bij een restaurant verzekeren? En wat kost een verzekeringspakket voor de restaurant? Een restaurant verzekeren is specialistenwerk; wij zoeken wij het voor u uit en zorgen dat er een scherpe keuze kan worden gemaakt.

Restaurant verzekeren. Maar welke 5 restaurantverzekeringen zijn van belang?

Horeca verzekeringspakket premie berekenen

In de horeca zijn veel bedrijven actief. Hotels, cafetaria’s en restaurants, maar bijvoorbeeld ook cateringbedrijven en bowlingbanen. Hoewel elk bedrijf anders is, lopen horecabedrijven vergelijkbare risico’s. Een restaurant verzekeren, dan hebben we het o.a. over de volgende polissen.

 1. Inventaris en handelsgoederen;
 2. Het gebouw;
 3. Aansprakelijkheid;
 4. Bedrijfsschade;
 5. Huurdersbelang.

Voorbeeld premie restaurant verzekeren

Een restaurant verzekeren kost premie, die is vaak afhankelijk van verschillende factoren, zoals het verzekerd bedrag, uw jaaromzet of het soort bedrijf dat u heeft. Eigen risico telt vaak maar één keer per schadegeval. De voorbeeld premies hier zijn maandpremies en zijn natuurlijk af van de waarde van de zaken, goederen en omzet van het restaurant.

Restaurantverzekeringen

Brand-, water- en koelschade

Schade door brand, koelinstallaties of lekkage komt regelmatig voor in een restaurant. Uw koelcel, frituur en tapinstallatie zijn stuk voor stuk onmisbaar. Maar ze vormen ook een risico. Voor uw pand, inrichting en voorraad.

Opstal restaurant verzekeren

Bent u de eigenaar van uw pand? Dan bent u voor uw hypotheek verplicht om een opstalverzekering of brandverzekering af te sluiten. Zo weet de hypotheekverstrekker dat u de hypotheekschuld ook kunt betalen als uw bedrijf afbrandt.

Gebouwen - online premie

Huurdersbelang

Huurt u de horecaruimte? Ook dan kan schade voor hoge kosten zorgen. Standaard vergoedt de eigenaar niet uw aanpassingen aan het gebouw (het huurdersbelang). Heeft u een mooie vloer of keuken aangelegd? Dan komt schade daaraan mogelijk voor uw eigen rekening als u het restaurant verzekeren heeft uitgesteld.

Bedrijfsschade

Bedrijfsschade door stilstand van uw bedrijf. Het kan gebeuren dat u door schade tijdelijk ander onderdak nodig hebt of uw bedrijf moet sluiten. U loopt dan omzet mis terwijl de vaste kosten doorlopen. Kosten voor noodoplossingen en schadeherstel komen daar bovenop. Zonder het restaurant verzekeren via een omzetdervingsverzekering kan bedrijfsstilstand het einde van een gezond bedrijf betekenen.

Het kan bij ons in één pakket inclusief omzetverliespolis.

Kosten van restaurantbrand

Diefstal

Diefstal van geld of inventaris. In de horeca wordt nog veel met contant geld gewerkt. Daardoor komt vals geld en diefstal regelmatig voor. Helaas ook door klanten of eigen personeel. Ook kostbare inventaris is niet altijd veilig. Het restaurant verzekeren met de juiste verzekerde dekking bij diefstal zit in het pakket, als daar prijs op wordt gesteld.

Let op. Soms kan, vanwege de AVG eisen beter gekozen worden voor een extra cyber verzekeringsdekking.

Aansprakelijkheid

Aansprakelijkheid voor schade of letsel. Heeft een gast een voedselvergiftiging opgelopen? Of zakt hij door een stoel? Een klant of leverancier kan u aansprakelijk stellen voor schade of letsel. Bij blijvend letsel of misgelopen inkomsten gaat het vaak om hoge kosten.

Wat kost het restaurant verzekeren? Dat verschilt. Een rekenvoorbeeld geeft een beeld van de kosten. De premies hangen af van de verzekeringen die u kiest, de dekking en het eigen risico. Ook spelen locatie, bedrijfsgrootte en het soort bedrijf mee.  Denk bij de start ook altijd aan de lijst met vergunningen die nodig zijn voor een goede start.

Horeca verzekeringspakket premie berekenen

Voordeelpakket restaurant verzekeren

Restaurantverzekeringen

Het restaurant verzekeren kunnen wij in één hotel-restaurant verzekeringspakket plaatsen. Let op dit zijn dus geen arbeidsvoorwaarden verzekeringen. Bij de opsomming hieronder kijken we alleen naar de financiële risico’s die een horecabedrijf kan ervaren als er schade is “door een van buitenkomend onheil“. Dat lijkt een heldere uitleg maar samen met de uitsluitingen is het verstandig vooraf goed te kijken welke risico’s wel/niet verzekerd zijn.

 1. Aansprakelijkheid restaurant verzekeren, Premie direct online
 2. Werknemersschade
 3. Bedrijfsschade restaurant
 4. Geldverzekering restaurant
 5. Inventaris restaurant verzekeren
 6. Restaurant goederen
 7. Huurdersbelang in gehuurd pand
 8. Restaurant rechtsbijstand
 9. Rechtsbijstand horecapersoneel
 10. Auto’s en vrachtwagens restaurant
 11. Aanhangwagens
 12. Restaurant Elektronica verzekering (inclusief computers)
 13. Restaurant gebouw verzekering (opstal)
 14. Milieuschade verzekering restaurant
 15. Eigen vervoer en transport verzekering

Premies

Gevolgen brand restaurant Abel

Audio over afsluiten verzekeringen