Transportpolis 2018 – Is een tientje genoeg?

transportpolisDe Transportpolis Goederen verzekert goederen tegen diefstal, schade en verlies tijdens het transport. Niet alleen vervoer met de eigen bedrijfsauto maar ook transport dat u uitbesteedt. Vliegtuig, vrachtwagen, fiets, bestelauto, motor; het maakt niet uit. De goederen zijn verzekerd voor de juiste waarde.

Maak een keuze

  1. U bent zelf een transportonderneming voor anderen: Vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering. Kijk dan even op onze speciale vervoerdersaansprakelijkheidspagina.
  2. U laat uw goederen door anderen vervoeren: Kies dan deze transport polis goederen.

Transport polispremie online

Vergoeding bij een Transportpolis Goederen

Vergoed wordt:

  1. de inkoopwaarde plus 10% imaginaire winst of
  2. verkoopwaarde als de goederen al verkocht waren;

Uitbesteden en de verliesvergoeding 

Als u de goederen laat vervoeren voor UPS, DHL, PostNL of een ander vervoerbedrijf dan geeft u de goederen uit handen. Natuurlijk worden die bijna altijd correct afgeleverd. Maar het kan wel eens mis gaan. Soms door schuld van de vervoerder maar soms ook buiten hun schuld. Een vracht vat vlam of rijdt het kanaal in. Of de goederen worden uit die vrachtwagen gestolen of ze worden beschadigd afgeleverd. Natuurlijk krijgt u een vergoeding krijgen van de vervoerder maar meestal is die vergoeding soms niet meer dan € 10,- per kilo en maximaal een paar tientjes per zending. Een Transportpolis Goederen is al snel de moeite waard. Voor de premie hoeft u het niet te laten. Hier kunt u dat direct online berekenen.

De voorwaarden van uw eigen vervoerder kunt u terugvinden op de websites van bijvoorbeeld  UPS, DHL, PostNL (pdf).

Wat zijn handelsgoederen?

  1. De goederen waarmee u handel drijft;
  2. Zaken die u van een ander in consignatie heeft;
  3. Zaken ‘op zicht’. Voorbeelden zijn reparatiezaken, geleende spullen, consignatiezaken of zaken in bruikleen.

Die laatste worden vaak vergeten om ze te verzekeren. Heeft u spullen van een ander en stuurt u die bijvoorbeeld terug dan is verlies extra vervelend.

Bedrijfsuitrusting.

Het is op de Transportpolis ook mogelijk om de eigen bedrijfsuitrusting te verzekeren. Denk maar eens aan gereedschappen, onderdelen of monstercollecties die u in uw bestelauto heeft liggen.

Vervoermiddelen Transportpolis Goederen.

Er worden door verzekeringsmaatschappij geen eisen gesteld aan de soort vervoermiddelen bij een Transportpolis Goederen. Vliegtuig, vrachtwagen, eigen wagen, motor, fiets of bestelauto. Er wordt geen verschil gemaakt. Zolang er maar sprake is transport van handelsgoederen en schade waar het voertuig bij betrokken is.

Dekkingsgebied

Europa wordt standaard genomen als dekkingsgebied. Vervoert u ook buiten Europa, geef ons dan even een seintje want ook die risico’s kunnen goed verzekerd worden. Maar het is wel nodig dat we dat in overleg met een verzekeraar aanpakken. Deze standaard premies gaan dus uit van dekkingsgebied Europa.

Transport polispremie online

Andere schadeoorzaken

De Transportpolis Goederen verzekert handelsgoederen tegen diefstal, schade en verlies maar ook de volgende momenten keert de Transportpolis uit. Het ‘stakersrisico‘ als oorzaak van schade of verlies, waaronder te verstaan:

Video

Dat een ongeluk met uw goederen in een klein hoekje zit, laat bijgaande compilatie zien van ongelukken met vrachtwagens.

Alle bedrijven offertes
Verzekeringen

Laat uw reactie achter