VVE rechtsbijstandverzekering juridisch slot op de deur

Een VVE bestuurder zonder een VVE rechtsbijstandverzekering kan in een lastig pakket komen te zitten. Een bevriende “jurist” is natuurlijk best wel snel te vinden maar veel verder dan een vrijblijvend advies komt het vaak niet. VVE rechtsbijstandverzekeringDan is een vakkundige en onafhankelijke verzekeraar wel zo belangrijk. Niet alleen kan een bestuurder aan de bewoners laten zien dat er deskundigheid is ingeschakeld. Ook ontloopt de bestuurder een persoonlijke verantwoordelijkheid over het gegeven advies en hulp door de “eigen” bevriende adviseur. De juridische risico’s zijn ook vaak tegen een schappelijke prijs te verzekeren dus veel weerstand zal er niet zijn bij andere belanghebbenden en bewoners.

Een VVE standaard pakket de volgende onderdelen

 1. VVE Gebouwenverzekering (inclusief glas)
 2. Een VVE Aansprakelijkheidsverzekering
 3. De VVE Rechtsbijstandverzekering
 4. Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering

De VVE rechtsbijstandverzekering gaan we hieronder bespreken maar ook verderop op onze website hebben we uitgebreide artikelen over de Gebouwenverzekering en de VVE aansprakelijkheidsverzekering. Gezien de toenemende juridisering van de samenleving en de verregaande complexiteit van de vastgoedzaken, en VVE in het bijzonder, is een deskundige verzekeringsmaatschappij een belangrijk element. Wij hebben hieronder een paar punten op een rij gezet om even langs te lopen en te kijken welke elementen voor uw VVE het meest van toepassing zijn.

VVE verzekering - premieberekening

VVE Rechtsbijstandverzekering detail

De VVE krijgt onder andere juridische assistentie en advies bij ruzie over:

Nog een aantal TIPS

 1. De Rechtsbijstandverzekering VvE’s geeft juridische hulp bij conflicten rondom een VvE. Denk eens aan discussies met
  1. de accountant, boekhouder of
  2. toeleveranciers, bouwbedrijven of
  3. de buren,
  4. Gemeente of overheid in het algemeen
 2. Start wel op tijd met een verzekering want er is vaak een inlooptijd voordat de verzekering ook daadwerkelijke bij ene probleem kan worden gebruikt.
 3. Natuurlijk zijn bestaande problemen uitgesloten. Toch wil de verzekeraar vaak wel helpen maar in dat geval krijgt u wel een gematigde nota. Ook zijn er gespecialiseerde advocatenkantoren.
 4. Er is een VvE Adviesdesk aanwezig waar een groep ervaren VVE juristen gelijk kan helpen als de nood aan de man is. Maar ook gewoon om op voorhand even te klankborden wat de beste acties zijn om een conflict in de kiem te smoren.
 5. De Bestuurders zijn zelf ook meeverzekerd op de verzekering dus een extra reden om voor de VVE de dekking in orde te hebben.

Voorbeelden van conflicten:

VVE verzekering - premieberekening

 

 

Overzicht alle bedrijven verzekeringen
Verzekeringen

Laat uw reactie achter