Bouwvakker met rugletsel

BouwvakkerVier bouwvakkers reden dagelijks in een busje van de baas naar de Amsterdam Arena. Ze zaten om de beurt achter het stuur. Op een natte dag raakte het busje op de terugweg in een slip en sloeg vele malen over de kop. De bestuurder liep ernstig rugletsel op. Maar het werd nog erger: hij kon zijn ongevalschade als chauffeur niet onder de WA-schade van het busje claimen.

Dat konden de andere drie inzittenden wel. Gelukkig vond de rechtbank het onaanvaardbaar dat hij als enige geen schadevergoeding zou krijgen omdat hij toevallig deze keer het busje bestuurde.

Daarom moest de werkgever betalen. De Hoge Raad vond dat dit in deze situatie van de werkgever kon worden gevraagd. Oftewel iedere werkgever heeft vanaf nu de verplichting te zorgen voor een behoorlijke verzekering zodra de werknemer zich voor zijn werk met de auto in het verkeer begeeft.

De dekking van zo’n Werkgeversaansprakelijkheidsverzekering Bestuurders van Motorrijtuigen omvat niet alleen de letselschade, maar ook eventuele inkomens- en materiële schade. Dit laatste dus is dus ook van belang omdat  de werkgever aansprakelijk kan zijn voor schade aan bijvoorbeeld de auto van de werknemer indien deze auto uitsluitend WA is verzekerd.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar onze info pagina.