Het koffiezetapparaat kost 2,5 miljoen

BedrijfsaansprakelijkheidEen bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering vergoedt schade aan personen of zaken. Veel bedrijven hebben € 1.250.000,- verzekerd bedrag op hun polis verzekerd. Maar hogere schadevergoedingen komen steeds vaker voor. Als de schade boven het verzekerd bedrag uitkomt, moet u zelf betalen. Het is dus verstandig om het verzekerd bedrag te verhogen naar minimaal € 2.500.000,-.

Om enig gevoel te krijgen met de soort schades hieronder een rijtje met voorbeelden.

Nog meer voorbeelden…..

Zakelijke dienstverlening (sijpelend water)
In een groot bedrijfsverzamelgebouw wordt op de 10e etage een heel gezellige kerstborrel gehouden. Als de laatste collega ten slotte naar huis is, blijft een kaarsje branden die op de archiefkast staat. Als het kaarsje omvalt vat een deel van de vloerbedekking vlam. Gelukkig gaan de sprinklers van het volautomatische brandveiligheidssysteem vrijwel direct af en worden de vlammen gedoofd. Helaas is er niemand meer in het gebouw aanwezig om de sprinklers weer uit te zetten. Het water uit de sprinklers bereikt uiteindelijk ook de 1e etage.

Restaurant (roetschade)
Een keukenbrand ontstaat als gevolg van het niet geregeld schoonmaken van de afzuigkappen.
Hierdoor is sprake van rook- en roetschade bij het erboven gevestigde en zojuist opgeleverde nieuwe tandtechnisch laboratorium. Naast de materiële schade is sprake van langdurige omzetderving, vanwege tijdelijke sluiting.

Dakdekker (vertraagde brand)
Op het dak van een flatgebouw wordt dakbedekking gelegd. Een half uur na afronding van de werkzaamheden ontstaat er brand. Omdat na beëindiging van de werkzaamheden niet lang genoeg is gewacht, is de uitslaande brand niet opgemerkt. De totale schade is meer dan € 500.000,-.

Loodgieter (lekkage)
Een knelkoppeling is niet goed vastgezet, waardoor een paar dagen later lekkage ontstaat en het laminaat lichtbeschadigd raakt. De schade bedraagt € 1.750,-.

Lasser (een fabriek in de as)
Bij laswerkzaamheden aan een machine in de broodfabriek van de opdrachtgever is de omgeving niet voldoende vrij gemaakt van stof en brandbaar materiaal (karton of houten pallets). Hierdoor ontstaat brand. Gelukkig is de brandweer snel ter plaatse om de omgeving veilig te stellen. De fabriek zelf moet de brandweer echter helaas gecontroleerd laten uitbranden.

Klussenbedrijf (vloerverwarming lek)
Bij het in de vloer vastzetten van de scheidingswanden voor de nieuwe inrichting van een bedrijf wordt door de vloerverwarming geboord. Hierdoor ontstaat lekkage, die niet direct wordt opgemerkt. Deze kan zich verspreiden over het gehele gebouw voordat de lekkage wordt ontdekt. Een aantal daarnaast en eronder gelegen verhuurde bedrijfsruimtes moet worden ontruimd om de lekkage te herstellen met huurderving en bedrijfsschade tot gevolg.

Winkel (kaarsjes)
In een winkel in woonaccessoires branden altijd gezellig kaarsen. Helaas is de nieuwe collectie gordijnen te dicht in de buurt opgehangen en bij het opwaaien van de gordijnen door tocht van een open deur vatten deze vlam. Het vuur verspreidt zich snel via onder meer het systeemplafond.
Het winkelpersoneel krijgt de brand niet geblust. Niet alleen de eigen winkel raakt beschadigd, maar ook 4 andere winkels in het winkelcentrum.

Woningstoffeerder (een oude spijker)
Een woningstoffeerder brandt met hete lucht de lijmresten van de trap in een woning. Omdat hij de föhn te lang op één plek houdt, gaat een oude spijker in het hout van de trap gloeien met brand tot gevolg.

Aannemer (gat in de gasleiding)
Door een misverstand tussen de aannemer en de opdrachtgever over de positie van de ondergrondse leidingen, wordt bij het inslaan van heipalen de gasleiding beschadigd met uiteindelijk een ontploffing tot gevolg. De schade aan de omgeving loopt in de miljoenen.

Aansprakelijkheid

Laat uw reactie achter