VVE verzekering

Dit scherp geprijsde pakket VVE verzekering voor een Vereniging van Eigenaren bestaat uit de volgende verzekeringen. Gebouwenverzekering, pandaansprakelijkheid, glas, fundamenten, rechtsbijstand en zelfs bestuurdersaansprakelijkheid. Alles in één pakket van Allianz Nederland. Direct online en een gratis waardebepaling voor extra garantie. Alleen voor appartementen voor particulieren bewoning. Overige gebouwen premies.

VVE verzekering rekenformulier

VVE verzekering informatie

Premie informatie algemeen

De premie voor een VVE verzekering is vaak afhankelijk van verschillende factoren, zoals bijvoorbeeld het verzekerd bedrag, het aantal  en soort appartementen en de aard van de bouw.

Onderdelen VVE verzekering

Waaruit hoort een standaard pakket VVE verzekeringen te bestaan?

 1. VVE Gebouwen verzekering (incl. glas)
 2. Aansprakelijkheidsverzekering (AVB)
 3. Rechtsbijstandverzekering
 4. Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering. (directe link specialist)

Pakketkorting.

Als u meerdere verzekeringen combineert krijgt u een aantrekkelijke pakketkorting. Deze korting kan oplopen tot wel 10%.

Brandschade VVE verzekering

Schade melden op een VVE verzekering kan heel eenvoudig via ons digitale online schadeformulier.

Het gebouw in de VVE verzekering

VVE verzekering
 1. Is er een All-Risk verzekerd gebouw in de VVE verzekering? Soms zijn er heel beperkte verzekeringsdekkingen opgenomen in een polis om de premie laag te houden.
 2. Is het glas meeverzekerd? De kans is niet altijd zo groot, maar de schade daarentegen kan hoog zijn. Denk ook aan glas bij terreinafscheidingen, in windschermen, tussendeuren en op de balkons.
 3. Gemeenschappelijke eigendommen ook verzekeren? Vaak zijn dat er meer dan op het oog lijkt.
 4. Inductie? Denk dan aan bijvoorbeeld blikseminslag. Zo’n schade oorzaak hoort verzekerd te zijn op elke VVE verzekering.
 5. Dekking tijdens aan- en verbouw van het gebouw? Soms is de schade te verhalen op een ander maar dit risico zelf verzekeren is wel zo zeker.
 6. Schadeservice moet dag en nacht beschikbaar zijn.
 7. Vervangende woonruimte na schade meeverzekeren kan plezierig zijn. Zeker bij langere periodes dat het pand niet gebruikt kan worden.
 8. Een laag eigen risico bij het verzekeren van het het gebouw in de VVE verzekeringen is plezierig en kan het totaal van de de kosten verlagen bij schade.
 9. Kosten zoals voor opruiming, sanering en herstel aan de tuin hoort niet terecht te komen bij de eigenaren maar bij de verzekeraar.
 10. Zijn de sloten ook verzekerd?
 11. Meerwerk (door interne verbouwingen) kan soms worden meeverzekerd.
 12. Kies ook altijd voor een het gebouw in de VVE verzekering in een pakket; het levert soms een mooie extra korting op van minimaal 8% pakketkorting.
 13. Wie helpt er als er discussie is met de verzekeringsmaatschappij?
 14. Worden de verzekering in een pakket overzichtelijk geadministreerd?
 15. Zijn er overlappingen bij de verschillende polisonderdelen?
 16. Is er een premieopslag bij betaling per maand, kwartaal of half jaar?
 17. Mogelijkheid tot schadeherstel in natura?
 18. Is er premiekorting voor privé verzekeringen van individuele eigenaren mogelijk?
 19. Is het gebouw met eigenaren voor alleen particuliere bewoning? Vraag details als er ook bedrijfsmatige activiteiten zijn.
 20. Zorg voor geregeld waardebepalingen of officiële taxaties. Onderverzekering wil geen bestuurder verantwoordelijk voor zijn.
 21. Is er een appartementsclausule op de verzekering worden geplaatst? (Voorbeeld. Opzettelijke brandstichting door bewoner)
 22. Kan het individuele eigenarenbelang worden meeverzekerd op de VVE verzekering? (Voorbeeld een eigen dure keuken of luxe badkamer)

Extra bonus tips VVE verzekeringen

 • Besparing. Wij bieden meestal de scherpste premies. Is toch elders de premie interessanter, controleer dan ook de voorwaarden. De kleine lettertjes bij verzekeraars zijn meestal de reden waarom er lage premies worden aangeboden.
 • Opzeggen. VVE verzekeringen zijn snel op te zeggen. De concurrentie is groot dus vergelijk en stop er snel mee als de premie te hoog is of de voorwaarden niet interessant genoeg.
 • VVE Beheer. Sommige VVE beheer kantoren willen ook de verzekeringen beheren. Dat kan tot belangenverstrengeling leiden. Controleer de AFM vergunning en vergelijk de dienstverlening met de kosten. VVE beheer is een ander vak als VVE verzekering beheer. Laat het door professionals beheren.
 • Bespreken en notuleren. Vergeet niet de verzekeringsvoorwaarden van een VVE verzekeringen goed met de mede-eigenaren te bespreken want achteraf een schade niet uitgekeerd krijgen, is een onplezierige mededeling die een VVE Bestuurder moet geven aan de eigenaren van het pand.

Groot onderhoud reservering VVE norm

Weliswaar wordt er ook nu al bij het afsluiten van een VVE-pakketverzekering naar de reservering gevraagd die de Vereniging van Eigenaren doet voor Groot Onderhoud Reservering VVE . Per 1 januari 2018 geldt een concretere norm. VVE’s moeten dan 0,5% van de herbouwwaarde opzij leggen. Voor verzekeringsmaatschappijen een reden om duidelijk te vragen naar dat VVE percentage of een meerjarig VVE onderhoudsplan.

Aansprakelijkheid

VVE verzekering

Verzekeraars verwachten, omdat nu helder is hoeveel gereserveerd moet worden, vermoedelijk dat ook de minder actieve VVE’s ook in beweging zullen komen. Door deze wetswijziging komt er dus een verhoging van het risico voor aansprakelijkheid van bestuurder omdat deze eerder is aan te tonen. Er is ligt nu namelijk een concrete norm waaraan de reserves moeten voldoen. Het voordeel is dat voor VVE’s die hun Groot Onderhoud Reservering VVE keurig op orde hebben, de premie niet omhoog zien schieten. Voor alle andere VVE’s zal er of een nieuw plan moeten worden gemaakt of zal het gevolgen hebben voor de premie/voorwaarden.

Let op het bestuursaansprakelijkheid; door de nieuwe normen is dit voor schuldeisers gemakkelijker is aan te tonen.

Audio over afsluiten en verzekeringsdekking

Eigenarenbelang

In de loop van enige tijd brengen veel appartementseigenaren nagelvaste verbeteringen aan in hun appartement. Hierbij kan gedacht worden aan een keuken, badkamer, parketvloeren, plavuizen, inbouwkasten, sierpleisterwerk, etc. Het standaard verzekerde bedrag voor het appartementencomplex voorziet hier niet in. Vaak sluiten de individuele eigenaren voor deze verbeteringen zelf – naast of in combinatie met hun inboedelverzekering – een aparte eigenaarsbelangverzekering af. Details VVE eigenarenbelang.

Uitsluitingen VVE verzekering

Zeker zo interessant is het bekijken van de uitsluitingen in de verzekeringsvoorwaarden. Hieronder een aantal voorbeelden van mogelijke uitsluitingen voor beperkt casco en het volledig casco gedeelte. Vrijwel elke verzekeraar hanteert deze uitsluitingen.

Opzet of roekeloosheid. Uitgesloten is schade veroorzaakt door opzet, al dan niet bewuste roekeloosheid of al dan niet bewuste schuld van de verzekerde zelf. Zie ook appartementsclausule.

Onvoldoende onderhoud. Uitgesloten is schade die het gevolg is van de verzekerde te verwijten ernstig gebrek aan onderhoud. Oftewel, onderhoud de opstallen goed. Jaarlijks onderhoud is natuurlijk niet verplicht.

Normale slijtage is uitgesloten bij een verzekering. Uitgesloten is schade bestaande uit herstelkosten bij normale slijtage.

VVE appartementsclausule maar dan voor opzettelijke schade

Een verzekeraar vergoedt met de VVE verzekering normaal gesproken geen schade wanneer je dit opzettelijk of door grove schuld zelf hebt veroorzaakt.

vve verzekering brand

Heeft de buurman in het appartementencomplex bijvoorbeeld opzettelijk brand gesticht, dan hoeft de verzekeraar deze schade bij hem niet uit te keren. Maar de kans is groot dat andere appartementen ook beschadigd zijn door de brand die hij heeft veroorzaakt. In dit geval biedt de VVE appartementenclausule uitkomst. Details VVE appartementenclausule.

De vergelijking

Wij beoordelen een VVE verzekering en de verzekeraars op de volgende punten:

 1. Premie
 2. Eigen risico bedrag
 3. Poliskosten
 4. Schadeafhandeling
 5. Branche kennis en voorwaarden
 6. Avond en weekend service

De uitkomst van onze vergelijkingen van verzekeringen resulteert in een voorstel voor een VVE verzekering die met onze kennis en ervaring de beste prijs / kwaliteit verhouding geeft. Heeft u tips of andere inzichten; wij stellen uw mening dan op prijs. Wij zullen bij volgende vergelijkingen die informatie verwerken in onze vergelijkende opgave voor een VVE verzekering.

Poliskosten en winstopslag verzekeraar

Elke verzekeraar hanteert een kosten en winstopslag bij een VVE verzekering. Die poliskosten en de premie kunnen jaarlijks verschillen en hangen af van het aantal landelijke schadeclaims en prognose van de verwachte claims en bijkomende kosten. Uw eigen schadeclaim heeft geen gevolgen voor de hoogte van uw persoonlijke vervolgpremie. De genoemde premie is altijd inclusief alle kosten. Wij vergelijken alleen gerenommeerde verzekeraars met een goede trackrecord en een stabiel premie en voorwaarden niveau.

Onze inkomsten VVE verzekering

Onze inkomsten bedragen een vast percentage van 15% van de premie voor de VVE verzekering zonder assurantiebelasting. Dit percentage is marktconform en is bestemd voor de werkzaamheden zoals aanvraag, beheer, controle en schadeafhandeling. De genoemde premie is altijd inclusief deze provisieopslag. Wij zijn onafhankelijk van verzekeraars en hebben geen omzetverplichtingen of specifieke provisieafspraken.

Schade

Is er een schade, en is die schade verzekerd, dan zorgen wij dat de verzekeringsmaatschappij snel uitbetaald. Snelle reparatie is van groot belang. Daarom zijn wij ook ‘s avonds en in het weekend goed bereikbaar voor alle informatie en assistentie bij een VVE verzekering.

Een VVE Aansprakelijkheidsverzekering specialist

VVE pakket verzekering - premie

U bent meteen tevreden, daar zorgen wij voor. Wij doen dat razendsnel als het snel kan en grondig als dat voor u nuttig is. U kan aangeven dat wij op afstand moeten blijven. Stelt u prijs dat wij direct helpen dan hebben we snel contact; ook als u ’s avonds of in het weekend even rustig wilt overleggen. U kan het persoonlijke verhaal van Gerrit-Jan Doorneweerd hier lezen.

✅ Kosteloze premieopgave en schadehulp
✅ Tijdsbesparing met unieke online formulieren
✅ Betaalbaar, efficiënt en op dagverwerking
✅ Avond en weekend service
✅ Professionele VVE verzekering

Offertes en Premies VVE

Audio over schadeclaimen