aannemer verzekering

Een keuze aannemer bouw verzekering zorgt dat u het gehele jaar altijd verzekerd bent voor de belangrijkste risico’s. De verzekering of onderdelen zijn altijd direct dagelijks op te zeggen. Pakketkorting is oplopend tot een extra 10% korting. Er is maar één algemeen laag eigen risico. Alle verzekeringen sluiten naadloos op elkaar aan dus het bedrijf betaalt nooit teveel premie. Een simpele administratie. (Klusbedrijf verzekering)

Overige informatie aannemer bouw verzekering

Aannemer pakketverzekering formulier Klusbedrijf pakketverzekering formulier Installatiebedrijf verzekering - formulier CAR Constructie All Risk maatwerk Gebouwen verzekering - premie Adviseurswijziging bestaande verzekering Overzicht alle bedrijven verzekeringen

Wat zijn veel gestelde vragen?

Toelichting aannemer bouw verzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering aannemer is de eerste verzekering waar elk aannemersbedrijf extra aandacht voor zal hebben. Die aansprakelijkheid van een aannemer gaat verder dan alleen een aansprakelijkheidsverzekering. Het zal een onderdeel kunnen uitmaken van de gehele logistieke omgeving waar een aannemersbedrijf in werkt. Een aantal onderdelen gaan we hieronder aanstippen. Eerst even een goede uitleg van de verschillende soorten aannemer bouw verzekeringen die er zijn.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

De belangrijkste verzekering die elke aannemer of aannemersbedrijf moet hebben. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt de schade aan zaken en aan personen. Vooral dit laatste risico is belangrijk om te realiseren. Een dakpan die op straat terecht komt en een verwonding veroorzaakt, kan financiële gevolgen hebben voor het bedrijf. Een dakpan op een auto levert alleen aansprakelijkheid schade aan zaken op. Maar ernstiger wordt het als er letselschade is.

Wanneer CAR verzekering

Als het gaat om zaken (spullen) van uzelf bij dit onderdeel van een aannemer bouw verzekering.  Een CAR verzekering (Construction All Risk verzekering) de schade aan het eigen bouwwerk/project verzekert. Een CAR-verzekering is een verzekering die wordt gesloten op het bouwen, oprichten, construeren en monteren van bouwwerken. De afkorting CAR is ontstaan uit: Construction All Risks of Contractors All Risks.

Ook de term Montageverzekering komen we wel eens tegen. Dit is een soortgelijke verzekering als de CAR-verzekering. Maar dan bedoeld voor technische installaties en dergelijke.

Verschil bedrijfsaansprakelijkheid en CAR

Een bedrijfsaansprakelijkheid verzekert de schade aan spullen van een ander en/of letselschade. Het is dus een schade claim die een ander aan u geeft. Dat doet ij of zij omdat u zaken van een ander beschadigd heeft of letsel aan een ander heeft toegebracht.

Terwijl een CAR verzekering (Construction Allrisk verzekering) de schade aan het eigen bouwwerk/project verzekert.

Audio aansprakelijkheid

Bedrijfsaansprakelijkheid

Zaakschade aannemer bouw verzekering

In het kader van aannemer bouw verzekering wordt onder zaakschade verstaan de aan zaken (spullen van een ander) toegebrachte schade (materiële schade). Aan derden toegebrachte zaakschade wordt veelal vergoed als er aansprakelijkheid in het spel is. DSat geldt ook voor de hieruit voortspruitende schade, Denk aan het boren in een muur waardoor een waterleiding openbarst en er een grote waterschade ontstaat. Of er wordt een brand veroorzaakt met grote schade tot gevolg.

1. Opzicht aannemer bouw verzekering

Een (helaas) onduidelijke aansprakelijkheid die eigenlijk alleen komt vanwege het vakjargon dat gebruikt wordt. Zaken onder opzicht is eigenlijk vrij simpel voor een aannemer. U leent even de compressor met een spijkermachine van uw collega. Als die zaken onder een omvallend muurtje terecht komen, zal de eigenaar de schade vergoed willen krijgen. Hij heeft zijn spullen uitgeleend. De aannemer bouw verzekering oftewel de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zal deze schade gewoon vergoeden als de zaken “onder opzicht” ook zijn meeverzekerd. Lees meer.

2. Werknemersaansprakelijkheidsverzekering.

Deze verzekering vergoed de schade die een individuele werknemer heeft door een bedrijfsongeval tijdens het werk. Stel, hij haalt zijn kleding open aan een onverwacht schroef. Maar ook bij veel ernstiger bedrijfsongevallen kan de werknemer, de werkgever aansprakelijk stellen. En doet hij/zij het niet zelf dat doet de advocaat of FNV het wel. Op elke aannemer bouw verzekering zal deze extra dekking meeverzekerd kunnen worden.

3. Rechtsbijstand aannemer bouw verzekering

aannemer verzekering

Een aannemer bouw verzekering kent juridische onafhankelijke rechtshulp bij conflicten.
Ook is vaak meeverzekerd telefonische advies service voor onbeperkt telefonisch advies, zelfs zonder conflict.

Ook wordt de verzekeraar veel gevraagd contracten te beoordelen. Bijvoorbeeld arbeidscontracten of eigen leveringsvoorwaarden. Denk ook aan problemen met leveranciers, opdrachtgevers of instanties.
Altijd vrije advocaatkeuze bij gerechtelijke en administratieve procedures.

4. Constructie All Risk verzekering professionals.

Er is altijd veel discussie bij het verschil tussen een aannemer bouw verzekering en een Constructie All Risk CAR verzekering voor de aannemer. Het verschil is goed uit te leggen. Bij een gewone bouw bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering wordt “het slachtoffer” vergoed. Bij een Constructie All Risk CAR verzekering wordt “de eigen schade” vergoed. Want als er een storm voor een flinke schade zorgt aan het bouwproject, dan zal die schade zelf betaald moeten worden komen. Die kunnen dan dus niet worden verhaald op de aannemer bouw verzekering .

5. Eigen gereedschappen

Eigen vervoerverzekering verzekert vervoerde goederen in de auto (en/of aanhanger). Diefstal van gereedschap of apparatuur uit bestelbus is dus ook verzekerd. Ook ’s avonds en ’s nachts; 24 uur per dag. Geen speciale beveiligingssysteem nodig maar korting van 15% bij een wel beveiligde auto.

Schade voorbeelden aannemer bouw verzekering bedrijfsaansprakelijkheid

 1. U vernielt in een flat in een waterleiding en alle verdiepingen krijgen waterschade. De financiële schade is groot maar een bouwverzekering aannemer zorgt voor deze bedrijfsaansprakelijkheid dekking. De zaakschade wordt dus vergoed op deze aannemer bedrijfsaansprakelijkheid verzekering.
 2. U laat een bouwdroger aan staan. Er breekt brand uit en het pand er naast brand ook af. Die verzekeraar meldt zich bij u met de schadeclaim. (regres)
 3. Een medewerker rijdt naar een klant toe. Onderweg rijdt u met uw fiets een voetganger aan en deze krijgt een dwarslaesie. Het is slechts één van de vele risico’s die u dagelijks loopt. De bedrijfsaansprakelijkheid keert dan de letselschade uit.

Schadevoorbeelden aannemer bouw verzekering Constructie All Risk

bouwverzekering aannemer
 1. Tijdens een storm komt er wind onder het dak van een garage. Het dak ligt 10 meter verder op. Er moet een noodreparatie komen en de garage moet een gedeelte verder gesloopt worden en de kapotte materialen worden opgeruimd. Alles moet opnieuw worden ingekocht. Ook moeten er veel extra uren besteed worden aan het opnieuw bouwen van de garage.
 2. Er is brand uitgebroken en het bijna afgebouwde pand brand volledig af. Niet alleen kan volledig opnieuw worden gestart, ook de gereedschappen zijn verwoest.

Schadevoorbeelden Opzicht

U heeft ongetwijfeld regelmatig zaken “onder opzicht“. Daar bedoelen we mee dat u zaken van anderen onder zich heeft om te gebruiken, bewerken, repareren, behandelen of reinigen. Als er schade ontstaat aan die zaken onder opzicht, dan is er géén dekking onder de bedrijfsaansprakelijkheidsdekking. Bij de aannemer bouwverzekering kan dat wel meeverzekerd worden.

 1. Als voorbeeld kunt u denken aan een bouwbedrijf dat een compressor van een collega leent. Er is dan sprake van opzicht.
 2. U wordt gevraagd een dure oven-magnetron op te hangen maar er gaat iets mis. De oven valt kapot op de grond.

Bedrijfsrechtsbijstand aannemer bouw verzekering

Discussies met relaties, leveranciers, inhuur of overheden. Altijd plezierig als juridische hulp beschikbaar is en die kosten worden. Overleg met een jurist, Vaak soms alleen maar even om te klankborden, als er mogelijke problemen aan gaan komen.

Gereedschap en materialen aannemer

aannemer verzekering

Heeft u een vrachtwagen of bestelauto dan kan met zo’n eigen vervoerverzekering diefstal verzekerd worden. Is de kans gering en gebruikt u geen dure gereedschappen of materialen dan kan deze aannemersverzekering ook best worden gemist. Let even op dat er een groot verschil is tussen gereedschappen in de bestelbus en op de bouwplaats. Beiden kunnen verzekerd worden op een aannemer bouw verzekering (CAR en eigen vervoer).

Schadeclaim

Is er een zaakschade bij een ander, letselschade of een casco schade, en is die schade verzekerd, dan zorgen wij dat de verzekeringsmaatschappij snel uitbetaald. Vaak betekent schade ook dat er niet mee gewerkt kan worden. Vervangend vervoer en snelle reparatie is dus van groot belang. Daarom zijn wij ook ‘s avonds en in het weekend goed bereikbaar.

Poliskosten en winstopslag aannemer bouw verzekering

Elke verzekeraar hanteert een kosten en winstopslag. Die poliskosten en de premie voor een aannemer bouw verzekering kunnen jaarlijks verschillen en hangen af van het aantal landelijke schadeclaims en prognose van de verwachte claims en bijkomende kosten. Uw eigen schadeclaim heeft geen gevolgen voor de hoogte van uw persoonlijke vervolgpremie. De genoemde premie is altijd inclusief alle kosten. Wij vergelijken alleen gerenommeerde verzekeraars met een goede trackrecord en een stabiel premie en voorwaarden niveau.

Beoordeling aannemer bouw verzekering op

 1. Premie
 2. Eigen risico bedrag
 3. Poliskosten
 4. Schadeafhandeling
 5. Branche kennis en voorwaarden
 6. Avond en weekend service

De vergelijking

De uitkomst van onze vergelijkingen van de aannemer bouw verzekering resulteert in een voorstel voor een verzekering die met onze kennis en ervaring de beste prijs / kwaliteit verhouding geeft. Wij houden daarbij ook rekening met gewogen verschillen tussen de wettelijke aansprakelijkheidsdekking en de All Risk Casco verzekering inclusief alle extra modules. Heeft u tips of andere inzichten; wij stellen uw mening dan op prijs. Wij zullen bij volgende vergelijkingen die informatie verwerken in onze vergelijkende opgave.

Onze inkomsten

Onze inkomsten bedragen een gemiddeld percentage van 20% van de premie zonder assurantiebelasting. Dit percentage is marktconform en is bestemd voor de werkzaamheden zoals aanvraag, beheer, controle en schadeafhandeling. De genoemde premie is altijd inclusief deze provisieopslag. Wij zijn onafhankelijk van verzekeraars. We hebben geen omzetverplichtingen of specifieke provisieafspraken.

Letselschade aannemer bouw verzekering

Veroorzaakte letselschade is veruit de meest kostbare schadeclaim die een bedrijf in de bouw sector kan krijgen.

letselschade bouw

Voor iedereen is letselschade een flink financieel risico dus let vooral eens op preventie-maatregelen. Een aannemer bouw verzekering is een mooi vangnet maar beperk liever de mogelijke schade. Hier een paar preventietips.

Tips preventie

 1. Het beveiligen van het bouwterrein en een goede toegangscontrole is raadzaam. Vreemden weren, is verstandig om te zorgen dat er geen letselschade kan komen.
 2. Vereniging Europese Beveiligingsbedrijven (VEB) geeft goede tips geven over het beveiligen van de bouwplaats. Zowel fysieke beveiliging als allerlei elektronisch voorzieningen.
 3. Verzekeraars en adviseurs geven geregeld tips voor schadebeperking binnen een aannemer bouw verzekering . Natuurlijk is dat een verzekeraars belang maar maak er gebruik van.
 4. Brandbare pallets en emballage niet opslaan tegen tegen of dichtbij gebouwen; een gewoon brandje is meestal snel geblust maar als het pand mee gaat branden stijgt de schade snel. Er is dan bijna altijd regres. Dat is het verhalen van de schade op de veroorzaker. Als u dus bij een ander brand veroorzaakt zal die verzekeringsmaatschappij zich snel komen melden met een schadeclaim. Ook daar is deze aannemer bouw verzekering voor om die schadeclaim te vergoeden.
 5. Zorg dat de werkplekken opgeruimd zijn en dat er goed overzicht is op het gehele terrein. Even aan het eind van de werkdag een sluitronde doen met extra aandacht voor de veiligheid, verdient zichzelf snel terug.
 6. Er zijn gemakkelijk brandwerende kasten of containers te huren voor gevaarlijke stoffen. Let op dat ook bij brand de brand-schade vaak nog wel te overzien is maar de milieu-schade door bluswater vermengd met gevaarlijk stoffen de schade sterk kunnen verhogen.

Controle via checklist

En dan zijn er nog veel andere dekkingen voor een aannemer bedrijfsaansprakelijkheid verzekering die misschien toch zinnig zijn. kijk eens even onze checklijst even door. Denk daarbij vooral aan de risico’s die (als ze zich voordoen)  u persoonlijke financieel in problemen brengen of het voorbestaan van uw aannemersbedrijf in gevaar brengen.

Bel ons dan even als u een risico wilt verzekeren of gewoon een vraag heeft. Wij begrijpen het verzekeren van uw aannemerswerk; profiteer daar van.

Waarom wij?

 • Wij hebben honderden bouwbedrijven de aannemer bouw verzekering onder ons beheer. Zo’n bouwverzekeringservaring is van groot belang bij de juiste keuze van verzekeraar en product.
 • Verzekeraars zoals Nationale-Nederlanden erkennen ons als bouwverzekeringsspecialist.
 • Doorneweerd komt uit een echte bouwfamilie (twee aannemersbedrijven) en er is dus affiniteit met het bouwvak (en risico’s).
 • Bij schades snappen we de urgentie en zijn dus ook ’s avonds en in het weekend goed bereikbaar.

Premies

Aannemer pakketverzekering formulier Klusbedrijf pakketverzekering formulier Installatiebedrijf verzekering - formulier CAR Constructie All Risk maatwerk Gebouwen verzekering - premie Adviseurswijziging bestaande verzekering Overzicht alle bedrijven verzekeringen

Video