Execution only

Er is een toenemende behoeft om bij complexe verzekeringen (spaar, AOV, hypotheken, pensioen) besparingen te realiseren op de advies- en administratiekosten van een adviseur. Dat lijkt op het oog een flink voordeel te kunnen opleveren.

Het is goed om te weten dat de Wet op het financieel toezicht de verplichting niet kent dat de financieel dienstverlener advies moet geven. Als een financieel dienstverlener betrokken wil zijn (of betrokken wordt) bij de bemiddeling van een financieel product zonder daarbij te adviseren dan is er sprake van execution only. De toezichthouder het AFM formuleert execution only als :

“Vorm van dienstverlening waarbij de klant alles beslist en de financiele onderneming alleen orders uitvoert. Bij execution only weet de klant exact alle specificaties van het financiële product die hij wil aanschaffen en vraagt hij aan de adviseur uitsluitend de aankoop te verzorgen.”

Beide aspecten, controle en administratie, zijn de reden dat wij niet op execution only basis willen bemiddelen in financiële producten.

Branche

Laat uw reactie achter