Horeca verzekering inventaris direct online premies 2020

Deze horeca verzekering inventaris dekt schade door onder andere brand, ontploffing, blikseminslag en diefstal aan de goederen en inventaris. Wij verzekeren de inventaris die er gebruikt wordt voor de inrichting van het bedrijf, instelling of kantoor. En goederen als grondstoffen, hulpstoffen, halffabricaten en eindproducten in de horeca. Als u huurder bent van het gebouw waarin uw bedrijf gehuisvest is, dan dekt deze verzekering ook schade aan het huurdersbelang. Zie ook KHN.

Horeca verzekeringen premies online

Details horeca verzekering inventaris, goederen en eigen verbouwingen

 • Uitgebreide dekking tegen schade aan de goederen, inventaris en huurdersbelang door bijvoorbeeld brand, storm en inbraak. Gratis waarde vaststellen van de inventaris, handelsgoederen en huurdersbelang.
 • Meeverzekerd tot maximaal 25% van het verzekerde bedrag: schade aan elektronische apparatuur door bliksemontlading in omgeving.
 • Meeverzekerd: waterschade door regen of sneeuw die via tuin of straat het gebouw binnenkomt.
 • Ben je huurder van het gebouw, dan zijn de kosten van breek- en herstelwerkzaamheden voor opsporen schadeoorzaak bij waterschade meeverzekerd op een standaard horeca verzekering inventaris.

Vragen bij een horeca verzekering inventaris

 1. Is er een beperkte of uitgebreide verzekeringsdekking op de horeca verzekering inventaris?
 2. Wie stelt de waarde vast? De accountant, de verzekeraar of uzelf?
 3. Is de elektronische apparatuur meeverzekerd?
 4. Is binnenstromend water wel verzekerd?
 5. En mogen er bereddings- en herstelkosten worden gemaakt om zo snel mogelijk weer aan de slag te kunnen?
 6. Zijn sneeuw, storm, bliksem, rellen, opstootjes, ontploffing, plundering, vandalisme meeverzekerd?
 7. En wat bij plotselinge stroomuitval, aanrijding, aanvaring, omvallende kranen, bomen?
 8. En schade door olie, rook, roet, water, stoom uit de CV, sprinkler, airco of aquaria?
 9. Geven ze ook een voorschot als er schade is?
 10. Is er nieuwwaarde of dagwaarde verzekerd? En wat betekent nieuwwaarde. De nieuwe nieuwwaarde of de oorspronkelijke nieuwwaarde?
 11. Zijn de eigen persoonlijke eigendommen ook op de polis gedekt?
 12. Kan de horeca verzekering inventaris worden uitgebreid met geld, lichtreclame, koelschade, elektronica en reconstructiekosten?
 13. Wat is de looptijd van de horeca verzekering inventaris en wat is uitgesloten bij schade?
 14. Hoe hoog is het eigen risico bij de polis?
 15. Is de verzekerde som conform de wettelijke en verzekeringseisen vastgesteld? Via ene taxatierapport of technische controle.
 16. Is de verzekerde hoedanigheid goed omschreven?
 17. Zijn er beperkende maatregelen of verplichte preventievoorschriften bij schade?

Preventie horeca verzekering inventaris

 • Welke van de volgende preventiemaatregelen zijn er verplicht?
 • Anti-inbraak maatregelen,
 • onderhoudscontracten elektrische installaties,
 • afvalbehandeling en
 • buitenopslag en
 • brandpreventiemaatregelen.

En dan is er brand….

horeca verzekering inventaris

Als een horeca gelegenheid afbrandt dan moet er een tafels, stoelen en een bar komen, een plafond, wanden, vloerbedekking en alle kasten en apparatuur moet worden vervangen. Maar denk ook aan de keuken en de apparatuur zoals een bakwand, een ijsmachine of een koelcel. Uiteraard zijn ook alle handelsgoederen vaak niet meer bruikbaar. Maar denk ook aan een podium, extra meubilair of beeld- en geluidsapparatuur. En er komt lange tijd geen klant meer binnen. We praten dan over risico’s van

 1. inventaris – goederen en
 2. uw eigen verbouwingen,
 3. bedrijfsstilstand.

Oftewel, hoe ziet uw wereld er uit als horeca ondernemer als morgen de tent op “zwart” gaat door brand. Horeca verzekering inventaris kosten natuurlijk premie en hopelijk hoeft u ze nooit te gebruiken.

Preventie bij horeca verzekering inventaris

 1. Brand- en vluchtveiligheid
  Goed onderhoud van brand blusmiddelen en noodverlichting is van doorslaggevend belang voor de veiligheid van uw klanten, medewerkers en eigendommen. Daarom controleert een gecertificeerd onderhoudsbedrijf jaarlijks of de brand- en vluchtveiligheid in uw bedrijf goed geregeld is. Let op dat dit vaak verplichte eisen zijn bij een horeca verzekering inventaris.
 2. Elektrische installaties
  Maar liefst 60% van alle branden wordt veroorzaakt door een gebrek in de elektrische installatie. Voor de veiligheid van u en uw medewerkers is het daarom van belang dat er regelmatige inspectie en onderhoud plaatsvindt. Afhankelijk van het soort bedrijf, de grootte van het bedrijf en de eisen van de verzekeraar of overheid vindt er periodiek een inspectie plaats van de elektrische installatie.
 3. Inbraakpreventie
  Een Veilig Gevoel helpt u bij het maken van een keuze tussen de verschillende alarmsystemen en de eisen waaraan uw alarmsysteem moet voldoen. De installatie en het onderhoud vindt plaats door BORG-gecertificeerde monteurs. U kunt uw alarmsysteem uitbreiden met beveiligingscamera’s, een mistgenerator of doormelding van uw alarmsysteem naar de meldkamer van een alarmcentrale. Een Veilig Gevoel kan ook het onderhoud van uw bestaande alarmsysteem overnemen.
 4. Camerabeveiliging
  Wilt u uw bedrijf optimaal beveiligen? Camera’s observeren en registreren 24 uur per dag, 7 dagen per week. Een Veilig Gevoel werkt met opslag in de cloud. Zo kunt u op elk gewenst moment uw beelden bekijken via uw smartphone, tablet of computer. U beschikt over een nieuw, voor uw bedrijf het meest geschikte camerasysteem, zonder zelf grote investeringen te doen.
 5. Bakwand en afzuiginstallaties
  Frituren, filters en afzuigkanalen vormen een groot brandrisico door de hoge temperaturen. Een brand in een frituur kan zich via de afzuiginstallatie snel verspreiden en in korte tijd een complete keuken, restaurant of hotel in brand zetten. Daarom controleert een gecertificeerd bedrijf jaarlijks de kanalen en vetfilters van de afzuiginstallatie van uw bakwand of frituurinrichting. onderhoudscontracten zijn vaak verplicht bij een standaard horeca verzekering inventaris.
Horeca verzekeringen premies online Gebouwen en opstallen - premie op maat Bedrijfsschadeverzekering premie aanvraag Bedrijfsrechtsbijstand premieberekening Overzicht alle bedrijven verzekeringen

Video