Installatiebedrijf verzekeringen zijn onmisbaar voor elk installatiebedrijf in de bouw sector. Uiteraard voor directe opdrachten. Maar ook als u als onderaannemer werkt. Hoofdaannemers blijken namelijk vaak polissen te hebben waar een ZZP-er of een MKB installatietechniek niet op terug kan vallen. Zelf de schade claimen op de polis van de hoofdaannemer zal niet lukken. Eigen installatiebedrijf verzekeringen zijn onmisbaar. Hieronder het meest gekozen pakket.

Overige bouw verzekeringen

Aannemer pakketverzekering formulier Klusbedrijf pakketverzekering formulier CAR Constructie All Risk maatwerk Bouw eigen woning - CAR premie berekenen Overzicht alle bedrijven verzekeringen

Toelichting installatiebedrijf verzekeringen

Een aansprakelijkheidsverzekering is de eerste verzekering waar elk installatiebedrijf extra aandacht voor zal hebben. Die aansprakelijkheid van een installatiebedrijf gaat verder dan alleen een aansprakelijkheidspolis. Het zal een onderdeel kunnen uitmaken van de gehele logistieke omgeving waar een installatiebedrijf in werkt. Een aantal onderdelen gaan we hieronder aanstippen maar eerst even een goede uitleg van de verschillende soorten installatiebedrijf verzekeringen die er zijn.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

installatiebedrijf verzekeringen

De belangrijkste verzekering die elke installatiebedrijf moet hebben. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt de schade aan zaken en aan personen. Vooral dit laatste risico is belangrijk om te realiseren. Een zonnepaneel die op straat terecht komt en een verwonding veroorzaakt, kan financiële grote gevolgen hebben voor het bedrijf. Een paneel datop een auto valt, levert alleen aansprakelijkheid schade aan zaken op. Maar ernstiger wordt het dus als er letselschade is.

Wanneer CAR verzekering

Als het gaat om zaken (spullen) van uzelf bij dit onderdeel van installatiebedrijf verzekeringen.  Een CAR verzekering (Construction All Risk verzekering) de schade aan het eigen bouwwerk/project verzekert. Een CAR-verzekering is een verzekering die wordt gesloten op het installeren, oprichten, construeren en monteren van installatiewerken in de ruimste zin van het woord. De afkorting CAR is ontstaan uit: Construction All Risks of Contractors All Risks.

Ook de term Montageverzekering komen we wel eens tegen. Dit is een soortgelijke verzekering als de CAR-verzekering maar dan bedoeld voor technische installaties en dergelijke.

Verschil bedrijfsaansprakelijkheid en CAR

Een bedrijfsaansprakelijkheid verzekert de schade aan spullen van een ander en/of letselschade. Het is dus een schade claim die een ander aan u geeft omdat uw zaken van een ander beschadigd heeft of letsel aan een ander heeft toegebracht.

Terwijl een CAR verzekering (Construction Allrisk verzekering) de schade aan het eigen installatiewerk/project verzekert.

Audio aansprakelijkheid

Zaakschade installatiebedrijf verzekeringen

In het kader van installatiebedrijf verzekeringen wordt onder zaakschade verstaan de aan zaken (spullen van een ander) toegebrachte schade (materiële schade). Aan derden toegebrachte zaakschade, alsmede de hieruit voortspruitende schade, wordt veelal vergoed als er aansprakelijkheid in het spel is. Denk aan het boren in een muur waardoor een waterleiding openbarst en er een grote waterschade ontstaat. Of er wordt een las-brand veroorzaakt met grote schade tot gevolg.

1. Opzicht installatiebedrijf verzekeringen

Een (helaas) onduidelijke aansprakelijkheid die eigenlijk alleen komt vanwege het vakjargon dat gebruikt wordt. Zaken onder opzicht is eigenlijk vrij simpel voor een installateur. U leent even lasapparaat van uw collega. Als die zaken onder een omvallend muurtje terecht komen, zal de eigenaar de schade vergoed willen krijgen. Hij heeft zijn spullen uitgeleend. De installatiebedrijf verzekeringen oftewel de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zal deze schade gewoon vergoeden als de zaken “onder opzicht” ook zijn meeverzekerd. Lees meer.

2. Werknemersaansprakelijkheidsverzekering.

Deze verzekering vergoed de schade die een individuele werknemer heeft door een bedrijfsongeval tijdens het werk. Stel, hij haalt zijn kleding open aan een onverwacht schroef. Maar ook bij veel ernstiger bedrijfsongevallen kan de werknemer, de werkgever aansprakelijk stellen. (En doet hij/zij het niet zelf dat doet de advocaat of de vakbond het wel.) Op alle installatiebedrijf verzekeringen zal deze extra dekking meeverzekerd kunnen worden.

3. Rechtsbijstand installatiebedrijf verzekeringen

aannemer verzekering
installatiebedrijf verzekeringen

Installatiebedrijf verzekeringen kent juridische onafhankelijke rechtshulp bij conflicten.
Ook is vaak meeverzekerd telefonische advies service voor onbeperkt telefonisch advies, zelfs zonder conflict.

Ook wordt de verzekeraar veel gevraagd contracten te beoordelen. Bijvoorbeeld arbeidscontracten of eigen leveringsvoorwaarden. Denk ook aan problemen met leveranciers, opdrachtgevers of instanties.
Altijd vrije advocaatkeuze bij gerechtelijke en administratieve procedures.

4. Constructie All Risk verzekering professionals.

Er is altijd veel discussie bij het verschil tussen installatiebedrijf bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen en Constructie All Risk CAR verzekeringen voor een installatiebedrijf. Het verschil is goed uit te leggen. Bij een gewone bouw bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering wordt “het slachtoffer” vergoed. Bij een Constructie All Risk CAR verzekering wordt “de eigen schade” vergoed. Want als er, voordat er wordt opgeleverd, een storm voor een flinke schade zorgt aan het installatieproject, dan zal die schade zelf betaald moeten worden komen en dus niet kunnen worden verhaald op installatiebedrijf verzekeringen.

5. Eigen gereedschappen

Eigen vervoerverzekering verzekert vervoerde goederen in de auto (en/of aanhanger). Diefstal van gereedschap of apparatuur uit bestelbus is dus ook verzekerd. Ook ’s avonds en ’s nachts; 24 uur per dag. Geen speciale beveiligingssysteem nodig maar korting van 15% bij een wel beveiligde auto.

Schade voorbeelden installatiebedrijf verzekeringen bedrijfsaansprakelijkheid

 1. U vernielt in een flat in een waterleiding en alle verdiepingen krijgen waterschade. De financiële schade is groot maar installatiebedrijf verzekeringen zorgen voor deze bedrijfsaansprakelijkheid dekking. De zaakschade wordt dus vergoed op deze installatiebedrijf bedrijfsaansprakelijkheid verzekering.
 2. U laat een soldeertang liggen. er breekt brand uit en het pand er naast brand ook af. Die verzekeraar meldt zich bij u met de schadeclaim. (regres)
 3. Een medewerker rijdt naar een klant toe. Onderweg rijdt u met uw fiets een voetganger aan en deze krijgt een dwarslaesie. Het is slechts één van de vele risico’s die u dagelijks loopt. De bedrijfsaansprakelijkheidspolis keert dan de letselschade uit.

Schadevoorbeelden installatiebedrijf verzekeringen Constructie All Risk

bouwverzekering aannemer
installatiebedrijf verzekeringen
 1. Tijdens een storm wordt uw werk verwoest. Er moet een noodreparatie komen. Als moet opnieuw worden ingekocht en veel extra uren besteed aan opnieuw installeren dan gebruikt u daarvoor de CAR verzekering..
 2. Er is brand uitgebroken en het bijna afgebouwde pand brand volledig af. Niet alleen kan volledig opnieuw worden gestart, ook de gereedschappen zijn verwoest.

Schadevoorbeelden Opzicht

U heeft ongetwijfeld regelmatig zaken ´onder opzicht´. Daar bedoelen we mee dat u zaken van anderen onder zich heeft om te gebruiken, bewerken, repareren, behandelen of reinigen. Als er schade ontstaat aan die zaken onder opzicht, dan is er géén dekking onder de bedrijfsaansprakelijkheidsdekking. Bij installatiebedrijf verzekeringen kan dat wel meeverzekerd worden.

 1. Als voorbeeld kunt u denken aan een bouwbedrijf dat een lasapparaat van een collega leent. Er is dan sprake van opzicht.
 2. U wordt gevraagd een keukenblad te verschuiven maar er gaat iets mis. De oven valt kapot op de grond.

Bedrijfsrechtsbijstand installatiebedrijf verzekeringen

Discussies met relaties, leveranciers, inhuur of overheden. Altijd plezierig als juridische hulp beschikbaar is en die kosten worden. Overleg met een jurist, vaak soms alleen maar even om te klankborden, als er mogelijke problemen aan gaan komen.

Gereedschap en materialen installatiebedrijf

aannemer verzekering
installatiebedrijf verzekeringen

Heeft u een vrachtwagen of bestelauto dan kan met zo’n eigen vervoerverzekering diefstal verzekerd worden. Is de kans gering en gebruikt u geen dure gereedschappen of materialen dan kan deze verzekering ook best worden gemist. Dus kijk even wat uw maximale risico is. Let even op dat er een groot verschil is tussen gereedschappen in de bestelbus en op de werk-plaats. Beiden kunnen verzekerd worden op een installatiebedrijf verzekeringen (CAR en eigen vervoer).

Schadeclaim

Is er een zaakschade bij een ander? Bijvoorbeeld een letselschade of een casco schade? En is die schade verzekerd, dan zorgen wij dat de verzekeringsmaatschappij snel uitbetaald. Vaak betekent schade ook dat er niet mee gewerkt kan worden. Vervangend vervoer en snelle reparatie is dus van groot belang. Daarom zijn wij ook ‘s avonds en in het weekend goed bereikbaar.

Poliskosten en winstopslag installatiebedrijf verzekeringen

Elke verzekeraar hanteert een kosten en winstopslag. Die poliskosten en de premie voor installatiebedrijf verzekeringen kunnen jaarlijks verschillen. Ze hangen af van het aantal landelijke schadeclaims en prognose van de verwachte claims en de bijkomende kosten. Uw eigen schadeclaim heeft geen gevolgen voor de hoogte van uw persoonlijke vervolgpremie. De genoemde premie is altijd inclusief alle kosten. Wij vergelijken alleen gerenommeerde verzekeraars met een goede trackrecord en een stabiel premie en voorwaarden niveau.

Beoordeling installatiebedrijf verzekeringen op

 1. Premie
 2. Eigen risico bedrag
 3. Poliskosten
 4. Schadeafhandeling
 5. Branche kennis en voorwaarden
 6. Avond en weekend service

De vergelijking

De uitkomst van onze vergelijkingen van installatiebedrijf verzekeringen resulteert in een voorstel voor een verzekering. Zo’n voorstel geeft de beste prijs / kwaliteit verhouding. Wij houden daarbij ook rekening met verschillen tussen de wettelijke aansprakelijkheidsdekking en de All Risk Casco verzekering inclusief alle extra modules. Heeft u tips of andere inzichten; wij stellen uw mening dan op prijs. Wij zullen bij volgende vergelijkingen die informatie verwerken in onze vergelijkende opgave.

Onze inkomsten

Onze inkomsten bedragen een gemiddeld percentage van 20% van de premie zonder assurantiebelasting. Dit percentage is marktconform. Deze is bestemd voor de werkzaamheden zoals aanvraag, beheer, controle en schadeafhandeling. De genoemde premie is altijd inclusief deze provisieopslag. Wij zijn onafhankelijk van verzekeraars. We hebben geen omzetverplichtingen of specifieke provisieafspraken.

Letselschade installatiebedrijf verzekeringen

Veruit de meest kostbare schadeclaim is een letselschadeclaim die een bedrijf in de bouw sector kan krijgen.

letselschade bouw

Zo’n letselschade is een flink financieel risico dus let vooral eens op preventie-maatregelen. Installatiebedrijf verzekeringen zijn een mooi vangnet. Maar beperk liever de mogelijke schade. Hier een paar preventietips.

Tips preventie

 1. Het beveiligen van het werkterrein. Begin met vreemden weghouden. Dat is verstandig om te zorgen dat er geen letselschade kan komen.
 2. Vereniging Europese Beveiligingsbedrijven (VEB) geeft goede tips geven over het beveiligen van de werkplaats. Zowel fysieke beveiliging als allerlei elektronisch voorzieningen.
 3. Verzekeraars en adviseurs geven geregeld tips voor schadebeperking binnen installatiebedrijf verzekeringen. Natuurlijk is dat een verzekeraars belang maar maak er gebruik van.
 4. Brandbare pallets en emballage niet opslaan tegen tegen of dichtbij gebouwen. Een gewoon brandje is meestal snel geblust maar als het pand mee gaat branden, stijgt de schade snel. Er is dan bijna altijd regres. Dat is het verhalen van de schade op de veroorzaker. Als u dus bij een ander brand veroorzaakt zal die verzekeringsmaatschappij zich snel komen melden met een schadeclaim. Ook daar zijn deze installatiebedrijf verzekeringen voor om die schadeclaim te vergoeden.
 5. Zorg dat de werkplekken opgeruimd zijn en dat er goed overzicht is op het gehele terrein. Even aan het eind van de werkdag een sluitronde doen met extra aandacht voor de veiligheid, verdient zichzelf snel terug.
 6. Er zijn gemakkelijk brandwerende kasten of containers te huren voor gevaarlijke stoffen. Let op dat ook bij brand de brand-schade vaak nog wel te overzien is maar de milieu-schade door bluswater vermengd met gevaarlijk stoffen de schade sterk kunnen verhogen.

Controle via checklist

En dan zijn er nog veel andere dekkingen voor een installatiebedrijf bedrijfsaansprakelijkheid verzekering die misschien toch zinnig zijn. Kijk eens even onze checklijst even door. Denk daarbij vooral aan de risico’s die (als ze zich voordoen)  u persoonlijke financieel in problemen brengen. Of zelfs het voorbestaan van uw installatiebedrijf in gevaar brengen.

Bel ons dan even als u een risico wilt verzekeren of gewoon een vraag heeft. Wij begrijpen het verzekeren van uw installatiewerk; profiteer daar van.

Waarom wij?

 • Wij hebben van honderden bouw- en installatiebedrijven met de bijbehorende installatiebedrijf verzekeringen onder ons beheer. Zo’n verzekeringservaring is van groot belang bij de juiste keuze van verzekeraar en product.
 • Verzekeraars zoals Nationale-Nederlanden erkennen ons als bouw- en installatieverzekeringsspecialist.
 • Doorneweerd komt uit een echte bouwfamilie (twee aannemersbedrijven). Er is dus bekendheid met het bouw- en installatie vak (en risico’s).
 • Bij schades snappen we de urgentie en zijn dus ook ’s avonds en in het weekend goed bereikbaar.

Premies

Aannemer pakketverzekering formulier Klusbedrijf pakketverzekering formulier Installatiebedrijf verzekering - formulier CAR Constructie All Risk maatwerk Gebouwen verzekering - premie Adviseurswijziging bestaande verzekering Overzicht alle bedrijven verzekeringen

Video

https://youtu.be/OAlgMuEXEsQ