werkmaterieel particulieren

Verzekering werkmaterieel particulieren geeft ook voor particulieren met een eigen bouwproject, grondwerkzaamheden of ander werk, voldoende verzekeringsdekking. Voor zakelijk gebruik is deze verzekering niet bestemd.


Kies werkmaterieel

Wat is de waarde?

Kies verzekeringsvorm

Excl. eenmalig administratiekosten € 102,85 – Toelichting
Premie inclusief 21% assurantiebelasting
Verplichte automatische incasso


Verzekeringsinformatie

Wettelijke Aansprakelijkheid (Wet WAM)
Personenschade € 7.500.000,-
Zaakschade € 2.500.000,-
Aansprakelijkheid werkrisico Personen-/zaakschade € 2.500.000,-


Verzekerde som beperkt casco is de dagwaarde
Verzekerde som casco. Zie art. 2.6.4 van de voorwaarden klik hier voor pdf


Voor de wettelijke aansprakelijkheid verzekeringsdekking geldt geen eigen risico.
Voor de verzekeringsdekking (beperkt) casco geldt een eigen risico € 250,-.


Dekkingsgebied Nederland, België, Luxemburg en Duitsland
1 maand opzegtermijn

Overige informatie

 • Schadeinzittendeverzekering is niet meeverzekerd
 • Motorrijtuigenrechtsbijstand is niet meeverzekerd
 • Verzekeringsvoorwaarden klik hier voor pdf
 • Meer informatie over schade aan eigen zaken en ondergrondse schade, alleen privé-gebruik, preventie-eisen diefstal en uitsluitingen klik hier

Aanvraagformulier particulieren werkmaterieelverzekering

Persoonsgegevens

Deze verzekering is exclusief voor particulieren en particulier gebruik. Bedrijfsmatig gebruik van dit werkmaterieel is/kan niet verzekerd worden met deze persoonlijke verzekering.

Verzekeringsinformatie

Automatische incasso (verplicht)

Voor onze werkzaamheden ontvangt u een aparte nota (€ 102,85)

Werkmaterieel gegevens

Verzekeringsgeschiedenis vragen

De hieronder genoemde feiten hebben betrekking op de voorgeschiedenis van verzekeringnemer.

U gaat akkoord met:

 • Electronische verzending van de polis, polisvoorwaarden en verzekeringskaarten.
 • Electronische verzending van mededeling en informatie over deze verzekering
 • Automatische incasso van de premie.
 • De eenmalige afsluitkosten € 102,85
 • Overige ondertekeningsinformatie klik hier
 • Verzekeringsvoorwaarden klik hier voor pdf

Details Verzekering werkmaterieel particulieren

1. Wettelijke aansprakelijkheid WA

Wettelijke aansprakelijkheid WA Verzekering werkmaterieel particulieren is voor de schade die u met uw werkmaterieel aan anderen toebrengt. Deze verzekering is overigens ook wettelijk verplicht voor een motorrijtuig zonder eigen kenteken. Deze WA Verzekering werkmaterieel particulieren dekt de aansprakelijkheid van de eigenaar, de bestuurder en/of de passagiers voor, door een met name genoemd werkmaterieel, veroorzaakte schade. Schade aan het werkmaterieel zelf, of aan de bestuurder toegebracht, is uitgesloten.

2. Brand – Diefstal verzekering

Naast de wettelijke aansprakelijkheid is de gVerzekering werkmaterieel particulieren Brand – Diefstal dekking bestemd een voor schadeuitkering bij

 1. brand, explosie, zelfontbranding en blikseminslag;
 2. diefstal en verduistering;

3. Casco Verzekering werkmaterieel particulieren “All Risk”

U kunt met de Verzekering werkmaterieel particulieren naast de bovengenoemde wettelijke aansprakelijkheid ook extra kiezen om “alle van buitenkomende onheilen” te verzekeren. U bent verzekerd voor de schade die buiten uw schuld is ontstaan, maar ook als het schade is die door uw eigen schuld wordt veroorzaakt. De schade door vandalisme, onjuiste bediening en bijvoorbeeld grondverzakking of overstroming is dan ook meeverzekerd. Een uitgebreide casco Verzekering werkmaterieel particulieren wordt ook wel “all-risk” casco polis  genoemd.

Verzekeringsvormen werkmaterieel particulieren

 1. Wettelijke aansprakelijkheid (WA )v. Dat is een Verzekering werkmaterieel particulieren die schade verzekert die wordt aangebracht aan anderen. Ook belangrijk is de dekking voor toegebrachte letselschade.
 2. Beperkt Casco verzekering. Naast de wettelijke aansprakelijkheid  is het werkmaterieel verzekerd bij brand, diefstal, verduistering en stormschade.
 3. Cascoverzekering. U bent ook naast de bovengenoemde wettelijke aansprakelijkheid  u ook extra verzekeren voor “alle van buitenkomende onheilen”. Ook als het door uw eigen schuld gebeurt. De schade door vandalisme, onjuiste bediening en bijvoorbeeld grondverzakking of overstroming is dan ook verzekerd.

Audio werkmaterieel particulieren

Wij hebben een korte audio toelichting voor alles rondom de wettelijke aansprakelijkheid bij werkmaterieel particulieren verzekeringen. Dus ook van toepassing op andere werkmaterieelverzekeringen. In 11 minuten wordt hieronder nog een uitgebreide mondelinge toelichting gegeven over veel aspecten van het gebruik en verzekeren van werkmaterieel zoals de hijskraan, graafmachine, shovel, etc. Het zijn, denken wij, 11 belangrijke minuten die de moeite van het beluisteren waard zijn.

Letselschade

Er zijn natuurlijk altijd risico’s bij het niet correct gebruiken van een werkmaterieel particulieren. Die zijn duidelijk te zien bij ongevallen. Niet de schade aan het materieel is het belangrijkste probleem. Alhoewel de geldelijke schade stevig kan zijn bij een volledig verwoeste machine. Maar juist de gevolgschade in de vorm van letselschade kan een ongekende schadeclaim op de wettelijke aansprakelijkheid verzekering geven. Elke particulier zal zich moeten toezien dat een hijskraan goed en deskundig wordt gebruikt.

Premie overige verzekeringen

Bedrijfsaansprakelijkheid - premie op maat Gebouwen - online premie Bedrijfsrechtsbijstand premie berekenen Werkmaterieel overig online aanvragen Handige professionele bedrijven checklist Overzicht alle bedrijven verzekeringen Tractorverzekering premie berekenen Graafmachine premie berekenen Laadschop - shovel premie berekenen Bulldozer premie berekenen Hoogwerker premie berekenen Hijskraan premie opvragen online Heftruck premie berekenen Verreiker premie berekenen Werkmaterieel particulier online premie Adviseurswijziging bestaande verzekering

Video