Bedrijfspensioen collectief 2020
Berekenen als werkgever zelf de kosten van een collectief bedrijfspensioen. Lees ook ons artikel “Onze werknemers willen geen pensioen want …“
Bedrijfsverzekeringen en pensioenen
Berekenen als werkgever zelf de kosten van een collectief bedrijfspensioen. Lees ook ons artikel “Onze werknemers willen geen pensioen want …“
![]() |
![]() |
![]() |
Pensioen mutatie | Podcast | Links |
![]() |
![]() |
![]() |
Checklist | Schade melden | De pers |
Lees hier onze disclaimer. Copyright 2019 Doorneweerd. Alle rechten voorbehouden.
Het gemiddelde verzuim in Nederland bedroeg
Per sector zijn er vaak grote verschillen. Voornamelijk commerciële en/of administratieve organisatie zullen bijvoorbeeld vaak een lager ziekteverzuimpercentage kennen. Bij bedrijven waar er een laag ziekteverzuim is, zal er toch altijd wel minimaal 1,5% ziekteverzuim zijn. (Een paar dagen ziek per jaar per werknemer).
Sommige sectoren zoals de bouw en de zorg kennen geregeld weer veel hogere percentages.
De rapportage van de Arbodienst heeft deze percentages ook vaak beschikbaar.
De berekening van het verzuimpercentage is als volgt:
Het aantal ziektedagen in procenten van het totaal aantal beschikbare werkdagen.
Meer informatie over de landelijke verzuimpercentage op deze pagina van de website van CBS.
Privacy informatie.
Doorneweerd Assurantiën bv verwerkt deze ingevoerde persoonlijke informatie conform de eisen zoals verwoord in de Algemene Verordening Gegevensverwerking (Avg). Wij verzamelen en verwerken alleen die persoonlijke informatie die strikt noodzakelijk zijn voor het aanmelden, wijzigen of beheren van de deelnemers in bovengenoemde collectieve contracten. De informatie wordt alleen voor deze opdracht gebruikt en zal nimmer voor andere doeleinden worden ingezet. De informatie wordt, nadat wij deze hebben verwerkt als intermediair voor dit contract bij de verzekeraar, direct verwijderd. Wij zijn zelfstandig verantwoordelijk voor dit privacy beleid. Privacy statement
Elke premie is afhankelijk van een onzekere gebeurtenis, namelijk de kans op een “schade”. Sommige bedrijven hebben een geringe kans. Er wordt dan verwacht dat weinig beroep op de rechtsbijstand dienstverlening zal worden gedaan. Er zijn echter ook bedrijven waar door de brancheactiviteiten, contractuele verplichtingen en netwerkrelaties, het risicoprofiel vooraf hoger wordt ingeschat. Uitgangspunt is daarbij de SBI (Standaard Bedrijfsindeling) van de Kamer van Koophandel. Gemiddeld zal de premie + 25% bij een hoger risicoprofiel afwijken van het gemiddelde profiel. En -25% van het gemiddelde profiel als de verzekeraar de kans op schade laag inschat.
Naast het risicoprofiel is natuurlijk de premie ook afhankelijk van de jaaromzet en het aantal medewerkers.
Geef het aantal medewerkers. Inclusief alle eigenaren van het bedrijf. De opgave van het aantal medewerkers en eigenaren zal – net als bij jaaromzet – jaarlijks worden opgevraagd.
De verzekerden zijn de hierna genoemde (rechts)personen.
a. Verzekeringnemer, bij de uitoefening van het beroep, het bedrijf of de activiteiten zoals in de polis omschreven.
b. Bestuurders van verzekeringnemer, voor zover als zodanig optredend.
c. Ondergeschikten van verzekeringnemer, voor zover het gaat om werkzaamheden die zij voor verzekeringnemer
verrichten bij de uitoefening van het beroep, het bedrijf of de activiteiten zoals in de polis omschreven.
d. Huisgenoten en familieleden van verzekeringnemer, allen voor zover het gaat om werkzaamheden die zij voor
verzekeringnemer verrichten bij de uitoefening van het beroep, het bedrijf of de activiteiten zoals in de polis
omschreven.
e. Eigen pensioenfondsen van verzekeringnemer.
f. Nagelaten betrekkingen van een verzekerde persoon, voor zover die nagelaten betrekkingen een vordering
kunnen instellen tot voorziening in de kosten van hun levensonderhoud in verband met een gedekte gebeurtenis
waarbij de desbetreffende verzekerde persoon was betrokken.
g. Elke andere (rechts)persoon, voor zover dit uit de polis blijkt.
Geef de verwachte jaaromzet exclusief btw. De premie is (mede) gebaseerd op de opgegeven omzet.
Naverrekening.
Jaarlijks wordt opgevraagd hoeveel jaaromzet u in het voorgaande jaar heeft gehad. Er kan dan worden naverrekend. Praktisch betekent bij naverrekening dat een verzekeraar achteraf bekijkt of de in rekening gebracht premie klopt met de uitgangspunten. Zij vragen daarom jaarlijks om opgave van diverse bedrijfsgegevens om de premie “na te verrekenen”. Het gevolg kan zijn dan er moet worden bijbetaald, of dat u geld terug krijgt. Dus ook als de verzekering al gestopt is kan er een nieuwe aanvullende premie worden gevraagd. Op basis van de nieuwe informatie zal de verzekeraar weer een nieuwe “voorschot” premie vragen voor het lopende jaar
De definitieve beoordeling, premieopgave en acceptatie wordt gedaan door de verzekeringsmaatschappij.
Wettelijke aansprakelijkheid WA verzekering
Schade aan anderen en hun spullen op de openbare weg en tijdens het werk.
Beperkt casco verzekering
Schade aan de werkmaterielen door brand, ontploffing, zelfontbranding, kortsluiting en blikseminslag, ook door een eigen gebrek. Ook is verzekerd diefstal, vermissing en verduistering.
Casco verzekering
Botsen, stoten, slippen, omslaan, te water of van de weg raken, ook door eigen gebrek.
Verzekerde bedragen
De cataloguswaarde van een voertuig is de waarde die het voertuig had op het moment dat deze werd geïntroduceerd. De cataloguswaarde hoeft niet dezelfde waarde te zijn dan de nieuwwaarde.
(De cataloguswaarde hoeft niet dezelfde waarde te zijn dan de nieuwwaarde. De nieuwwaarde is de prijs die wordt bepaald op het moment dat het kenteken voor het eerst op naam wordt gesteld. Het kan dus zijn dat de nieuwwaarde, ofwel de aankoopprijs die de eerste eigenaar betaald heeft, lager ligt dan de cataloguswaarde. Dit kan te maken hebben met het feit dat er acties zijn of de auto als overjarig model verkocht wordt. Toch is het belangrijk kennis te nemen van de cataloguswaarde omdat deze door een aantal instellingen wordt gehanteerd voor het bepalen van belastingen, verzekeringen en eventuele andere diensten.)