7 Handige apps

Hulp op Zak

Hulp op Zak geeft u alle medische informatie die u nodig heeft voor uw reis naar het buitenland. Deze app bevat een medisch woordenboek in negen talen en een uitgebreid overzicht van de meest voorkomende reisaandoeningen. Welke ziektes komen voor op uw vakantiebestemming en heeft u een inenting nodig? Hulp op Zak vertelt het u. Ook biedt Hulp op Zak vrijwel alle nummers van Nederlandse alarmcentrales. Hulp op Zak is ontwikkeld door Europeesche Verzekeringen, maar ook bruikbaar voor klanten van andere verzekeringsmaatschappijen.

 

BZ Reisadvies

Deze applicatie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft u actuele reisadviezen over uw vakantiebestemmingen. Ook geeft de app u informatie wat u moet doen bij problemen, zoals het verlies van uw paspoort. Daarnaast bevat BZ Reisadvies de contactgegevens van alle Nederlandse ambassades, consulaten en honorair consuls.

 

EHBO

De EHBO-applicatie van het Rode Kruis geeft instructies over wat te doen bij ongevallen. Door middel van tekst en eventueel plaatjes wordt getoond hoe u om kunt gaan met allerlei ongevallen. Van bijensteken tot botbreuken en van een vinger tussen de deur tot verstikking. Test uw kennis om erachter te komen of u adequaat zal reageren in een noodsituatie. De applicatie biedt ook de mogelijkheid om de dichtstbijzijnde EHBO-post te zoeken en direct 112 te bellen.

Reanimatie

Iemand krijgt een hartstilstand. U heeft een reanimatie- of AED-cursus gevolgd, maar weet niet meer precies wat u moet doen? De Hartstichting ontwikkelde de Reanimatie app om uw kennis van reanimeren op te frissen en biedt audio ondersteuning tijdens het reanimeren zelf. Ook geeft de applicatie de mogelijkheid om direct 112 te bellen.

AED4.eu

De AED4.eu applicatie toont de AED’s (Automatische Externe Defibrillators) bij u in de buurt. Deze AED’s zijn bijvoorbeeld beschikbaar in openbare gebouwen, winkelcentra en sportverenigingen. De applicatie is ontwikkeld door het UMC St. Radboud.

ONVZ Zorgpas

Deze applicatie geeft klanten van ONVZ de mogelijkheid om eenvoudig inzicht in hun vergoedingen te krijgen. Nadat u uw zorgpas heeft toegevoegd kunt u via de applicatie een declaratie insturen door een foto van de factuur te maken. U krijgt een duidelijk overzicht van uw vergoedingen, inclusief de hoogte van de vergoeding en voorwaarden. De applicatie geeft ook de mogelijkheid om makkelijk contact op te nemen met een medewerker van ONVZ.

(Bron Zicht)