Bouwvrouwen van Talpa

RVS wordt de hoofdsponsor van het programma ‘Je leven in de steigers’, dat te zien zal zijn op Talpa. In het programma gaat een bouwteam van vijf bouwvrouwen onder leiding van Bridget Maasland huizen van gedupeerde gezinnen volledig onder handen nemen.

Snel geklede bouwvrouwen gaan zielige mensen helpen met hun huis. Talpa doet maar. Ongetwijfeld maken ze er wel iets aardigs van; Ze hebben meer verstand van het maken van programma’s dan ik heb.

Maar die ergerlijke sponsorkeuzes die zo’n verzekeraar maakt. Waarom heb ik dit allemaal al eens eerder gezien? Waarom proberen al die verzekeraars zich steeds weer te associëren met snelle, hippe, ontroerende, spannende programma’s die niets met verzekeringen te maken hebben. Nationale-Nederlanden met voetbal, Zwitser Leven met catamarans en de RVS nu met bouwvrouwen.

Besteed eens flink geld aan heldere, gedegen verzekeringsinformatie; ook dat kan populair worden gemaakt. Ook dat kan spannend, ontroerend, uitdagend en cool worden aangeboden. Het kost alleen iets meer moeite om het te bedenken en uit te werken.

Maar om elk misverstand te vermijden:
Of Bridget Maasland nu bij mij langskomt met een voorhamer of een polismap; het maakt mij geen donder uit.