Chatten

De Verzekeraar FBTO uit Friesland biedt bezoekers de mogelijkheid rechtstreeks te chatten met medewerkers. Jan van der Werf, Marketing & Online Business Manager bij FBTO, vertelt: “We zijn continu op zoek naar manieren om onze (potentiële) klanten nog beter te voorzien van benodigde informatie. Vandaar dat we, naast de gebruikelijke kanalen, nu ook chat aanbieden.”

De verzekeraar is vooral bekend door hun slogan “Verzekeren kun je zelf”.

Jan, verzekeren kun je dus blijkbaar niet zelf want anders biedt je als verzekeringsmaatschappij geen chat mogelijkheid aan. Blijkbaar zijn zelfs telefoon en email onvoldoende om de klanten goed te helpen.
Nog een ideetje: Ga met persoonlijke begeleiders werken. En dat zouden jullie misschien wel weer kunnen uitbesteden aan verzekeringsadviseurs. Die nemen genoegen met heel weinig provisie.

Toch ben ik niet vies van dit soort baanbrekende initiatieven. De Friezen waren kort geleden ook al begonnen om (tweedehands?) verzekeringen te verkopen op Ebay. Lekker creatief en niet bang om kritiek te krijgen.

Alleen jammer van die foute slogan “Verzekeren kun je zelf”.
In mijn ogen was het normaal dat het bleek dat Monique van de Ven (de oude FBTO stem) haar eigen hypotheek niet zelf had verzekerd maar gewoon normaal via een assurantieadviseur.

FBTO gebruiken voor hun radio commercials nu Benny Jolink. Normaal is anders.