Diefstal tractor 8 prima verzekeringstips 2020

Diefstal tractor is een ernstig probleem. Niet alleen zorgt het voor veel extra werk zoals stagnatie van het werk maar ook vervolgschade. Ook zorgt het voor een stijgende verzekeringspremies en veel administratieve rompslomp. Los van eventuele extra kosten zoals het eigen risico op de tractorverzekering. De tijdsinvestering om een nieuwe tractor te kopen, moet ook niet onderschat worden.

Tractorverzekering premieberekening

Diefstal tractor en verzekeringsmaatschappijen

diefstal tractor

Die diefstal gebeurt natuurlijk vaak omdat het eenvoudig is voor dieven de tractor mee te nemen. Het toezicht is beperkt en de beveiliging is niet of beperkt aanwezig. Daar komt nog bij dat verzekeringsmaatschappijen vaak elektronische beveiliging of tracking systemen, niet verplicht stellen. Ze compenseren hun extra risico door de eigenaar van de verzekering op te zadelen met een hoger eigen risico bij diefstal van de tractor.

Meest gestolen

Ook door de hoge waarde van de tractor is diefstal de moeite waard. Naast tractoren zijn ook heftrucks, graafmachines en shovels geliefd. Maar veruit de meeste werkmaterielen die gestolen worden, zijn de tractoren. Vooral ook omdat de beveiliging, die op auto’s standaard wel aanwezig is bij tractoren ontbreekt.

Beperkt casco verzekering

Let bij verzekering altijd op het meeverzekeren van diefstal. Natuurlijk altijd bij Casco maar denk ook aan MINI casco als er alleen aansprakelijkheid wordt verzekerd. Vaak is er maar een geringe extra premie nodig om het diefstal risico verzekerd te krijgen.

8 prima verzekeringstips tegen diefstal tractor

 1. Uw tractor staat het meest veilig op een afgesloten terrein of een goed beveiligde opslagplaats.
 2. Laat de contactsleutel er niet inzitten. Natuurlijk erg gemakkelijk tijdens het werk maar u maakt het de dieven wel erg gemakkelijk.
 3. De ‘ruststand’ op een tractor is aan te bevelen. Natuurlijk maakt dat geen verschil in diefstal maar onbevoegde dan wel kinderen kunnen de tractor niet gemakkelijk starten.
 4. Leg de sleutels op een niet zichtbare plek in huis. Vaak zien wij de sleutels al op het plankje bij de voordeur liggen; dan wordt het wel erg gemakkelijk.
 5. Een paar lampen met bewegingssensors zijn erg effectief tegen diefstal. De dieven hebben de pest aan al teveel licht.
 6. Schrijf altijd het chassisnummer van uw tractor op. Wij vragen er ook altijd om bij het aangaan van een verzekering; gewoon omdat het traceren van de tractor daarna veel gemakkelijker wordt. Ook als uw tractor een kenteken heeft/krijgt vanwege de kentekenplicht.
 7. Fraaie gelaste naamplaat of speciale las is ook altijd erg plezierig voor het snel terugkrijgen van een eenmaal gestolen tractor. Het kan een dief ook afschrikken om de tractor überhaupt mee te nemen. Er blijft immers altijd een litteken achter op de tractor als ze deze eraf willen slijpen.
 8. Als de tractor op een transport-wagen of aanhanger staat, zorg dan dat ook die wagen goed is beveiligd met een disselslot of een zware wielklem.

De kosten bij diefstal tractor

 1. Het werk stagneert
 2. Eigen risico op de verzekering
 3. Stijgende verzekeringspremie
 4. Tijdverlies door politieaangifte
 5. Tijdverlies voor aankoop nieuwe tractor
 6. Kosten schadebehandeling
 7. Veel administratieve
 8. etc.

Er is veel meer informatie te vinden over de mogelijkheden van beveiliging tegen diefstal tractor via de volgende organisatie:

SCM (Stichting Certificering Motorrijtuigenbeveiliging)
Fedecom
BMWT

Premie online berekening

Tractorverzekering premieberekening Graafmachine premieberekening Laadschop - shovel premieberekening Bulldozer premieberekening Hoogwerker premieberekening Hijskraan premie opvragen online Heftruck premieberekening Verreiker premieberekening Werkmaterieel particulier online premie