Bedrijfsverzekering horeca 5 cruciale pakketpolissen 2022

Bedrijfsverzekering horeca
Horecapremies
direct online

Wij hebben het u gemakkelijk gemaakt en van de belangrijkste een overzichtelijk pakket te maken met op elkaar afgestemde verzekeringsdekking, kortingen en goede verzekeringsvoorwaarden bij een bedrijfsverzekering horeca.

5 cruciale polissen

Horeca verzekeringspakket premie berekenen

 • Inventaris
 • Goederen
 • Eigen verbouwingen
 • Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering
 • Bedrijfsstilstand

Een bedrijfsverzekering horeca vergelijken

Wij beoordelen verzekeringen horeca en de verzekeraars op de volgende punten:

 1. Premie
 2.  Eigen risico bedrag
 3.  Poliskosten
 4.  Schadeafhandeling
 5.  Branche kennis en voorwaarden
 6.  Avond en weekend service
Verzekeringen horeca

De uitkomst van onze maandelijkse vergelijkingen van een bedrijfsverzekering horeca resulteert in een voorstel voor een pakket verzekering die met onze kennis en ervaring de beste prijs / kwaliteit verhouding geeft. Heeft u tips of andere inzichten; wij stellen uw mening op prijs. Wij zullen bij volgende vergelijkingen die informatie verwerken in onze vergelijkende opgave.

Soorten verzekeringen

U begrijp vast dat het ook sterk zal afhangen van de feitelijke situatie, financiële noodzaak om risico’s te verzekeren en uw eigen mening. Het is dus slechts een voorzet om erover na te denken; waar u wel/niet geld voor een bedrijfsverzekering horeca aan wilt uitgeven.

 1. Inventaris
 2. Goederen
 3. Huurdersbelang in gehuurd pand
 4. Aansprakelijkheidsverzekering
 5. Bedrijfsstilstand
 6. Gebouw bedrijfsverzekering horeca (opstal)
 7. Rechtsbijstand
 8. Werknemersschade
 9. Produktaansprakelijkheid
 10. Geldverzekering
 11. Auto’s en vrachtwagens horeca
 12. Werkmaterieel en Aanhangwagens horeca
 13. Elektronica verzekering (inclusief computers)
 14. Milieuschade
 15. Eigen vervoer en transport verzekering

Zijn er specifieke risico’s die maatwerk nodig hebben kijkt u dan even op onze pagina “Maatwerk”.

Inventaris bedrijfsverzekering horeca

Deze verzekering dekt schade door onder andere brand, ontploffing, blikseminslag en diefstal aan de goederen en inventaris. Wij verzekeren de inventaris die er gebruikt wordt voor de inrichting van het bedrijf, instelling of kantoor. En goederen als grondstoffen, hulpstoffen, halffabricaten en eindproducten in de horeca. Als u huurder bent van het gebouw waarin uw bedrijf gehuisvest is, dan dekt deze inventaris een bedrijfsverzekering horeca ook schade aan het huurdersbelang.

Details van inventarisverzekeringen

 • Uitgebreide dekking tegen schade aan de goederen, inventaris en huurdersbelang door bijvoorbeeld brand, storm en inbraak. Gratis waarde vaststellen van de inventaris, handelsgoederen en huurdersbelang.
 • Meeverzekerd tot maximaal 25% van het verzekerde bedrag: schade aan elektronische apparatuur door bliksemontlading in omgeving.
 • Meeverzekerd op een inventaris een bedrijfsverzekering horeca : waterschade door regen of sneeuw die via tuin of straat het gebouw binnenkomt.
 • Ben je huurder van het gebouw, dan zijn de kosten van breek- en herstelwerkzaamheden voor opsporen schadeoorzaak bij waterschade meeverzekerd.

Bedrijfsaansprakelijkheid bedrijfsverzekering horeca

Een aansprakelijkheidsverzekering horeca is een no-brainer voor elke horecaondernemer. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering verzekert zaakschade en letselschade. Beide schades kunnen grote financiële gevolgen hebben voor de ondernemer en kunnen tot persoonlijk faillissement leiden als deze niet correct zijn verzekerd. Wij vinden aansprakelijkheid het eerste risico om over te praten. Letselschade en schade aan spullen van een ander, zijn de eerste risico’s om over na te denken. Zorg dat u de juiste beslissingen neemt en de juiste afspraken maakt.

Audio bedrijfsverzekering horeca

Voorbeelden schade door aansprakelijkheid

 • U geeft een klant eten of te drinken waar ze ziek van worden. De rechtsbijstandsverzekering van de klant meldt zich bij u. Ook de werkgever van die klant heeft nog een appeltje met u te schillen.
 • Iemand heeft letsel door een kapotte stoel of barkruk. Los van de schade dat iemand niet kan werken kunnen er ook ziektekosten bij u worden geclaimd op de aansprakelijkheidsverzekering horeca.
 • Een werknemer brandt zijn hand in de keuken. Hij stelt u aansprakelijk want zal weken niet kunnen werken met een lage of geen ziekte uitkering.
 • Uw horeca brandt af maar ook de buurman heeft schade. Die gaat u aansprakelijk stellen voor uw schade. U heeft de (bedrijfsaansprakelijkheids) verzekeringen horeca dan nodig om de kosten op te kunnen vangen.
 • Sommige horeca gelegenheden hebben cateringactiviteiten. Dat betekent niet alleen op de werkvloer risico’s maar ook buiten de deur. Een hete pan met soep op een gammel fornuis.
 • Een gast die uitglijdt over een vloer, of vanwege een gehuurde tent die kapot gaat of een fout van een medewerker. Iedereen kan u terecht, of onterecht, aansprakelijk stellen.

Letselschade bedrijfsverzekering horeca

Letselschade is schade die ontstaat uit lichamelijk en/of psychisch letsel. Deze schade is verhaalbaar op een aansprakelijke partij als het letsel is ontstaan door het doen of nalaten van iemand anders. De veroorzaker van letsel kan bijvoorbeeld de horecaondernemer zijn of een werknemer die in opdracht van de werkgever aan het werk is. Vaak zal dat op het werk zijn maar ook bijvoorbeeld buiten de deur. Denk bijvoorbeeld aan het moment dat u iemand aanrijdt en die persoon niet meer kan werken. Zowel de medische kosten, persoonlijke schade en de schade van de desbetreffende werkgever (loondoorbetaling) kan als aansprakelijkheidsclaim worden gesteld. Een hete kop thee over iemand gooien of frituurvet waar iets fout mee gaat. Ongelukken kunnen heel ongelukkig worden veroorzaakt maar de financiële gevolgen kunnen nog jaren de horecaondernemer achtervolgen als er geen aansprakelijkheidsverzekering horeca is.

Twitte

Eigen verbouwingen bedrijfsverzekering horeca

Het gaat hierbij om zaken die je voor eigen rekening aan het huurpand aanbrengt. Bijvoorbeeld de betimmeringen, het metsel-, behang-, schilder- en witwerk en verwarmings-, keuken- en beveiligingsinstallaties.

Bedrijfsschade

Wanneer het bedrijf stil komt te liggen door schade, dan zijn er geen inkomsten meer. De vaste lasten lopen echter gewoon door. Deze bedrijfsschade verzekering horeca dekt de misgelopen nettowinst, de vaste kosten én de extra kosten voor bijvoorbeeld vervangende apparatuur.

Preventie verzekeringen Horeca

Preventie in horeca is vermoedelijk nog belangrijker dan een bedrijfsverzekering horeca zelf. Het verlies aan imago door een nare gebeurtenis kan grote invloed hebben op de toekomstige omzet. Preventie om schade te voorkomen is dus cruciaal. Verzekeraars willen daar – natuurlijk – graag bij meehelpen. Zij kunnen daarom ook actief worden betrokken bij het oplossen van de risico’s. Ook wij hebben een jarenlange ervaring met de meest gevoelige preventie-oplossingen. Denk ook eens aan een vaak gratis analyse door de brandweer.

Preventie tips horeca

 1. Brand- en vluchtveiligheid. Goed onderhoud van brandblusmiddelen en noodverlichting is van doorslaggevend belang voor de veiligheid van uw klanten, medewerkers en eigendommen. Daarom controleert een gecertificeerd onderhoudsbedrijf jaarlijks of de brand- en vluchtveiligheid in uw bedrijf goed geregeld is.
 2. Elektrische installaties. Maar liefst 60% van alle branden wordt veroorzaakt door een gebrek in de elektrische installatie. Voor de veiligheid van u en uw medewerkers is het daarom van belang dat er regelmatige inspectie en onderhoud plaatsvindt. Afhankelijk van het soort bedrijf, de grootte
  van het bedrijf en de eisen van de verzekeraar of overheid vindt er periodiek een inspectie plaats van de elektrische installatie.
 3. Inbraakpreventie. Een Veilig Gevoel helpt u bij het maken van een keuze tussen de verschillende alarmsystemen en de eisen waaraan uw alarmsysteem moet voldoen. De installatie
  en het onderhoud vindt plaats door BORG-gecertificeerde monteurs. U kunt uw alarmsysteem uitbreiden met beveiligingscamera’s, een mistgenerator of doormelding van uw alarmsysteem naar de meldkamer van een alarmcentrale. Een Veilig Gevoel kan ook het onderhoud van uw bestaande alarmsysteem overnemen.
 4. Camerabeveiliging. Wilt u uw bedrijf optimaal beveiligen? Camera’s observeren en registreren 24 uur per dag, 7 dagen per week. Een Veilig Gevoel werkt met opslag in de cloud. Zo kunt u op elk gewenst moment uw beelden bekijken via uw smartphone, tablet of computer. U beschikt over een nieuw, voor uw bedrijf het meest geschikte camerasysteem, zonder zelf grote investeringen te doen.
 5. Bakwand en afzuiginstallaties. Frituren, filters en afzuigkanalen vormen een groot brandrisico door de hoge temperaturen. Een brand in een frituur kan zich via de afzuiginstallatie snel verspreiden en in korte tijd een complete keuken, restaurant of hotel in brand zetten. Daarom controleert een gecertificeerd bedrijf jaarlijks de kanalen en vetfilters van de afzuiginstallatie van uw bakwand of frituurinrichting.

Premies bedrijfsverzekering horeca

Horeca verzekeringspakket premie berekenen Bedrijfsaansprakelijkheid - premie op maat Inventaris en goederen - premie op maat Gebouwen - online premie Bedrijfsschadeverzekering premie aanvraag Bedrijfsrechtsbijstand premie berekenen Vrijwilligers en werknemers ongevallen Adviseurswijziging bestaande verzekering Overzicht alle bedrijven verzekeringen

Video

Horeca werk is professioneel en moeilijk werk; gastvrijheid is een belangrijk onderdeel