Bereken premie verzekering heftruck verlagen 2018

Bereken premie verzekering heftruckHet verzekeren van een heftruck is verplicht. De wet eist van elke eigenaar van een heftruck dat hij deze verzekerd. Er is immers een werkrisico op schade op het eigen terrein maar ook een verkeersrisico op de openbare weg. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Een verzekering is dus bittere noodzaak. Op welke wijze kan de premie zo laag mogelijk worden gehouden en de kans op schade worden beperkt. Hieronder een aantal specifieke voorbeelden en algemene manieren om het risico en de premie te beperken.  Bereken premie verzekering heftruck laat vaak een lage premie zien vanwege het relatief beperkt risico.

Heftruck premie berekenen online

 

Controleer uw eigen polis even met het lijstje hieronder. Wilt u zien wat de kosten van een premie voor een heftruck verzekering bedraagt, dan kunt u dat ook eenvoudig hiernaast uitrekenen. Denk ook even aan de 5 onmisbare toevoegingen heftruck verzekering.

Bereken premie verzekering heftruck om kosten te verlagen

Hieronder een aantal algemene en specifieke tips en trucs om de heftruck verzekering uptodate te houden, de risico’s te beperken en de premie te verlagen.

 1. Krijgt u nieuwwaarde of dagwaarde van uw heftruck? Kijk eens naar de polis en pas die op tijd aan, Dat scheelt flink premie.
 2. Denk eens aan jaarbetaling. Veel verzekeraars rekenen extra opslag bij maandbetaling.
 3. Denk eens aan een hoger eigen risico.
 4. Het verzekeren van ondergrondse schadeclaim is natuurlijk vaak niet nodig bij een vorkheftruck.
 5. Eigen eigendommen bestuurder verzekeren kan premie schelen.
 6. Als er een bedrijfsrechtsbijstand inclusief motorrijtuigen dan is een dubbele verzekering op de heftruckpolis niet nodig.
 7. Een verzekering kent vaak een 1 jarig contractduur of een 3 jarig looptijd. De prijs van een 3-jarig contract is veel lager. Ook krijgt u vaak 3 jaar een premiegarantie. Kies dus niet zomaar voor een korte contractduur.
Heftruck premie berekenen online

 1. De Wet van Murphy “Anything that can go wrong, will go wrong” geldt in elk bedrijf. Denk dus zorgvuldig na over risk management.
 2. Een lage premie voor een vorkheftruck verzekering is mooi maar alleen als er ook een redelijke schade-afhandeling is. Lees dus altijd de verzekeringsvoorwaarden van een heftruck verzekering.
 3. Heeft u verzekeringen bij een vakdeskundige verzekeringsadviseur. Laat die al het werk doen; dat scheelt tijd en ergernis. Soms is het een goed idee om ze allemaal bij één verzekeringsadviseur onder te brengen. Dat scheelt administratie (en verantwoordelijkheid).
 4. Verzekeraars stellen eisen aan de diefstal preventievoorzieningen. Soms verschillen die eisen per verzekeraar en dus ook de kostprijs om aan die eisen te voldoen. Lees goed de verplichte preventie-eisen. Zonder die preventievoorzieningen dus mogelijk geen uitkering bij schade.
 5. Probeer bij schade toenemende schadegevolgen bij een heftruck ongeval altijd direct te beperken. Kosten die u daarvoor moet maken, worden meestal vergoed.
 6. Er bestaat geen “imago” verzekering. Voorkomen en preventie van schade is dus belangrijk. Laat dus geen onbevoegde op de heftruck rijden. Grapjes uithalen is natuurlijk helemaal uit de boze want de verzekeraar zal bij schade dan zeker niet uitkeren.
 7. Als er schade is, neem direct foto’s. Dat maakt de schadeclaim veel gemakkelijker.
 8. Als u voor de helft van de waarde verzekerd, krijgt u ook altijd alleen maar de helft uitgekeerd.
 9. Vindt een klant dat u aansprakelijk bent voor een schade? Laat de klant u dan schriftelijk aansprakelijk stellen met het schadebedrag erbij.
 10. Ga niet discussiëren met de klant over een schade; als dat nodig is dan doet de verzekeringsmaatschappij dat wel.
 11. Denk ook een aan de werknemersaansprakelijkheid als hem/haar iets overkomt met de heftruck. Vergeet niet dat bij schade aan goederen van een personeelslid (bijvoorbeeld kleding) die werknemer u als werkgever ook aansprakelijk mag stellen.
 12. Verzekeraars keren meestal ook uit bij stommiteiten of onoplettendheid. Dus vergeet niet te claimen. Bereken premie verzekering heftruck
 13. Niet liegen als er schade is. U komt in een database en dan is in de toekomst verzekeren niet meer mogelijk. Vergeet niet te vertellen als er vroeger verzekeringsproblemen zijn geweest of in aanraking geweest met justitie. Dit zijn de gebruikelijke vragen over de verzekeringsgeschiedenis. Ook daarbij geldt weer: maak het niet mooier dan het is.
  Geef veranderingen in activiteiten altijd door aan de adviseur.
 14. Is er een grote schade, neem dan gelijk een contra-expert in de hand. De nota wordt vaak ook nog vergoed door de verzekeringsmaatschappij.
 15. Controleer even of uw verzekeringsadviseur een beroepsaansprakelijkheidsverzekering heeft. Wel zo handig als u vindt dat hij/zij een fout heeft gemaakt.
 16. Als u verzekeringen zelf afsluit bij een verzekeringsmaatschappij is premie vaak hetzelfde dan dat u dat via een verzekeringsspecialist doet.

Schroom niet even te bellen als we ergens mee kan helpen met het bereken premie verzekering heftruck. Telefonisch overleg is altijd kosteloos. Wij vinden het heel normaal als u ‘s avonds of in het weekend belt. Contactgegevens.

Alle bedrijven offertes

Video

Hieronder een verzameling treurige heftruck ongevallen. Soms hylarisch soms schrikbare stommiteiten. de verzekeringsrisico ziet er vast wel naast.


De algemene informatie over de werkmaterieelverzekering. luistertijd 11 minuten. Link en download

 

Verzekeringen

Laat uw reactie achter