Premie trekker verzekering 5 simpele stappen 2022

Berekenen premie trekker verzekering in 5 stappen kan eenvoudig. Wij vergelijken steeds de beste aanbiedingen zodat u niet zelf hoeft te zoeken. Verzekeringen met een goede en lage prijs en uitstekende voorwaarden. Efficiënte afhandeling zodat het weinig tijd kost, en ook een aanspreekpunt in het weekend voor als hulp prettig is.

De trekker verzekering

De trekker verzekering is een verzekering die de belangrijkste risico’s in het verkeer en tijdens het werk verzekerd. Natuurlijk zijn de Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering en (beperkt) cascodekking zijn er ook diverse uitbreidingsmodules toe te voegen. Deze professionele trekker verzekering bij een gerenommeerde werkmaterieel verzekeringsmaatschappij zit ook beheer en service.

Tractorverzekering - premie

Of bereken de premie hier.

De vijf eenvoudige stappen

 1. Welke wettelijke aansprakelijkheidsverzekering en bij wie?
 2. Beperkt casco of volledig casco gedekt?
 3. Ondergrondse schade verzekeren?
 4. Verhaalsrechtsbijstand meeverzekeren?
 5. Schade van de bestuurder ook verzekeren?

Berekenen premie trekker verzekering

Berekenen premie trekker verzekering hebben we gemakkelijk gemaakt. De keuze hierboven is vaak al snel gemaakt. En u zit niet jarenlang aan dezelfde keuze vast. Tussentijds wijzigen is een eerste eis die wij altijd willen voor u.

Tractorverzekering - premie

Audio


Soorten trekker verzekeringen

 1. Wettelijke aansprakelijkheid (WA) verzekering. Schade die u aanricht aan anderen is gedekt.
  1. U kunt een aanvullende dekking afsluiten voor aansprakelijkheid voor ondergrondse zaken bij gebruik van uw trekker.
 2. Beperkt Casco verzekering. Uw trekker heeft een extra module bij brand, diefstal, verduistering, ruitbreuk en stormschade met werkmaterieel verzekeringen.
 3. Casco werkmaterieel verzekeringen. U bent ook naast de bovengenoemde dekking ook verzekerd bij aanrijdingen, botsen, slippen, en omslaan. Ook als het door uw eigen schuld gebeurt. Bovendien is schade door vandalisme, onjuiste bediening en bijvoorbeeld grondverzakking of overstroming gedekt.
 4. Casco inclusief eigen gebrek polis. Als u eigen gebrek meeverzekert, bent u ook verzekerd bij tegen schade door kapot materieel, materiaalmoeheid en materiaal- en constructiefouten van uw trekker. Weigert een trekker plotseling dienst? Dan is deze schade (eigen gebrek) gedekt. De trekkers mogen dan niet ouder zijn dan zes jaar.
 5. Schade aan bestuurder trekker verzekeringen. Loopt de trekker bestuurder letsel op? Met deze dekking is de bijzonder werkmaterieel verzekering compleet.

Toelichting bij berekenen premie trekker verzekering

Wettelijke aansprakelijkheid trekker verzekering

De premie voor de wettelijke aansprakelijkheid op een wa werkmaterieel verzekering wordt vaak bepaald aan de hand van de oorspronkelijke cataloguswaarde. De gedachte hierachter is dat de cataloguswaarde en het vermogen van de trekker een sterke relatie hebben. Meer motorvermogen betekent vaak zwaarder trekker die meer schade kan aanrichten. En dus is vraag de verzekeringsmaatschappij meer premie.

Casco dekking

De cataloguswaarde (nieuwwaarde) wordt gebruikt voor de casco premie van een trekker verzekering. De vergoeding van de waarde in de eerste drie jaar is een punt bij het berekenen premie trekker verzekering om goed in de gaten te houden. Een goede nieuwwaarde regeling is één van de belangrijkste punten om trekker verzekering  met elkaar te vergelijken. Als na twee jaar de trekker total-loss is dan is een – nieuwwaarde regeling – trekker verzekering nodig om weer fatsoenlijk een nieuwe trekker te kopen ter vervanging van de trekker die in de kreukels ligt.

Beperkt Casco

Bij Beperkt casco berekenen premie trekker verzekering wordt natuurlijk de dagwaarde (huidige waarde) aangehouden. Beperkt casco trekker verzekering keert, simpel gezegd uit bij brand, storm en diefstal. De wettelijke aansprakelijkheidsdekking bij een trekker verzekering kan met een kleine bijbetaling worden uitgebreid met beperkt casco. Vraag gerust het verschil in premie eens; het scheelt weinig.

Eigen risico en beveiliging

Moet uw trekker worden beveiligd? Dat hangt af van de wijze waarop verzekeraars de schade vergoeden als de trekker wordt gestolen. Bij schade door diefstal, vermissing, verduistering of joyriding geldt vaak een (extra) eigen risico van 10% van het schadebedrag. Bij het berekenen premie trekker verzekering is dit dus een belangrijk punt om rekening mee te houden. Zonder diefstalbeveiliging is er dus een kans op een veel grotere schadelast maar wel minder kosten omdat er geen diefstalbeveiliging wordt aangebracht.

Wel beveiligen zorgt er voor dat het hoge eigen risico van 10% niet zal worden toegepast als de trekker was uitgerust met een VbV (Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit) goedgekeurd beveiligingssysteem en bovendien vaststaat dat:

 1. dit beveiligingssysteem in overeenstemming is met de door de maatschappij voorgeschreven beveiligingsklasse, en
 2. dit beveiligingssysteem jaarlijks is gecontroleerd en goedgekeurd door een erkend inbouwbedrijf, en
 3. ondanks het feit dat het werkmaterieel is voorzien van de vereiste beveiliging de normale zorgvuldigheid is betracht om diefstal, vermissing, verduistering of joyriding te voorkomen.

Voorbeeld met/zonder beveiliging

Stel de trekker wordt gestolen (als deze NIET beveiligd is). En de schade is daardoor voor u € 20.000,-. Dan wordt er uitgekeerd € 20.000,- minus een eigen risico van 10% dus € 2.000,-. Ook het basis eigen risico wordt dan nog erbij geteld. Dus u ontvangt dan € 17.780,-.

Stel de trekker wordt gestolen (als deze WEL  beveiligd is). En de schade is daardoor voor u € 20.000,-. Dan wordt er uitgekeerd € 20.000,- minus een eigen risico van 220,-. Dus u ontvangt dan € 19.780,-.

13 Attentiepunten bij berekenen premie trekker verzekering.

 1. Het gaat natuurlijk om de hoogte van de trekker premie. Ga echter niet in zee met nieuwkomers en prijsvechters.
 2. Een verzekering moet schade soepel uitkeren.
 3. Zelf doen kost tijd en dus ook uw geld. Laat dit soort verzekeringen altijd aan deskundigen over.
 4. Denk eens over een pakket. Bij meerdere zakelijke verzekeringen financieel aantrekkelijk.
 5. Is er een kosteloze aanvraag, controle en beheer?
 6. Worden schade gratis afgehandeld?
 7. Kies altijd grote Nederlandse verzekeraars. met speciale premie trekker verzekering
 8. Kies een verzekeringsadviseur die een beetje plezier heeft in het premie vergelijken van trekkerverzekeringen. Specialisten die het ook een leuk vak vinden betalen zich uit.
 9. Gekoppelde aanhangwagen hoort standaard meeverzekerd te zijn.
 10. Hoe is de schade door lading wel verzekerd op de polis? Uw lading? Lading van een ander? En schade door de lading? Dat zijn al drie mogelijke schades. Elk met zijn eigen verhaal.
 11. Letselschade aan andere personen hoort meeverzekerd te zijn tot € 6.100.000.
 12. Zijn de meest voorkomende beperkt casco schades goed verzekerd? Denk aan brand, ontploffing, diefstal, vandalisme, joyriding, storm en natuurrampen.
 13.  Zijn de meest voorkomende volledig casco schades goed verzekerd? Denk aan botsen, stoten, slippen, omslaan, te water of van de weg raken.

Premie online berekening

Tractorverzekering - premie Graafmachine verzekering - formulier Laadschop - shovel verzekering - formulier Bulldozer verzekering - premie Hoogwerker verzekering - premie Hijskraan verzekering - premie aanvraag Heftruck verzekering - premie Verreiker verzekering - premie