Bouwverzekering aannemer Direct afsluiten 2020 premies

bouwverzekering aannemer

De belangrijkste 2 verzekeringen bij een bouwverzekering aannemer zijn bedrijfsaansprakelijkheid en CAR. Een wettelijke aansprakelijkheid via een bouwverzekering aannemer verzekerd schade aan zaken of letselschade. Zo zal bij een brand de verzekeringsmaatschappij wel gewoon uitbetalen aan de gedupeerden maar zal zij daarna de aannemer aansprakelijk stellen op de bouwverzekering.

Aannemer premieberekening

Schade voorbeelden bouwverzekering aannemer bedrijfsaansprakelijkheid

 1. U vernielt in een flat in een waterleiding en alle verdiepingen krijgen waterschade. De financiële schade is groot maar een bouwverzekering aannemer zorgt voor deze bedrijfsaansprakelijkheid dekking. De zaakschade wordt dus vergoed op deze aannemer bedrijfsaansprakelijkheid verzekering.
 2. U laat een bouwdroger aan staan. Er breekt brand uit en het pand er naast brand ook af. Die verzekeraar meldt zich bij u met de schadeclaim. (regres)
 3. Een medewerker rijdt naar een klant toe. Onderweg rijdt u met uw fiets een voetganger aan en deze krijgt een dwarslaesie. Het is slechts één van de vele risico’s die u dagelijks loopt. De bedrijfsaansprakelijkheid keert dan de letselschade uit.

Schadevoorbeelden bouwverzekering aannemer Constructie All Risk

bouwverzekering aannemer
 1. Tijdens een storm komt er wind onder het dak van een garage. Het dak ligt 10 meter verder op. Er moet ene noodreparatie komen en de garage moet ene gedeelte verder gesloopt worden en de kapotte materialen worden opgeruimd. Als moet opnieuw worden ingekocht en veel extra uren besteed aan opnieuw bouwen van de garage.
 2. Er is brand uitgebroken en het bijna afgebouwde pand brand volledig af. Niet alleen kan volledig opnieuw worden gestart, ook de gereedschappen zijn verwoest.

Schadevoorbeelden Opzicht

U heeft ongetwijfeld regelmatig zaken ´onder opzicht´. Daar bedoelen we mee dat u zaken van anderen onder zich heeft om te gebruiken, bewerken, repareren, behandelen of reinigen. Als er schade ontstaat aan die zaken onder opzicht, dan is er géén dekking onder de bedrijfsaansprakelijkheidsdekking.  Bij de bouwverzekering aannemer kan dat wel meeverzekerd worden.

 1. Als voorbeeld kunt u denken aan een bouwbedrijf dat een compressor van een collega leent. Er is dan sprake van opzicht.
 2. U wordt gevraagd een dure oven-magnetron op te hangen maar er gaat iets mis. De oven valt kapot op de grond.

Bedrijfsrechtsbijstand bouwverzekering aannemer

Discussies met relaties, leveranciers, inhuur of overheden. Altijd plezierig als juridische hulp beschikbaar is en die kosten worden. Overleg met een jurist, vaak soms alleen maar even om te klankborden, als er mogelijke problemen aan gaan komen.

Gereedschap en materialen aannemer

Heeft u een vrachtwagen of bestelauto dan kan met zo’n eigen vervoerverzekering diefstal verzekerd worden. Is de kans gering en gebruikt u geen dure gereedschappen of materialen dan kan deze aannemersverzekering ook best worden gemist. Let even op dat er een groot verschil is tussen gereedschappen in de bestelbus en op de bouwplaats. Beiden kunnen verzekerd worden op een bouwverzekering aannemer (CAR en eigen vervoer).

Audio Aansprakelijkheidsverzekering bouwverzekering aannemer

Waarom wij?

 • Wij hebben honderden aantallen van de bouwverzekering aannemer onder ons beheer. Zo’n bouwverzekeringservaring is van groot belang bij de juiste keuze van verzekeraar en product.
 • Verzekeraars zoals Nationale-Nederlanden erkennen ons als bouwverzekeringsspecialist.
 • Doorneweerd komt uit een echte bouwfamilie (twee aannemersbedrijven) en er is dus affiniteit met het bouwvak (en risico’s).
 • Bij schades snappen we de urgentie en zijn dus ook ’s avonds en in het weekend goed bereikbaar.

Premies bouw

Aannemer premieberekening Klusbedrijf premieberekening CAR Constructie All Risk maatwerk CAR bouw eigen woning premieberekening Gebouwen en opstallen - premie op maat Overzicht alle bedrijven verzekeringen

Video