Café verzekeringen 2018. Tips brand en aansprakelijkheid

Café verzekeringen is niet een onderwerp waar veel horeca ondernemers zich graag mee bezig houden. Bij een schade wilt u geen discussies over de details van voorwaarden maar een direct en royale afwikkeling van schade door goede Café verzekeringen.

Verdeling soorten café’s

Café verzekeringenDe verdeling is van belang omdat verzekeringsmaatschappijen het risico per soort café beoordeeld. Het ene café is het andere niet. Met of zonder warme of koude maaltijden; het maakt voor de premie en de voorwaarden een groot verschil.

 1. Café. Een horecagelegenheid voor het gebruiken van (alcoholische) dranken en eventueel een borrelgarnituur. Geen gelegenheid voor het gebruiken van maaltijden
 2. Eetcafé. Horecagelegenheid voor het gebruiken van (alcoholische) dranken en waar warme gerechten en maaltijden worden geserveerd
 3. Grand café. Horecagelegenheid voor het gebruiken van koffie, thee, (alcoholische) dranken en waar warme en koude gerechten/maaltijden worden geserveerd
 4. Café met zaal. Horecagelegenheid voor het gebruiken van (alcoholische) dranken en eventueel een borrelgarnituur. Ook zaalverhuur. Geen gelegenheid voor het gebruiken van maaltijden

Aansprakelijkheid café verzekeringen

Wij vinden aansprakelijkheid het eerste risico om over te praten bij Café verzekeringen. Letselschade en schade aan spullen van een ander, zijn de eerste risico’s om over na te denken.

 1. Iemand heeft letsel door een slechte stoel of barkruk.
 2. Een werknemer brandt zich in de keuken.
 3. U pand brandt af maar ook de buurman heeft schade. Die gaat u aansprakelijk stellen voor uw schade.
 4. Sommige café ondernemer heeft cateringactiviteiten buiten de deur. Dat betekent niet alleen op de werkvloer risico’s maar ook buiten de deur.
 5. Uw geeft een klant per abuis iets te eten of te drinken waar ze ziek van worden.
 6. Een gast die uitglijdt over een pasgedweilde vloer, of vanwege een gehuurde tent die kapot gaat of een fout van een medewerker.

Zorg dat u de juiste beslissingen neemt en de juiste afspraken maakt. Maar ook stommiteiten zijn natuurlijk ook gewoon verzekerd bij Café verzekeringen. Direct een premie online voor het bedrijfsaansprakelijkheidsrisico kan via deze link:

Premie direct online

Brand….”Ach, een paar stoelen en krukken”…..

cafe verzekeringenNiet elk café heeft een 1e klas inventaris. Maar denk eens na over een café met een 2e handsinventaris. Als het afbrandt dan moet er een bar komen, een plafond, wanden, vloerbedekking en alle kasten en apparatuur moet worden vervangen. Denk ook aan een podium, extra meubilair of beeld- en geluidsapparatuur. En er komt lange tijd geen klant meer binnen. Preventietips.

Welke risico bij café verzekeringen

We praten over risico’s bij café verzekeringen van

 1. het huurdersbelang,
 2. inventaris en
 3. bedrijfsschade

Oftewel, hoe ziet uw wereld er uit als horeca ondernemer als morgen de tent op “zwart” gaat door brand. Café verzekeringen voor brand en aansprakelijkheid zijn cruciaal in elk café.

Bedrijfsschade

U bedrijf brandt uit of heeft grote waterschade. De volgende ochtend kijkt u in een zwart smeulend gat. Vervelend maar de schade zal worden vergoed. Maar wanneer gaat uw bedrijf weer open? Tot wanneer kunt u uw werknemers blijven betalen? Hoe ingewikkeld is het opnieuw opbouwen van het pand en interieur? En wanneer krijgt u uw winst weer bijgeschreven op uw bankrekening? Dit is het terrein van alles rondom bedrijfsschade. Oftewel het risico van omzetderving. 50% van de bedrijven die met brand worden geconfronteerd gaan failliet. Dat is niet nodig en goed op te lossen.

Tijdelijke sluiting

Bij een (tijdelijke) sluiting van uw bedrijf na een schade krijgt u bij heropening of verplaatsing ook de kosten vergoed om uw klanten hiervan op de hoogte te brengen. Denk aan advertenties of reclameborden.

Een bioscoop of ander bedrijf in uw directe omgeving kan zorgen voor een regelmatige bezoekersstroom. Als zo’n bedrijf tijdelijk moet sluiten door bijvoorbeeld brand, kunt u inkomsten mislopen omdat er minder gasten zijn.

Als een belangrijke leverancier niet kan leveren (na bijvoorbeeld een grote waterschade) zijn de extra kosten die u moet maken voor een groot deel verzekerd.

De vergelijking

Wij beoordelen café verzekeringen en de verzekeraars op de volgende punten:

 1.  Premie
 2.  Eigen risico bedrag
 3.  Poliskosten
 4.  Schadeafhandeling
 5.  Branche kennis en voorwaarden
 6.  Avond en weekend service

De uitkomst van onze maandelijkse vergelijkingen van café verzekeringen resulteert in een voorstel voor een verzekering die met onze kennis en ervaring de beste prijs / kwaliteit verhouding geeft. Heeft u tips of andere inzichten; wij stellen uw mening dan op prijs over café verzekeringen. Wij zullen bij volgende vergelijkingen die informatie verwerken in onze vergelijkende opgave.

Vrijblijvende offerte café verzekeringen

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering horeca
De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) verzekert u tegen aansprakelijkheid voor schade die u of uw medewerkers per ongeluk toebrengen aan anderen. De AVB dekt ook schade die uw medewerkers lijden waar u als werkgever aansprakelijk voor bent.
niet verzekeren€ 1.250.000,-€ 2.500.000,-

Werknemersschade horeca
Met de dekking Werknemersschade verzekert u uw werknemers voor schade die zij in het werk oplopen en waarvoor u als werkgever niet aansprakelijk bent. In rechterlijke uitspraken is bepaald, dat een werkgever in zo’n geval toch een zekere verantwoordelijkheid draagt, die hij met een verzekering moet afdekken.
Werknemersschade verzekerenJaNee 

Geldverzekering horeca
Deze verzekering dekt verlies of diefstal van contant geld in uw bedrijf of woning en tijdens vervoer.
niet verzekeren€ 5.000,-€ 10.000,-€ 15.000,- 

Inventaris horeca
Deze verzekering dekt schade aan uw inventaris en goederen door bijvoorbeeld brand, water of diefstal. Gebaseerd op nieuwwaarde van uw gehele inventaris. Voor deze verzekering geldt garantie tegen onderverzekering.

Horeca goederen
Deze verzekering dekt schade aan uw goederen door bijvoorbeeld brand, water of diefstal. Hiermee verzekert u onder andere uw (handels)goederen. Gebaseerd op marktwaarde van al uw goederen. Voor deze verzekering geldt garantie tegen onderverzekering.
 

Huurdersbelang
Als u huurder van het bedrijfsgebouw bent, verzekert u hiermee de aanpassingen die u zelf aan het gebouw heeft gedaan. Gebaseerd op herbouwwaarde. Voor deze verzekering geldt garantie tegen onderverzekering.
 

Glas 
De dekking geldt voor glas van het gebouw en voor glas van toonbanken, vitrines, spiegels en automaten.
Glas verzekerenJaNee
Aantal ruiten 1-56-1011-1516-2021-3031-40meer dan 40 

Rechtsbijstand horecabedrijven 
Deze verzekering biedt u rechtshulp bij de meeste juridische conflicten en ondersteuning bij incassoproblemen met klanten.
Rechtsbijstand verzekeren JaNee 

Computer / Elektronica 
Deze verzekering dekt schade aan uw computers en andere elektronica.
niet verzekeren€ 5.000,-€ 10.000,-€ 20.000,-€ 30.000,-€ 40.000,- 

Bedrijfsschadeverzekering horeca
Deze verzekering dekt de financiële risico's van het plotseling stilvallen van uw bedrijf.
BedrijfsschadeJaNee 

Mogelijke uitbreidingen:

Autoverzekering Bedrijven JaNee
Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering JaNee
Gebouwenverzekering JaNee
Milieuschadeverzekering JaNee
Verzuimverzekering JaNee

Horeca sector
Horeca anders
Bedrijfsnaam*
Adres*
Postcode
Plaats*
Indicatie aantal medewerkers*
Indicatie aantal oproepkrachten*
Indicatie jaaromzet*
Indicatie loonsom*
Gewenste eigen risico € 125,-€ 250,-€ 1.000,-
BTW meeverzekeren NeeJa
Bedrijf is HuurderEigenaar
Betaaltermijn MaandKwartaalHalfjaarJaar
Contactpersoon *
Emailadres contactpersoon*
Telefoon contactpersoon*
Opmerkingen

 

 

cafe verzekeringen

Verzekeringen

Laat uw reactie achter