Kentekenplicht graafmachines 1 januari 2025


Met ingang van 1 januari 2025 wordt een algemene kentekenplicht ingevoerd voor alle landbouwvoertuigen, onafhankelijk van de constructiesnelheid of de snelheid waarmee het voertuig zich op de weg beweegt. Ook komt er dus een Kentekenplicht graafmachines.

kentekenplicht graafmachines verzekering

Tot deze datum zijn graafmachines die geregistreerd staan en die niet in staat zijn tot of niet sneller rijden dan 25 kilometer per uur, vrijgesteld van het voeren van een kentekenplaat. Echter, aangezien de meerderheid van de bestuurders met snelheden boven de 25 kilometer per uur rijdt, hebben veel voertuigeigenaren reeds een kentekenplicht graafmachines aangebracht.

Audio graafmachine verzekering

Wij hebben een korte audio toelichting voor alles rondom deze graafmachine verzekering en ander werkmaterieel.

Er zijn gevallen waarbij aanhangwagens niet geregistreerd zijn. Voor deze situaties is de witte volgplaat een oplossing. Indien een witte volgplaat aan de aanhanger bevestigd is, is het toegestaan voor de combinatie van voertuigen om niet sneller te rijden dan 25 kilometer per uur, ongeacht de constructiesnelheid.

1. Wettelijke aansprakelijkheid WA Kentekenplicht graafmachines

Wettelijke aansprakelijkheid WA graafmachine verzekering is voor de schade die u met uw werkmaterieel aan anderen toebrengt. Deze verzekering is overigens ook wettelijk verplicht voor een motorrijtuig zonder eigen kenteken. Deze WA graafmachine verzekering dekt de aansprakelijkheid van de eigenaar, de bestuurder en/of de passagiers voor, door een met name genoemd werkmaterieel, veroorzaakte schade. Schade aan het werkmaterieel zelf, of aan de bestuurder toegebracht, is uitgesloten.

2. Brand – Diefstal Graafmachine verzekering

Naast de wettelijke aansprakelijkheid is de graafmachine verzekering Brand – Diefstal verzekering bestemd een voor schadeuitkering bij

  1. brand, explosie, zelfontbranding en blikseminslag;
  2. diefstal en verduistering;

3. Cascoverzekering “All Risk”

U kunt met de graafmachine verzekering naast de bovengenoemde wettelijke aansprakelijkheid ook extra kiezen om “alle van buitenkomende onheilen” te verzekeren. U bent verzekerd voor de schade die buiten uw schuld is ontstaan, maar ook als het schade is die door uw eigen schuld wordt veroorzaakt. De schade door vandalisme, onjuiste bediening en bijvoorbeeld grondverzakking of overstroming is dan ook meeverzekerd. Een uitgebreide casco verzekering wordt ook wel “all-risk” casco polis  genoemd.

Procedure voor het bestellen van een Kentekenplicht graafmachines

Sinds 1 januari 2021 is de registratie van het voertuig verplicht. Na voltooiing van deze registratie verstrekt de RDW een kentekenbewijs op creditcardformaat, samen met een tenaamstellingscode in een aparte brief. Met deze documenten kan men bij een door de RDW erkende onderneming een kentekenplaat bestellen. Het is vermeldenswaard dat veel mechanisatiebedrijven over deze erkenning beschikken.

Tractorverzekering - premie Graafmachine verzekering - formulier Laadschop - shovel verzekering - formulier Bulldozer verzekering - premie Hoogwerker verzekering - premie Hijskraan verzekering - premie aanvraag Heftruck verzekering - premie Verreiker verzekering - premie