Premie vergelijken bestelauto 23 serieuze punten 2021

Premie vergelijken bestelauto

Een premie vergelijken bestelauto is het best te vergelijken met een reguliere auto. Toch zijn er verhoudingsgewijs weinig verzekeraars en adviseurs die echt verstand hebben van het verzekeren van een bestelauto. Dat komt vanwege het zakelijke gebruik en alle zaken die daarbij spelen. U heeft immers een bedrijf en het werk mag niet stil komen te liggen. Als specialist helpen we met de keuze.

Soorten verzekeringsdekking

Bij een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering voor een bestelauto oftewel de WA verzekering Bestelauto  zijn meer zaken verzekerd dan zo op het oog lijkt. De WA verzekering bestelauto dekt letsel aan andere personen en schade aan zaken van anderen die de bestelauto veroorzaakt. Uiteraard is dit de verplichte dekking op de WA verzekering bestelauto. Natuurlijk kan ook schade aan de bestelauto zelf verzekerd worden waarbij er keuze is uit de beperkt casco dekking en de volledig casco verzekering. Hiermee is een premie vergelijken bestelauto verzekering een stevig klus die wij eenvoudig hebben gemaakt. Kijk ook eens naar ons artikel 13 aandachtspunten grijs kenteken bestelauto verzekering.

23 Attentiepunten bij premie vergelijken bestelauto.

 1. Het gaat om premie, premie, premie. Toch is daar wel iets op af te dingen. Ga bijvoorbeeld niet in zee met nieuwkomers en prijsvechters. Ergens komt er een moment dat u de prijs er (wel) voor betaald.
 2. Een verzekering is alleen nuttig als er ook soepel wordt uitgekeerd. Vraag eens aan uw adviseur hoe zijn/haar ervaringen zijn. Let op; Bij een lage premie Bestelauto verzekering zijn verzekeringsmaatschappijen vaak kritischer bij een schadeclaim. Populair gezegd; er zijn meer kleine lettertjes.
 3. Verzekeren rechtstreeks bij een verzekeringmaatschappij of een eigen adviseur. Zelf doen kost tijd en dus ook uw geld. Niet iedereen de deskundigheid om verzekeringsmaatschappijen kritisch weerwoord te geven als ze een schadeclaim afwijzen. De premie Bestelauto verzekering is daardoor wel altijd iets hoger.
 4. Denk eens over een verzekeringspakket. Hoge pakketkortingen tot 12% bij meerdere zakelijke verzekeringen.
 5. Is er een kosteloze aanvraag, controle en beheer. Worden schade gratis afgehandeld? Wij rekenen geen extra kosten voor onze hulp bij een schade.
 6. Kies altijd grote Nederlandse verzekeraars; daar kunt u de minste problemen verwachten bij een schade.
 7. Kies een verzekeringsadviseur die geregistreerd is bij de AFM  en eentje die een beetje plezier heeft in het premie vergelijken bestelauto.
 8. Gekoppelde Aanhangwagen hoort standaard Wettelijke aansprakelijkheid WA meeverzekerd te zijn en onderdeel van de premie vergelijken bestelauto verzekering. Wij zorgen daar voor.
 9. ‘No blame, no claim’. Natuurlijk dus behoud van de no-claimkorting als er geen schuld is aan de schade, kan belangrijk zijn.
 10. Maandbetaling. Geen premieopslag bij maandbetaling vinden wij logisch. Is er een opslag omdat er per maand betaald wordt? Zijn er verder nog veel extra poliskosten en administratievergoedingen? Geen andere verzekeringskosten of administratiekosten bij de premie bestelauto verzekering.
 11. Schade aan zaken van anderen tot € 2.500.000.
 12. Hoe is de schade door lading wel verzekerd op de polis? Wat het premie vergelijken bestelauto hoort dat onderdeel erbij te betrekken.
 13. Is de Aanhangwagen voor wettelijke aansprakelijkheid meeverzekerd op de verzekering bestelauto?
 14. Worden het juiste schadevrije jaren op de verzekering geplaatst?
 15. Als er geen schuld is, blijft de no-claimkorting dan bestaan?
 16. Is er standaard pechhulp verzekerd op de polis?
  1. Pechhulp is bijna verzekerd bij de bestelauto polis als de bestelauto niet ouder is dan maximaal 36 maanden.
  2. Dag en nacht hulpverlening van de Alarmcentrale is te adviseren. Daar zijn geen kosten aan verbonden.
  3. Kan er hulp worden gevraagd aan een alarmcentrale dag en nacht?
 17. Letselschade is altijd een groot financieel risico. Is dat voldoende verzekerd? Letselschade aan andere personen hoort meeverzekerd te zijn tot € 6.100.000. Het premie vergelijken bestelauto is een vak en zeker bij letselschades.
 18. Geldt dat ook bij schade aan zaken van een ander die veroorzaakt worden door uw bestelauto.
 19. Hoe is afvallende schade door de lading verzekerd?
 20. Kijk ook eens naar de bijzondere accessoires zoals een zonnedak e.d. Bij een correcte premie vergelijken bestelauto moet dat zeker ook gecontroleerd worden.
 21. Zijn de meest voorkomende beperkt casco schades goed verzekerd? Denk aan
  1. brand,
  2. ontploffing,
  3. diefstal,
  4. vandalisme,
  5. joyriding,
  6. storm en natuurrampen.
 22.  Zijn de meest voorkomende volledig casco schades goed verzekerd? Denk aan
  1. botsen,
  2. stoten,
  3. slippen,
  4. omslaan,
  5. te water of
  6. van de weg raken.
 23. Kijk ook  even of het een goed idee is om de juiste schadevrije jaren op de juiste verzekering te plaatsen. Soms zitten de hoge schadevrije jaren op een goedkope privé verzekering terwijl de dure verzekering bestelauto het moet doen zonder vrije jaren. Wijzigen kan veel geld schelen.

Gereedschappen verzekering

Denk ook eens aan de gereedschappen die in uw bestelauto liggen. met een gereedschappen verzekering kunnen deze eenvoudig voor al uw wagens meeverzekerd worden.

Uitzonderingen

Een aantal groepen moeten extra opletten want daar zal een verzekeringsmaatschappij vaak een hogere premie vragen voor de bestelautoverzekering.

 • taxi
 • vervoer van personen
 • koeriersdiensten
 • bezorgingsdiensten
 • verhuur aan anderen
 • lease aan derden
 • rijles
 • rouwauto
 • foodtruck
 • hoogwerker
 • kraanwagen

Premie online berekenen