Bedrijfsschade verzekeringen winstdekking en 39 andere tips

bedrijfsschade verzekeringen

Bedrijfsschade verzekeringen (premie) geven u dekking tegen de  financiële gevolgen van het (gedeeltelijk) wegvallen van het productie- of bedrijfsproces. Dus een brand dan heeft u wel kosten en geen winst. Deze bedrijfsschadeverzekeringen geven dan een schadeuitkering.

Bedrijfsaansprakelijkheid - premie aanvraag

Voorbeelden uitkering bedrijfsschade verzekeringen

  1. een uitkering om de huur te gaan betalen van een tijdelijke bedrijfsruimte;
  2. een uitkering om de salarissen van uw werknemers te betalen;
  3. Een schade uitkering veroorzaakt door schade bij een belangrijke leverancier, waardoor u omzet misloopt;
  4. een vergoeding omdat u natuurlijk uw nettowinst mist. Ook dat is een onderdeel van bedrijfsschade verzekeringen.

39 tips op een rij

  1. Een lage premie van bijvoorbeeld bedrijfsschade verzekeringen is mooi maar alleen als er ook een fatsoenlijke schade-afhandeling is. Lees dus altijd de voorwaarden.
  2. Heeft u polissen bij een verzekeringsadviseur. Laat die al het werk doen; dat scheelt tijd en ergernis in contacten met verzekeraars.
  3. Verzekeraars stellen eisen aan de brandvoorzieningen. Soms verschillen die eisen per verzekeraar en dus ook de kostprijs om aan die eisen te voldoen.
  4. Probeer toenemende schadegevolgen altijd direct te beperken. Kosten die u daarvoor moet maken, worden meestal vergoed.
  5. Lees goed de verplichte preventie-eisen. Zonder die preventievoorzieningen dus mogelijk geen uitkering bij schade.
  6. Denk bij het verzekeren van ruiten ook aan de kosten van het vervangen de aangebrachte belettering.
  7. Denk eens aan brandwerende kasten voor belangrijke documenten. (Of zet de documenten “in de cloud”.)
  8. Er bestaat geen “imago” verzekering. Voorkomen en preventie van schade is dus belangrijk.
  9. Wijs klanten op diefstalgevoelig gedrag. (Mobieltje op de tafel laten liggen, een tas in het gangpad).
  10. Als er schade is met bijvoorbeeld bedrijfsschade verzekeringen, neem direct foto’s. Dat maakt de schadeclaim veel gemakkelijker.
  11. Als u voor de helft van de waarde verzekerd, krijgt u ook altijd alleen maar de helft uitgekeerd.
  12. Krijgt u nieuwwaarde of dagwaarde van uw inventaris?
  13. Vindt een klant dat u aansprakelijk bent voor een schade. Laat de klant u dan schriftelijk aansprakelijk stellen met het schadebedrag erbij.
  14. Ga niet discussiëren met de klant over een schade; als dat nodig is dan doet de verzekeringsmaatschappij dat wel.
  15. Als door uw schuld, niet alleen uw eigen pand afbrand maar ook het bedrijf van uw buurman dan zal zijn verzekeringsmaatschappij u aansprakelijk stellen. Let dus op een correct verzekerd aansprakelijkheidsbedrag.
  16. Mocht het bedrijf van uw belangrijke leverancier afbranden dan kan uw bedrijf kan een flinke schade leiden. Bedrijfsschade verzekeringen zijn eenvoudige en goedkope oplossing.
  17. Kijk altijd even naar het huurcontract welke huurafspraken er zijn als het pand afbrandt.
  18. Controleer in uw contracten even wie de door u gehuurde inventaris, verzekerd.
  19. Maak in een VOF afspraken met uw collega hoelang ze bij ziekte financieel aan de VOF verbonden blijven.
  20. Als de energieleverancier geen stroom kan leveren, ligt uw bedrijf plat. Maar ook kan er forse schade zijn in de koelcellen aan de etenswaren die daar ingevroren lagen. Soms is dat op te lossen met een koelschadeverzekering.
  21. Bent u huurder dan heeft u vast het pand van binnen voor eigen kosten verbouwd. Dat heet huurdersbelang en dat kan apart worden verzekerd.
  22. Heeft u muziekinstallatie, een dure kassa- en bestelsysteem, een brandinstallatie, een alarminstallatie? Allemaal elektronische apparatuur die vaak maar beperkt verzekerd zijn op een inventarisverzekering. Kijk even of dat verzekerd moet worden.
  23. Vergeet niet dat bij schade aan goederen van een personeelslid (bijvoorbeeld kleding) ook die werknemer u aansprakelijk mag stellen. Ook als het een stommiteit was, laat die werknemer u gewoon aansprakelijk stellen voor de schade.
  24. Gaat u beroepsmatig graven, let dan op de bekabeling in de grond en de veiligheid van de graver.
  25. Verzekeraars keren meestal ook uit bij stommiteiten of onoplettendheid. Dus vergeet niet te claimen bij bedrijfsschade verzekeringen.
  26. Jok niet tegen ze als er schade is. U komt dan in een database en dan is verzekeren nauwelijks meer mogelijk. Vergeet niet te vertellen als er vroeger verzekeringsproblemen zijn geweest of in aanraking geweest met justitie. Dit zijn de gebruikelijke slotvragen.
  27. Geef veranderingen in activiteiten altijd door aan de adviseur.
  28. Als een personeelslid niet kan werken door de schuld van een buitenstaander, stel die buitenstaander dan aansprakelijk. Ook als de schadeomvang nog niet volledig bekend is. Ook als u een verzuimverzekering heeft en bijvoorbeeld de verplichte loondoorbetaling toch betaald krijgt. Er zijn vaak veel meer kosten dan zo lijkt. Wij helpen wel.
  29. Bedrijven of ZZP-ers kunnen vaak veel rendement halen uit een rechtsbijstandsverzekering. Denk bijvoorbeeld aan personeelsproblemen of het vooraf laten controleren van contracten.
  30. Zijn er incassoproblemen te verwachten, maak dan gebruik van een additionele incassoverzekering op een rechtsbijstandpolis. Maar denk zelf eerst aan een tijdige factuur en een goede herinneringsdiscipline.
  31. Ziek personeel kan u veel geld kosten. Veel aandacht vooraf voor dit onderwerp verdient zich snel terug. Want vroeg of laat wordt er iemand ziek en dan moet u tot maximaal 2 jaar het salaris geheel of gedeeltelijk doorbetalen.
  32. De Wet van Murphy “Anything that can go wrong, will go wrong”  geldt in elk bedrijf. Denk dus zorgvuldig na over preventie.
  33. Bedrijfsschade verzekeringen kennen vaak een 1 jarig contractduur of een 3 jarig looptijd. De prijs van een 3-jarig contract is veel lager. Ook krijgt u vaak 3 jaar een premiegarantie. Kies dus niet zomaar voor een korte contractduur.
  34. Personeel dat onderweg is, moet ook goed verzekerd zijn. De werkgever is bijna altijd aansprakelijk als er schade is.
  35. Is er een grote schade, neem dan gelijk een contra-expert in de hand. De nota wordt vaak ook nog vergoed door de verzekeringsmaatschappij.
  36. Controleer even of uw verzekeringsadviseur een beroepsaansprakelijkheidsverzekering heeft. Wel zo handig als u vindt dat hij/zij een fout heeft gemaakt.
  37. Als u verzekeringen zelf afsluit bij een verzekeringsmaatschappij is premie vaak hetzelfde dan dat u dat via een verzekeringsspecialist doet.
  38. Een overval heeft verstrekkende gevolgen voor personeel, klanten en uzelf. Probeer de kans zo klein mogelijk te houden door het kasgeld en waardevolle goederen tot een minimum te beperken. Het verlaagt de kans op een overval.
  39. Voor een vast bedrag komen komt onze specialist graag bij u langs om te helpen na te denken over het beperken van de bedrijfsrisico’s. Zo vergeet u niets en heeft u een deskundige gesprekspartner over dit ingewikkelde onderwerp.

Helpen bij bedrijfsschade verzekeringen? Graag!

bedrijfsschade verzekeringen

Schroom niet even te bellen dan helpen we graag met bedrijfsschade verzekeringen (en andere verzekeringen). Telefonisch overleg is altijd kosteloos. Wij vinden het heel normaal als u ’s avonds of in het weekend belt. ContactgegevensVraag met een online premieopgave formulier een offerte voor een verzekeringspakket aan.

Premie online berekenen

Inventaris en goederen - premie aanvraag Bedrijfsaansprakelijkheid - premie aanvraag Gebouwen verzekering - premie Bedrijfsschade verzekering - premie aanvraag Bedrijfsrechtsbijstand verzekering - premie Werkgeversaansprakelijkheid premies Adviseurswijziging bestaande verzekering Overzicht alle bedrijven verzekeringen

Video voorbeeld noodzaak bedrijfsschade verzekeringen