Transport goederen verzekering direct online premies 2021

De transport goederen verzekering beperkt een groot deel van het vervoersrisico. Deze verzekering verzekert verlies of beschadiging van goederen tijdens transport en tussentijdse opslag.

Eigen handelsgoederen transport premie online

Wat zijn handelsgoederen?

  • De goederen van uw eigen bedrijf waarmee u handel drijft;
  • Maar ook de zaken die u van een ander in bewaring heeft; Zaken ‘op zicht’ zoals
    1. geleende spullen,
    2. reparatiezaken,
    3. consignatiezaken of zaken in bruikleen.
Transport goederen verzekering

Die laatste zaken worden vaak vergeten. Heeft u spullen van een ander en stuurt u die bijvoorbeeld terug dan is verlies extra vervelend. Een transport handelsgoederen verzekering kan dan een uitkomst zijn. De Transport goederen verzekering kent een aantal varianten. Voor elk soort transport is een passende dekking te kiezen.

Vervoermiddelen en gebied transport goederen verzekering

Daar stellen verzekeringsmaatschappij geen eisen aan bij een transport goederen verzekering. Vliegtuig, vrachtwagen, eigen wagen, motor, fiets of bestelauto. Er wordt geen verschil gemaakt. Zolang er maar sprake is transport van handelsgoederen en schade waar het voertuig bij betrokken is. Europa wordt standaard genomen als dekkingsgebied. Natuurlijk zijn er andere mogelijkheden maar dan wordt het al snel maatwerk. Deze standaard premies gaan uit van dekkingsgebied Europa.

De vergoeding bij een schade transport goederen verzekering

U krijgt de waarde uitgekeerd. Vergoed wordt de inkoopwaarde plus 10% imaginaire winst of verkoopwaarde als die goederen al zijn verkocht.

Uitbesteden en de verliesvergoeding 

Laat u uw goederen vervoeren voor UPS, DHL, PostNL of een ander vervoersbedrijf dan geeft u uw goederen uit handen. Natuurlijk worden die bijna altijd netjes afgeleverd. Maar het kan mis gaan. Soms door schuld van de vervoerder maar soms ook buiten zijn schuld. Een vracht vat vlam of rijdt het kanaal in. Of de goederen worden uit die vrachtwagen gestolen of ze worden beschadigd afgeleverd. Natuurlijk kunt u een vergoeding krijgen van de vervoerder maar meestal is die vergoeding soms niet meer dan € 10,- per kilo en maximaal een paar tientjes per zending. U kunt ze terugvinden op de websites van bijvoorbeeld  UPSDHLPostNL (pdf). Een transport goederen verzekering is al snel de moeite waard. Voor de premie hoeft u het niet te laten.

Welke verzekeringsvergoeding bij schade?

In dat laatste geval mist u immers niet alleen de kostprijs van de goederen maar ook de al gemaakt winst als de goederen zonder een transportverzekering verloren gaan. U krijgt bij schade de waarde van uw goederen uitgekeerd. Die vergoeding is

  • de inkoopwaarde plus 10% imaginaire winst of
  • verkoopwaarde als de goederen als verkocht zijn.

Kamer van Koophandel transport goederen verzekering

Premies overige verzekeringen

Eigen handelsgoederen transport premie online Vervoerdersaansprakelijkheid premie online Vervoerdersaansprakelijkheid maatwerk Bedrijfsauto - premie op maat Gereedschappen premie berekenen Bedrijfsaansprakelijkheid - premie op maat Gebouwen - online premie Handige professionele bedrijven checklist Overzicht alle bedrijven verzekeringen

Video