Transportverzekering premie helder en duidelijk in 2021

transportverzekering kosten

De transportverzekering premie is vaak veel lager dan gedacht wordt. Vaak minder dan 10 euro per kilo. En het risico is dat juist uw waardevolle goederen verloren gaan, kan dus een flink financieel verlies opleveren.  De Transportverzekering verzekert de handelsgoederen als deze, worden gestolen, beschadigd worden of tijdens het transport verloren gaan. Natuurlijk is het verzekerd als er transport is uitbesteed aan een transportondernemer, koeriersdienst. Maar ook als u de spullen zelf vervoert met uw eigen vrachtwagen. Overigens ook ver

Eigen handelsgoederen transport premie online

De transportverzekering premie schadeuitkering

U krijgt de waarde uitgekeerd. Vergoed wordt

  1. de inkoop waarde plus 10% imaginaire winst of
  2. verkoop waarde als de goederen al verkocht zijn.

Welke vergoeding krijgt u bij bijvoorbeeld UPS of DHL

Uw zaken die vervoerd worden door UPS, DHL, PostNL of een andere transportondernemingen moet u eigenlijk zelf verzekeren omdat de vergoeding bij verlies door die bedrijven erg laag is. Vervoer kan natuurlijk altijd mislopen. Soms door een stommiteit van de onderneming zelf maar ook vaak door overmacht.  De foto’s van bestelbusjes die in de sloot liggen of een uitgebrande vrachtwagen ziet u geregeld op het nieuws. Maar ook door onzorgvuldige behandeling kunnen uw goederen beschadigd raken waardoor uw relatie ze terugstuurt. Ook diefstal uit een openstaande laadbak is een veel voorkomende schade oorzaak. U kunt er weliswaar niets aan doen maar u heel er wel financiële schade door. Door de lage transportverzekering premie zijn de premies snel terugverdient. En die transportverzekering premie is eenvoudig online te berekenen.

Basis vergoeding van transportondernemingen

Let op, bij een schade zullen die transportonderneming dus maar heel kleine vergoedingen geven. Vaak niet meer dan een paar euro per kilo. Kijk dus even goed naar de voorwaarden UPS, DHL, PostNL (pdf). De transportverzekering premie is beperkt terwijl verlies een onverwachte hoge kostenpost kan opleveren.

Bent u zelf transporteur

Bent u zelf een transportonderneming wees dan attent op het risico van deze vervoerdersaansprakelijkheid. Offerteaanvraag vervoerdersaansprakelijkheid.

Welke goederen zijn handelsgoederen

  1. Dat zijn de producten waarmee u handel drijft en die u vervoert of laat vervoeren;
  2. Zelfs als u die goederen alleen maar in consignatie bezit;
  3. Alle goederen die ‘op zicht‘ zijn of bijvoorbeeld geleend, zijn ook bij vervoer verzekerd. Net als zaken of goederen die u in bruikleen heeft.

U hoeft dus niet meer na te denken want al die zaken vallen onder de transportverzekering premie die vergoed wordt.

Gereedschappen en andere uitrusting

Bij een transportverzekering kunnen ook deze zaken worden meeverzekerd. De prijsopslag is heel beperkt. De transportverzekering geldt dan ook voor onderdelen of monstercollecties die u vervoert of laat vervoeren.

Informatie Kamer v Koophandel

Dekkingsgebied transportverzekering premie

Soms is het dekkingsgebied beperkt tot Nederland, Duitsland en België. Wij adviseren meestal standaard Europa te verzekeren. De transportverzekering prijs is niet veel hoger en u vermijdt dat u vergeet door te geven dat u ook in andere landen uw goederen vervoert.  Natuurlijk zijn er andere dekkingen mogelijk, zoals werelddekking maar dan wordt het al snel maatwerk. Bij de transportverzekering premie gaan we dus uit van dekkingsgebied Europa.

Andere schades transportverzekering premie

De transportverzekering premie zorgt dat uw goederen bij diefstal, schade en verlies verzekerd zijn. Ook is verzekerd het ‘stakersrisico‘ of gewelddaden oproer, opstootjes en plaatselijke ongeregeldheden.

Offertes en transportverzekering premie

Eigen handelsgoederen transport premie online Vervoerdersaansprakelijkheid premie online Vervoerdersaansprakelijkheid maatwerk Gereedschappen premie berekenen Bedrijfsaansprakelijkheid - premie op maat Bedrijfsauto - premie op maat Gebouwen - online premie Handige professionele bedrijven checklist Overzicht alle bedrijven verzekeringen

Video