Uitsluitingen tractorverzekering 2022

Schade & uitsluitingen tractorverzekering

Een verzekering is alleen aanwezig om te zorgen dat bij een schade de eigenaar of het slachtoffer financieel geen noemenswaardige schade hebben. Maar niet elke schade wordt uitgekeerd. Dat is ergerlijk maar soms ook begrijpelijk omdat een verzekeraar niet een “Allrisk” dekking kan aanbieden. Uitsluitingen tractorverzekering zijn daarom belangrijk om rekening mee te houden. Diefstal van tractor is natuurlijk een flink financieel verlies (preventie). Toch is uiteindelijk bij elke schade een persoonlijk letselschade de overtreffende trap van verlies. Deze maand nog met een tweetal dodelijke ongelukken tot gevolg. Dramatisch ongeval met tractor kost twee mannen het leven.

Tractorverzekering - premie

Of bereken de premie hier.

Preventie

Goede maatregelen voor de eigen veiligheid en die van andere zijn van groot belang. De juiste rijbewijzen, goede verlichting en goed gebruik is cruciaal want een foutje kan iemands leven lange tijd flink ontwrichten. De financiële aansprakelijkheid is meestal wel verzekerd op een tractorverzekering. Het is toch goed ook nog eens te kijken welke uitsluitingen tractorverzekering er zoals zijn bij.

Zeker zo interessant is het bekijken van de uitsluitingen tractorverzekering. De meeste van de uitsluitingen zijn wel goed zelf te bedenken. Hieronder een voorbeeld van een lijstje uitsluitingen tractorverzekering voor beperkt casco en het volledig casco gedeelte.

5 uitsluitingen tractorverzekering

  1. Opzet / roekeloosheid / merkelijke schuld. Uitgesloten is schade veroorzaakt door opzet, al dan niet bewuste roekeloosheid of al dan niet bewuste schuld van de verzekerde zelf. Een “geintje” met een tractor kan dus grote financiële gevolgen hebben.
  2. Onvoldoende onderhoud. Uitgesloten is schade die het gevolg is van de verzekerde te verwijten ernstig gebrek aan onderhoud van het werkmaterieel. Oftewel, onderhoud de tractor goed. Er is vaak niet direct officiële jaarlijkse keuringen nodig maar een goed onderhoudsschema is wel van belang.
  3. Luchtbanden tractor. Uitgesloten is schade aan luchtbanden, tenzij die schade is veroorzaakt door een gebeurtenis die tegelijkertijd ook andere (gedekte) schade aan het werkmaterieel tot gevolg heeft gehad.
  4. Normale slijtage. Uitgesloten is schade bestaande uit herstelkosten van (de gevolgen van) normale slijtage.
  5. Schade door te bewerken/verwerken materiaal
    Uitsluitingen tractorverzekering is ook schade die tijdens de bewerking/verwerking van materiaal is veroorzaakt doordat er materiaal is ingevoerd waarop het werkmaterieel niet is berekend. Aldus heeft deze uitsluiting ook betrekking op schade door de invoer van te veel materiaal tegelijk en door invoer van verontreinigd of onjuist samengesteld materiaal.

Audio

Premie online berekening

Bedrijfsaansprakelijkheid - premie aanvraag Gebouwen verzekering - premie Bedrijfsstilstand verzekering – premie Bedrijfsrechtsbijstand verzekering - premie Professionele bedrijven checklist Adviseurswijziging bestaande verzekering Overzicht alle bedrijven verzekeringen Tractorverzekering - premie Graafmachine verzekering - formulier Laadschop - shovel verzekering - formulier Bulldozer verzekering - premie Hoogwerker verzekering - premie Hijskraan verzekering - premie aanvraag Heftruck verzekering - premie Verreiker verzekering - premie

Video