Verzekeringen horeca – top 5 polissen pakket

Verzekeringen horeca zijn is niet onderwerpen waar veel horeca ondernemers zich graag mee bezig houden. Toch willen ze bij een schade geen discussies over de details van voorwaarden maar een direct en royale afwikkeling van schade. Daarom hebben we het gemakkelijk gemaakt met een basis pakket verzekeringen horeca.

Pakket verzekeringen horeca

Wij hebben het u gemakkelijk gemaakt en van de belangrijkste een overzichtelijk pakket te maken met op elkaar afgestemde verzekeringsdekking, kortingen en goede verzekeringsvoorwaarden.

Horeca verzekeringen premies online

Soorten verzekeringen

U begrijp vast dat het ook sterk zal afhangen van de feitelijke situatie, financiële noodzaak om risico’s te verzekeren en uw eigen mening. Het is dus slechts een voorzet om erover na te denken; waar wilt u wel/niet geld aan uitgeven.

Verzekeringen horeca
 1. Inventaris
 2. Goederen
 3. Huurdersbelang in gehuurd pand
 4. Aansprakelijkheidsverzekering Horeca (een no-brainer)
 5. Bedrijfsschade horeca (bedrijfsstilstand door bijvoorbeeld brand)
 6. Gebouw verzekeringen horeca (opstal)
 7. Rechtsbijstand
 8. Werknemersschade
 9. Produktaansprakelijkheid
 10. Geldverzekering
 11. Auto’s en vrachtwagens horeca
 12. Werkmaterieel en Aanhangwagens horeca
 13. Elektronica verzekering (inclusief computers)
 14. Milieuschade
 15. Eigen vervoer en transport verzekering

Zijn er specifieke risico’s die maatwerk nodig hebben kijkt u dan even op onze pagina “Maatwerk”.

Verzekeringen horeca vergelijken

Wij beoordelen verzekeringen horeca en de verzekeraars op de volgende punten:

 1. Premie
 2.  Eigen risico bedrag
 3.  Poliskosten
 4.  Schadeafhandeling
 5.  Branche kennis en voorwaarden
 6.  Avond en weekend service

De uitkomst van onze maandelijkse vergelijkingen van verzekeringen resulteert in een voorstel voor een pakket verzekering die met onze kennis en ervaring de beste prijs / kwaliteit verhouding geeft. Heeft u tips of andere inzichten; wij stellen uw mening op prijs. Wij zullen bij volgende vergelijkingen die informatie verwerken in onze vergelijkende opgave.

Audio bedrijven aansprakelijkheid verzekeringen horeca

Bedrijfsaansprakelijkheid verzekeringen

Een aansprakelijkheidsverzekering horeca is een no-brainer voor elke horecaondernemer. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering verzekert zaakschade en letselschade. Beide schades kunnen grote financiële gevolgen hebben voor de ondernemer en kunnen tot persoonlijk faillissement leiden als deze niet correct zijn verzekerd. Wij vinden aansprakelijkheid het eerste risico om over te praten. Letselschade en schade aan spullen van een ander, zijn de eerste risico’s om over na te denken. Zorg dat u de juiste beslissingen neemt en de juiste afspraken maakt.

Aansprakelijkheidsrisico’s

Voorbeelden aansprakelijkheidsschade

Letselschade aansprakelijkheid verzekeringen horeca

Letselschade is schade die ontstaat uit lichamelijk en/of psychisch letsel. Deze schade is verhaalbaar op een aansprakelijke partij als het letsel is ontstaan door het doen of nalaten van iemand anders. De veroorzaker van letsel kan bijvoorbeeld de horecaondernemer zijn of een werknemer die in opdracht van de werkgever aan het werk is. Vaak zal dat op het werk zijn maar ook bijvoorbeeld buiten de deur. Denk bijvoorbeeld aan het moment dat u iemand aanrijdt en die persoon niet meer kan werken. Zowel de medische kosten, persoonlijke schade en de schade van de desbetreffende werkgever (loondoorbetaling) kan als aansprakelijkheidsclaim worden gesteld. Een hete kop thee over iemand gooien of frituurvet waar iets fout mee gaat. Ongelukken kunnen heel ongelukkig worden veroorzaakt maar de financiële gevolgen kunnen nog jaren de horecaondernemer achtervolgen als er geen aansprakelijkheidsverzekering horeca ia.

Produktaansprakelijkheid

Maak u zelf een “eigen” product dan bent u ook zelf aansprakelijk voor (gevolg)schade. De aansprakelijkheid hangt sterk af van de mate waarin het product gekwalificeerd kan worden als uw eigen product. Verkoopt u echter goederen van een andere leverancier, let dan even op waar de producent is gevestigd. Er zijn flinke verschillen in aansprakelijkheid voor goederen uit de EU-zone of van daarbuiten. De aansprakelijkheidsverzekering geeft soms voldoende verzekeringsdekking.

Bedrijfsongevallen personeel

Het werken in de horeca is gevaarlijk. Een doorgesneden pees door een gebroken glas, is slechts één van de vele risico’s die dagelijks op de loer liggen. Gewoon struikelen, elektrocutie door kapotte bedrading, of betrokken worden in een ruzie. Het zijn talloze voorbeelden van bedrijfsongevallen risico’s. Natuurlijk is het gevolg menselijk leed maar ook financiële gevolgen zoals loondoorbetalingsverplichting en de werkgeversaansprakelijkheid. Die is vaak meeverzekering op de aansprakelijkheidsverzekering horeca. Lees ook KHN meningen.

Werkgeversaansprakelijkheid horeca

 1. Een werkgever moet ervoor zorgen dat een werknemer niets overkomt. (art 7:658 BW)
 2. Een werkgever en de werknemer moeten zich netjes gedragen (art 7.611)

Suffe formele tekst maar onderschat niet dat dit een horeca-ondernemer veel ellende kan geven als er niet aandacht aan gegeven wordt. Honderden duizenden euro’s schadevergoeding zijn niet ongebruikelijk. verzekeraars raden daarom ook altijd hoge verzekerde bedragen op een aansprakelijkheidsverzekering horeca aan van wel tot € 2.500.000,-. Dit is ene onderdeel van een goed pakket verzekeringen horeca.

Preventie verzekeringen Horeca

Preventie in horeca is vermoedelijk nog belangrijker dan de verzekeringen horeca zelf. Het verlies aan imago door een nare gebeurtenis kan grote invloed hebben op de toekomstige omzet. Preventie om schade te voorkomen is dus cruciaal. Verzekeraars willen daar – natuurlijk – graag bij meehelpen. Zij kunnen daarom ook actief worden betrokken bij het oplossen van de risico’s. Ook wij hebben een jarenlange ervaring met de meest gevoelige preventie-oplossingen. Denk ook eens aan een vaak gratis analyse door de brandweer.

Preventie tips

 1. Brand- en vluchtveiligheid. Goed onderhoud van brandblusmiddelen en noodverlichting is van doorslaggevend belang voor de veiligheid van uw klanten, medewerkers en eigendommen. Daarom controleert een gecertificeerd onderhoudsbedrijf jaarlijks of de brand- en vluchtveiligheid in uw bedrijf goed geregeld is.
 2. Elektrische installaties. Maar liefst 60% van alle branden wordt veroorzaakt door een gebrek in de elektrische installatie. Voor de veiligheid van u en uw medewerkers is het daarom van belang dat er regelmatige inspectie en onderhoud plaatsvindt. Afhankelijk van het soort bedrijf, de grootte
  van het bedrijf en de eisen van de verzekeraar of overheid vindt er periodiek een inspectie plaats van de elektrische installatie.
 3. Inbraakpreventie. Een Veilig Gevoel helpt u bij het maken van een keuze tussen de verschillende alarmsystemen en de eisen waaraan uw alarmsysteem moet voldoen. De installatie
  en het onderhoud vindt plaats door BORG-gecertificeerde monteurs. U kunt uw alarmsysteem uitbreiden met beveiligingscamera’s, een mistgenerator of doormelding van uw alarmsysteem naar de meldkamer van een alarmcentrale. Een Veilig Gevoel kan ook het onderhoud van uw bestaande alarmsysteem overnemen.
 4. Camerabeveiliging. Wilt u uw bedrijf optimaal beveiligen? Camera’s observeren en registreren 24 uur per dag, 7 dagen per week. Een Veilig Gevoel werkt met opslag in de cloud. Zo kunt u op elk gewenst moment uw beelden bekijken via uw smartphone, tablet of computer. U beschikt over een nieuw, voor uw bedrijf het meest geschikte camerasysteem, zonder zelf grote investeringen te doen.
 5. Bakwand en afzuiginstallaties. Frituren, filters en afzuigkanalen vormen een groot brandrisico door de hoge temperaturen. Een brand in een frituur kan zich via de afzuiginstallatie snel verspreiden en in korte tijd een complete keuken, restaurant of hotel in brand zetten. Daarom controleert een gecertificeerd bedrijf jaarlijks de kanalen en vetfilters van de afzuiginstallatie van uw bakwand of  frituurinrichting.

Video

Horeca werk is professioneel en moeilijk werk. De “tent” is net zo goed als de werknemers die daar werken.

Premies verzekering horeca

Verzekeringen

Laat uw reactie achter