VVE gebouw verzekering (rechtsbijstand) pakketpremies 2021

Een VVE bestuurder zonder een VVE gebouw verzekering met rechtsbijstand kan in een lastig pakket komen te zitten. Een bevriende “jurist” is natuurlijk best wel snel te vinden maar veel verder dan een vrijblijvend advies komt het vaak niet. Dan is een vakkundige en onafhankelijke verzekeraar wel zo belangrijk. Niet alleen kan een bestuurder aan de bewoners laten zien dat er deskundigheid is ingeschakeld. Ook ontloopt de bestuurder een persoonlijke verantwoordelijkheid over het gegeven advies en hulp door de “eigen” bevriende adviseur.

VVE gebouw verzekering met rechtsbijstand

VVE pakket verzekering premie berekenen

Het is meestal niet de aansprakelijkheidsclaim die zorgen geeft. Juist het juridische “gedoe” en bijbehorende kosten zorgen voor de slapeloze nachten. De juridische risico’s zijn vaak tegen een schappelijke prijs te verzekeren met een VVE gebouw verzekering met rechtsbijstand. Veel weerstand zal er niet zijn bij andere belanghebbenden en bewoners om juist dit risico te verzekeren.

Een VVE standaard pakket de volgende onderdelen

 1. VVE Gebouwenverzekering (inclusief glas)
 2. Een VVE Aansprakelijkheidsverzekering
 3. De VVE Rechtsbijstand verzekering
 4. Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering

De VVE gebouw verzekering met rechtsbijstand gaan we hieronder bespreken maar ook verderop op onze website hebben we uitgebreide artikelen over de Gebouwenverzekering en de VVE aansprakelijkheidsverzekering. Gezien de toenemende juridisering van de samenleving en de verregaande complexiteit van de vastgoedzaken, en VVE in het bijzonder, is een deskundige verzekeringsmaatschappij een belangrijk element. Wij hebben hieronder een paar punten op een rij gezet om even langs te lopen en te kijken welke elementen voor uw VVE het meest van toepassing zijn.

VVE gebouw verzekering met rechtsbijstand detail

De VVE krijgt onder andere juridische assistentie en advies bij ruzie over:

 • De (af)levering van goederen (diensten);
 • Gemeenschappelijke eigendommen kunnen beschadigd raken. De kosten neerleggen waar ze thuis horen daar helpt de verzekeraar mee.
 • Geen enkel VVE-pand ontkomt aan verbouwingen of groot onderhoud. Problemen tijdens dat werk kunnen met de verzekeraar worden opgelost.
 • Een gebrek dat pas na een tijdje te voorschijn komt (verbogen gebrek) kan ook juridisch beter worden opgelost.
 • Sommige VVE’s hebben conflicten met voormalige bestuursleden. Ook hier is deze VVE gebouw verzekering met rechtsbijstand uitermate geschikt voor.
 • En natuurlijk incasso rechtsbijstand.

TIPS VVE gebouw verzekering met rechtsbijstand

 1. De VVE gebouw verzekering met rechtsbijstand geeft juridische hulp bij conflicten rondom een VvE. Denk eens aan discussies met
  1. de accountant, boekhouder of
  2. toeleveranciers, bouwbedrijven of
  3. de buren,
  4. Gemeente of overheid in het algemeen
 2. Start wel op tijd met een verzekering want er is vaak een inlooptijd voordat de verzekering ook daadwerkelijke bij ene probleem kan worden gebruikt.
 3. Natuurlijk zijn bestaande problemen uitgesloten. Toch wil de verzekeraar vaak wel helpen maar in dat geval krijgt u wel een gematigde nota. Ook zijn er gespecialiseerde advocatenkantoren.
 4. Er is een VvE Adviesdesk aanwezig waar een groep ervaren VVE juristen gelijk kan helpen als de nood aan de man is. Maar ook gewoon om op voorhand even te klankborden wat de beste acties zijn om een conflict in de kiem te smoren.
 5. De Bestuurders zijn zelf ook meeverzekerd op de verzekering dus een extra reden om voor de VVE de dekking in orde te hebben.

Voorbeelden van conflicten:

 • Foutief onderhoud. Een bouwbedrijf voert het onderhoud aan een niet goed uit maar is letterlijk en figuurlijk in gene velden of wegen meer te bekennen. De rechtsbijstanddekking gaat zorgen dat hij/zij wel de telefoon weer opneemt en de fout hersteld. verkeerd uit.
 • Onbetaalde servicekosten. Niet elke bewoner betaalt altijd netjes op tijd. de echte probleemgevallen kunnen door de verzekeraar worden overgenomen. En een briefje van de incassoafdeling is meestal flink dwingender dan een vriendelijke verzoekje van de penningsmeester.
 • Ruzie over een schuur. Een bewoner wil een schuur bouwen het VVE terrein. De andere bewoners zijn tegen maar hij stapt toch naar de rechter; de VVE gebouw verzekering met rechtsbijstand helpt dan met de procesvoering en kosten.

De VVE gebouw verzekering

 1. Is er een All-Risk verzekerd gebouw in de VVE gebouw verzekering? Soms zijn er heel beperkte verzekeringsdekkingen opgenomen in een polis om de premie laag te houden.
 2. Is het glas meeverzekerd? De kans is niet altijd zo groot, maar de schade daarentegen kan hoog zijn. Denk ook aan glas bij terreinafscheidingen, in windschermen, tussendeuren en op de balkons.
 3. Gemeenschappelijke eigendommen ook verzekeren? Vaak zijn dat er meer dan op het oog lijkt.
 4. Inductie? Denk dan aan bijvoorbeeld blikseminslag. Zo’n schade oorzaak hoort verzekerd te zijn op elke VVE verzekering.
 5. Dekking tijdens aan- en verbouw van het gebouw? Soms is de schade te verhalen op een ander maar dit risico zelf verzekeren is wel zo zeker.
 6. Schadeservice moet dag en nacht beschikbaar zijn.
 7. Vervangende woonruimte na schade meeverzekeren kan plezierig zijn. Zeker bij langere periodes dat het pand niet gebruikt kan worden.
 8. Een laag eigen risico bij het verzekeren van het het gebouw in de VVE gebouw verzekering is plezierig en kan het totaal van de de kosten verlagen bij schade.
 9. Kosten zoals voor opruiming, sanering en herstel aan de tuin hoort niet terecht te komen bij de eigenaren maar bij de verzekeraar.
 10. Zijn de sloten ook verzekerd?
 11. Meerwerk (door interne verbouwingen) kan soms worden meeverzekerd.
 12. Kies ook altijd voor een VVE gebouw verzekering in een pakket; het levert soms een mooie extra korting op van minimaal 8% pakketkorting.
 13. Wie helpt er als er discussie is met de verzekeringsmaatschappij?
 14. Worden de verzekering in een pakket overzichtelijk geadministreerd?
 15. Zijn er overlappingen bij de verschillende polisonderdelen?
 16. Is er een premieopslag bij betaling per maand, kwartaal of half jaar?
 17. Mogelijkheid tot schadeherstel in natura?
 18. Is er premiekorting voor privé verzekeringen van individuele eigenaren mogelijk?
 19. Is het gebouw met eigenaren voor alleen particuliere bewoning? Vraag details als er ook bedrijfsmatige activiteiten zijn.
 20. Zorg voor geregeld waardebepalingen of officiële taxaties. Onderverzekering wil geen bestuurder verantwoordelijk voor zijn.
 21. Is er een appartementsclausule op de verzekering worden geplaatst? (Voorbeeld. Opzettelijke brandstichting door bewoner)
 22. Kan het individuele eigenarenbelang worden meeverzekerd op de VVE gebouw verzekering met rechtsbijstand? (Voorbeeld een eigen dure keuken of luxe badkamer)

Brandschade en VVE gebouw verzekering

Schade melden op een aansprakelijkheidsverzekering eigenaar onroerend goed kan heel eenvoudig via ons digitale online schadeformulier.

Extra bonus tips VVE gebouw verzekering

 • Besparing. Wij bieden meestal de scherpste premies. Is toch elders de premie interessanter, controleer dan ook de voorwaarden. De kleine lettertjes bij verzekeraars zijn meestal de reden waarom er lage premies worden aangeboden.
 • Opzeggen. VVE gebouw verzekering zijn snel op te zeggen. De concurrentie is groot dus vergelijk en stop er snel mee als de premie te hoog is of de voorwaarden niet interessant genoeg.
 • VVE Beheer. Sommige VVE beheer kantoren willen ook de verzekeringen beheren. Dat kan tot belangenverstrengeling leiden. Controleer de AFM vergunning en vergelijk de dienstverlening met de kosten. VVE beheer is een ander vak als verzekeringen beheer.
 • Bespreken en notuleren. Vergeet niet de verzekeringsvoorwaarden van een VVE gebouw verzekering goed met de mede-eigenaren te bespreken want achteraf een schade niet uitgekeerd krijgen, is een onplezierige mededeling die een VVE Bestuurder moet geven aan de eigenaren van het pand.

VVE gebouw verzekering specialist

U bent meteen tevreden, daar zorgen wij voor. Wij doen dat razendsnel als het snel kan en grondig als dat voor u nuttig is. U kan aangeven dat wij op afstand moeten blijven. Stelt u prijs dat wij direct helpen dan hebben we snel contact; ook als u ’s avonds of in het weekend even rustig wilt overleggen. U kan het persoonlijke verhaal van Gerrit-Jan Doorneweerd hier lezen.

✅ Kosteloze premieopgave en schadehulp
✅ Tijdsbesparing met unieke online formulieren
✅ Betaalbaar, efficiënt en op dagverwerking
✅ Avond en weekend service
✅ Professionele VVE gebouw verzekering

Premie online berekenen

VVE pakket verzekering premie berekenen Vrijwilligers en werknemers ongevallen Bestuurdersaansprakelijkheid verzekering VVE Gebouwen – online premie Inventaris en goederen – premie op maat Bestuurdersaansprakelijk stichting/vereniging Overzicht alle bedrijven verzekeringen

Audio over afsluiten en verzekeringsdekking