WA verzekering heftruck slim en handig afsluiten 2021

wa verzekering heftruck

WA verzekering heftruck (Wettelijke aansprakelijkheid) is de basisdekking die bij elke heftruck verzekerd hoort te zijn. Aanvullingen op de WA verzekering heftruck zijn echter ook de moeite waard te overwegen. Denk dan aan eigen gebrek, beperkt of volledige casco. Hieronder een aantal uitwerkingen met tips en eenvoudige uitleg van de mogelijkheden.

Heftruck premie berekenen

Welke soorten verzekeringen en verzekeringsdekkingen zijn er voor een heftruckverzekering?

Wettelijke aansprakelijkheid, de WA verzekering Heftruck.

Dit is een verplichte verzekering die de schade verzekert die wordt aangebracht aan bijvoorbeeld omstanders. Wees er bij een heftruck altijd op bedacht dat er een werkrisico (op eigen terrein) is en een verkeersrisico als u ermee op de openbare weg rijdt.  Vooral belangrijk is de dekking voor toegebrachte letselschade. Vooral de financiële schade kan een groot risico zijn voor de eigenaar van de heftruck. Let op, dat is dus soms iemand anders dan die de heftruck bestuurt. Premieberekening.

Beperkt Casco dekking.

Naast de wettelijke aansprakelijkheid  is de heftruck dan verzekerd voor brand, bij diefstal en verduistering maar ook bij stormschade. Heel handig om deze dekking mee te verzekeren bij een wa verzekering heftruck. De premie is vaak maar een fractie hoger en het geeft veel extra dekking.

Volledige Cascodekking.

U kunt de heftruck ook naast de bovengenoemde wettelijke aansprakelijkheid een extra dekking geven voor “alle van buiten komende onheilen”. Zelfs als de schade eigen schuld is. Want ook stommiteiten zijn gewoon verzekerd. Schades door vernieling, foute bediening zijn dus ook verzekerd. Natuurlijk zijn opzettelijke schades niet verzekerd. let ook op dat de heftruck alleen gebruikt wordt voor de functie waarvoor u hem gebruikt. “Geintjes” uithalen met een heftruck wordt “afgestraft” door een verzekeringsmaatschappij. Het kan zijn dat ze dan geen uitkering geven als er een schade is. Denk ook alcohol of druggebruik; ook dan zal een verzekeraar niet uitkeren.

Eigen gebrek.

In dat geval bent u met de WA verzekering heftruck ook gedekt bij schade omdat de heftruck kapot gaat, bij constructiefouten of materiaalgebrek. Werkt de heftruck niet meer? Ook die schade op de WA verzekering heftruck is gedekt en zal de verzekeringsmaatschappij uitkeren. De heftruck mag vaak niet ouder zijn dan zes jaar om deze extra dekking te kunnen toevoegen aan een polis. De voorwaarden verschillen sterk per verzekeringsmaatschappij maar wij helpen er graag bij dit uit te zoeken.

Letselschade van de bestuurder.

Het meeverzekeren van dit risico op een WA verzekering heftruck is een goed idee. Dat is geen verplichting vanuit de wettelijke aansprakelijkheid maar het is altijd goed werkgeverschap om de bestuurder van de heftruck geldelijk te compenseren als deze ook een schade heeft.

Wij hebben een korte audio toelichting voor alles rondom de wettelijke aansprakelijkheid bij heftruckverzekering. Dus ook van toepassing op andere werkmaterieelverzekeringen.

Er zijn natuurlijk altijd risico’s bij het niet juist gebruiken van de heftruck. De vele heftruck ongevallen geven aan dat menig heftruckbestuurder onvoldoende besef heeft van de risico bij het gebruik van zo’n “gevaarlijke” machine als de heftruck is. Het is weliswaar een klein werkmaterieel; de schade kan enorm zijn. Niet de schade aan de heftruck is overigens het grootste probleem. Alhoewel de geldelijke schade stevig kan zijn bij een heftruck. Maar juist de letselschade kan een forse schadeclaim op de wettelijke aansprakelijkheid WA verzekering heftruck geven. Dat komt vooral door de gevolgschade bij letselschade. iemand die lange tijd niet kan werken zal een grote claim kunnen neerleggen bij de eigenaar van de heftruck. Elke eigenaar of werkgever er, zoals gezegd ook goed op moeten letten dat een heftruck verstandig wordt gebruikt.

Premie online berekenen

Tractorverzekering premie berekenen Graafmachine premie berekenen Laadschop - shovel premie berekenen Bulldozer premie berekenen Hoogwerker premie berekenen Hijskraan premie opvragen online Heftruck premie berekenen Verreiker premie berekenen Werkmaterieel particulier online premie

Heftruck instructie video

Kijk ook eens naar onderstaande video heftruck. Het is een soort instructievideo met een paar slimme en handige ideeën.