WA verzekering verreiker premies en 2022 tips

WA verzekering verreiker (Wettelijke aansprakelijkheid) is slechts de basisdekking die bij elke verreiker verzekerd zal moeten zijn. Het is immers een wettelijke eis om dit te regelen. Toch zijn aanvullingen op de WA verzekering verreiker de moeite waard te overwegen. Denk maar eens aan eigen gebrek (niet functioneren), beperkt/mini casco of volledige casco. Hieronder een  uitwerkingen met verschillende tips en uitleg van de mogelijkheden.

Welke soorten verzekeringen en verzekeringsdekkingen zijn er voor een WA verzekering verreiker? De keuze van de verzekeringsmaatschappij en product komen we in ene later stadium nog een keer uitgebreid op terug.

Verreiker verzekering - premie

Of bereken premie hier.

WA verzekering verreiker.

Dit is dus een verplichte WA verzekering verreiker die de schade verzekert die wordt aangebracht aan bijvoorbeeld omstanders. Wees er bij een verreiker altijd op bedacht dat er een werkrisico (op eigen terrein of openbaar terrein) is en een verkeersrisico als u ermee rijdt.  Vooral een belangrijke dekking is de toegebrachte letselschade. De financiële schade kan een fors risico zijn voor de eigenaar van de verreiker. Let op, dat is dus soms iemand anders dan die de verreiker bestuurt. Premieberekening.

Beperkt Casco dekking bij een WA verzekering verreiker

Bij een beperkte of mini casco verzekering naast de wettelijke aansprakelijkheid  is de verreiker ook verzekerd voor brand, bij diefstal en verduistering maar ook bij stormschade. Het kan dus handig zijn de WA verzekering verreiker uit te breiden met een bepertk casco dekking; De premie is vaak maar een fractie hoger en het geeft veel extra verzekerde dekking.

Volledige Cascodekking.

Als eigenaar kunt u de verreiker ook naast de  wettelijke aansprakelijkheid verzekering ook een extra dekking geven voor “alle van buiten komende onheilen”. Zelfs als de schade uw eigen schuld is. Want ook onverstandige handelingen zijn gewoon verzekerd. Schades door ongelukkige vernieling, onjuiste bediening zijn dus ook verzekerd.  Opzettelijke schades zijn uiteraard niet verzekerd. het is verder belangrijk dat u als eigenaar er op toeziet  dat de verreiker alleen gebruikt wordt voor de verreiker-functie.  Een “Geintje” uithalen met een verreiker wordt door een verzekeringsmaatschappij serieus behandelt en kan tot afwijzing van een schade leiden. Bij alcohol of druggebruik zal een verzekeraar dus ook niet uitkeren. Let op dat u als eigenaar strikte regels geeft aan de verreiker bestuurder en toeziet op naleving van die regels. Vrijdagmiddag ongein kan u immers als eigenaar duur komen te staan.

Maximale werkstraf na ongeval #verreiker #Oosterwolde https://t.co/hcmE7Flwuu pic.twitter.com/IrJiuBlpyv

— Rechtbank Gelderland (@RbGelderland) 23 februari 2017

Eigen gebrek.

Heeft u eigen gebrek meeverzekerd dan bent u met de WA verzekering verreiker ook verzekert bij schade omdat de verreiker kapot gaat door bijvoorbeeld constructiefouten en materiaalgebrek. De verreiker mag vaak niet ouder zijn dan zes jaar; dan is deze extra dekking nog mogelijk toe te voegen aan een wa verzekering verreiker. De condities verschillen sterk per verzekeraar maar wij helpen er graag bij dit uit te zoeken. In hoeverre het ook ene zinvolle toevoeging hangt in hoge mate af van het gebruik, de mate waarin er onderhoud op wordt gepleegd en of de eigenaar zelf veel stortingen zelf kan verhelpen. Eigenaren met ene eigen onderhoudsdienst, monteurs en garage zullen hier niet vaak gebruik van maken.

03-05Ernstig ongeval met verreiker, twee dodelijke slachtoffers en 1 gewonde: ZALTBOMMEL – Vanmiddag rond … https://t.co/lDrDaltzkJ

— 112brabantnieuws (@112brabantnieuw) 3 mei 2016

Letselschade bestuurder – WA verzekering verreiker.

Het meeverzekeren van dit bestuurdersrisico op een WA verzekering verreiker is een goed idee. Dat is perse nodig vanuit de wettelijke aansprakelijkheid maar het is altijd goed als de bestuurder van de verreiker financieel wordt gecompenseerd als er schade is.

Hieronder een korte audio toelichting voor alles rondom de wettelijke aansprakelijkheid bij verreiker verzekering. Dus ook van toepassing op andere werkmaterieelverzekeringen.

Er zijn natuurlijk altijd risico’s bij het niet juist gebruiken van de verreiker. De vele verreiker ongevallen met werkmaterieel geeft aan dat menig bestuurder onvoldoende besef heeft van de risico bij het gebruik van werkmaterieel zoals verreikers.  De schade kan enorm zijn. De schade aan de verreiker kan natuurlijk een groot probleem.zijn.  Maar denk eens aan letselschade. Dat kan een forse schadeclaim op de wettelijke aansprakelijkheid WA verzekering verreiker geven. Dat komt mede door de gevolgschade bij letselschade. Als iemand lange tijd niet kan werken zal een grote claim worden neergelegd bij de eigenaar van de verreiker.


Premie online berekening

Tractorverzekering - premie Graafmachine verzekering - formulier Laadschop - shovel verzekering - formulier Bulldozer verzekering - premie Hoogwerker verzekering - premie Hijskraan verzekering - premie aanvraag Heftruck verzekering - premie Verreiker verzekering - premie

Video

Een brokje ellende met verreikers hieronder…….