Werkmaterieel verzekeringen 5 types en premies

De premie voor de bijzonder werkmaterieel verzekeringen hieronder zijn ook eenvoudig zelf online te berekenen.

Soorten werkmaterieel verzekeringen

werkmaterieel verzekeringen
  1. Bijzonder werkmaterieel en de wettelijke aansprakelijkheid werkmaterieel verzekeringen. Schade die u aanricht aan anderen is gedekt. U kunt een aanvullende dekking afsluiten voor aansprakelijkheid voor ondergrondse zaken. De verzekering dekt ook schade aan uw eigen bezittingen.
  2. Beperkt Casco werkmaterieel verzekeringen. Uw werkmaterieel is verzekerd bij brand, diefstal, verduistering, ruitbreuk en stormschade met werkmaterieel verzekeringen.
  3. Casco werkmaterieel verzekeringen. U bent ook naast de bovengenoemde dekking ook verzekerd bij aanrijdingen, botsen, slippen, en omslaan. Ook als het door uw eigen schuld gebeurt. Bovendien is schade door vandalisme, onjuiste bediening en bijvoorbeeld grondverzakking of overstroming gedekt.
  4. Casco inclusief eigen gebrek polis. Als u eigen gebrek mee verzekert, bent u ook verzekerd bij tegen schade door kapot materieel, materiaalmoeheid en materiaal- en constructiefouten, Weigert een machine plotseling dienst? Dan is deze schade (eigen gebrek) gedekt. De machines mogen dan niet ouder zijn dan zes jaar.
  5. Schade aan bestuurder werkmaterieel verzekeringen. Loopt de bestuurder letsel op? Met deze dekking is de bijzonder werkmaterieel verzekering compleet.

Audio werkmaterieel verzekeringen

Mondelinge toelichting werkmaterieel verzekeringen

Verhuur is (bijna altijd) meeverzekerd.

Bij het verhuren van werkmaterieel blijft de wettelijke aansprakelijkheid verzekeringsdekking natuurlijk altijd aanwezig. Maar als er gedurende de periode dat werkmaterieel wordt verhuurd, is er geen dekking voor cascoschade werkmaterieel verzekeringen als gevolg van diefstal. Ook geldt bij schade gedurende de periode dat het werkmaterieel wordt verhuurd een hoger eigen risico. Dit eigen risico geldt voor zowel de aansprakelijkheidsdekking als de cascodekking van. Soms wordt er een  bijzonder eigen risico afgesproken maar dat staat altijd in de offerte en/of polis.

Wordt u ingehuurd als machinist dan is er geen sprake van verhuur maar “gewone” bedrijfsuitoefening met het werkmaterieel. De exacte juridische voorwaarde staat in de offerte.

Schade voorbeelden bijzonder werkmaterieel verzekeringen.

Voorbeelden van bijzonder werkmaterieel verzekeringen zijn de hoogwerker die een bovenleiding raakt. Of een hijskraan die omvalt. Bij schade aan uw machine of aansprakelijkheid voor schade aan anderen is een goede materieelverzekering onmisbaar. Een werkmaterieelverzekering verzekert vrijwel elk materieel: van een bulldozerpolis tot daklift en van heftruckverzekering tot een maaimachine. Wat kost de verzekering? Kijk even op verrassend eenvoudige offertepagina. Heeft u afwijkend bijzonder werkmaterieel dan kunnen wij helpen met een specialistische verzekeraar de Vereende.

Bedrijfsaansprakelijkheid

U pakt een schop en steekt door een kabel heen. Par abuis veroorzaakt u bij een ander een brand. Iemand struikelt over een slordig weggelegd prikkeldraad en heeft letselschade. Dan is die schade meestal verzekerd op een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Deze schade is dus niet verzekerd op de werkmaterieel verzekering. Vandaar dat ook een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering een no-brainer is voor elk bedrijf.

Audio bedrijfsaansprakelijkheid verzekering

Wat is eigenlijk werkmaterieel?

Een lange opsomming bijzonder werkmaterieel verzekeringen 
Aggregaat, Autokraan, Bestratingsmachine, Betonmixer, Betonmolen, Betonpomp, Blokkenstelmachine, Bobcat, Botenkraan, Botenlift, Bouwkraan, Bouwlift, Bovenloopkraan, Bronbemalingspomp, Buigmachine, Bulldozer, Combines, Compactor, Composteermachine, Compressor, Directie-/schaftkeet, Dragline, Elektrocar/-trekker, Excavator, Freesmachine, Graaf/laadcombinatie, Graafmachine, Grasmaaimachine, Hakselaar, Handpallettruck, Handpalletwagen, Hogedrukreiniger, Houtversnipperaar, Kniklader, Knipmachine, Laad/loskraan, Ladderlift, Ladderlift/bouwlift,

Landbouwkraan, Landbouwwerktuigen, Laserapparatuur, Maaimachine, Meeneemheftruck, Mestverspreider, Mini-graafmachine, Mobiele kraan, Mortelspuitmachine, Motorgazonmaaier, Motorjapanner, Motormaaier, Pallettruck, Palletwagen, Pompwagen, Portaalkraan, Reachtruck, Rooimachines, Schranklader, Schrobmachine, Scraper, Speciemixer, Speciespuitmachine, Spuitmachine, Stapelaar, Steenbreker, Transformator, Transportband, Trilplaat/wals, Trilstamper, Trilwals, Unimog, Veegmachine, Veldspuit, Verhuislift, Voermengwagen, Vorkheftruck, Vuilverdichter, Wegmarker, Wegwals, Wiellader, Zijlader, Zwenklader, etc

Voor elk bijzonder werkmaterieel is een op maat gemaakte verzekering mogelijk. 

Meer informatie: Werkmaterieel verzekering een pittige klus.

Premie online berekening

Bulldozer premieberekening Graafmachine premieberekening Hoogwerker premieberekening Hijskraan premie opvragen online Heftruck premieberekening Laadschop - shovel premieberekening Tractor premieberekening Verreiker premieberekening

Video