De levensverzekering van Neil Armstrong

Brief_astronout_handtekeningWat doe je, als je als astronaut de ruimte ingeschoten wordt en er een grote kans is dat je niet levend terugkomt. De oplossing een levensverzekering afsluiten, lukt alleen tegen een extreem hoge premie. Neil Armstrong verzon een list voor dit probleem.

Neil Armstrong was, net als de drie andere astronauten, wereldwijd zeer beroemd. Iedereen wilde hun handtekeningen. Daar lag de oplossing voor hun probleem.

Tijdens de periodes dat zij in quarantaine waren, voorafgaande aan de lancering, hebben ze honderden brieven en foto’s voorzien van hun handtekening. De brieven kregen een extra waarde door ze, voorafgaande aan hun lancering, op het postkantoor te voorzien van een datumstempel. Daarna kregen de families deze getekende en gestempelde enveloppen en foto’s.

Het waren hun alternatieve levensverzekeringen. Als ze immers niet terug zouden komen van hun reis, zouden de families deze brieven tegen een hoge prijs kunnen verkopen. Het zou voldoende geld opleveren voor een zorgeloos bestaan.

Ze zijn gelukkig heelhuids teruggekomen en hebben nadien nog vele gratis handtekeningen uitgedeeld. Maar het was een mooi staaltje van creatief denken over het verzekeren van overlijdensrisico’s.

 

Vreemd

Laat uw reactie achter