WGA risico 47% lager met eigen re-integratie

pensioen345Eerder hebben we vertelt dat de kosten van een langdurig zieke medewerker snel kunnen oplopen. En u bent twaalf jaar verantwoordelijk voor de verzuim en WGA-kosten. In die periode zijn de totale kosten voor een medewerker met een jaarsalaris van € 35.000,- bijvoorbeeld al € 220.000,-. En die kosten krijgt de werkgever gewoon volledig als rekening gepresenteerd. Het goede nieuws is dat u per maand mag betalen…..

Voor kleine werkgevers (tot € 319.000,- loonsom) zal die doorbelasting niet direct zichtbaar zijn omdat zij een vaste WGA sectorpremie krijgen. Maar de voordelen voor grotere bedrijven als WGA eigenrisicodrager kunnen financieel zeer aanzienlijk zijn.

Als u invloed wilt hebben op verzuim, is WGA eigenrisicodragen de verstandigste optie. Een verzekeraar denkt met u mee en is actief bezig met de re-integratie van medewerkers die (mogelijk) in de WGA terecht komen. Dit levert u als werkgever veel (financieel) voordeel op.

VoorbeeldEen verzekeraar maakt samen met de werkgever bezwaar tegen de keuring door het UWV en slaagt erin iemand duurzaam arbeidsongeschikt te verklaren (IVA). Terwijl het UWV “liever” de ex-werknemer als WGA-er (niet duurzaam) zal willen benoemen. Dat bezwaar zorgt dus dat voor zowel de werkgever als de verzekeraar er een enorm financieel voordeel is.

Bovendien bent u als eigenrisicodrager veel meer betrokken bij uw arbeidsongeschikte werknemer. Doordat er een veel intensiever contact is met deze werknemer blijkt de schadelast (jargon van verzekeraar) aanzienlijk te kunnen wordne beperkt.

Het privaat uitvoeren van de WGA (bij een verzekeraar) kan dus een stuk succesvoller dan de publieke oplossing (bij het UWV). Het goed uitvoeren en beperken van de WGA levert bedrijven een lagere last op van gemiddeld € 100.000,- per WGA-dossier. Een middel- of groot zakelijk bedrijf kan, door samen met een verzekeraar, actief te zijn bij het terugdringen van de duur van arbeidsongeschiktheid grote sommen geld verdienen.

Uit onderzoek blijkt dat re-integratie activiteiten via een verzekeraar het WGA-risico verlaagt met gemiddeld 47% vergeleken met het UWV.  Wilt u overtuigd worden? Lees dit rapport Panteia effectiviteit re-integratie keerpunt juni 2016

Online Offerteaanvraag WGA en ZW Eigenrisicodrager