Coulance eisen

Boos wakkerIn bijna de helft van de gevallen is een beroep op coulance door zorgverzekeraars succesvol. Dat stelt de Consumentenbond. “Ruim 100 mensen meldden bij ons hun ervaringen met coulance door zorgverzekeraars voornamelijk voor zorg die niet in de polisvoorwaarden staat. Van de mensen die al uitsluitsel hebben, kreeg iets minder dan de helft de zorg of gedeeltelijk vergoed. Ruim 52 procent viste achter het net.” Bron VVP

Coulance is niet hetzelfde als mopperen. Coulance van een verzekeraar vragen is een zorgvuldig spel van de verzekerde, de adviseur en de verzekeraar. Als de adviseur is overtuigd dan is de kans op succes groot. Maar boos wakker worden en zelf bellen met een verzekeraar en ruzie maken is minder handig.

Coulance is weliswaar niet af te dwingen maar assurantieadviseurs kennen meestal wel de precedenten. “Maar bij die andere relatie hebben jullie toch ook uitgekeerd? Waarom nu dan niet?”

Enfin, gelukkig is het nog niet zover dat schaderegelaars in Nederland op provisiebasis werken; zoals dat in Amerika wel het geval was, bleek uit de film Sicko van Michael Moore .