Zweetband en Grootschalige schadeclaims dreigen voor Aegon

Grootschalige schadeclaims dreigen voor Aegon, omdat de verzekeraar deelnemers aan een spaarbeleggingsproduct niet vooraf op de risico’s heeft gewezen. De rechtbank in Utrecht bepaalde woensdag dat Aegon-dochter SpaarBeleg de zogeheten wettelijke zorgplicht heeft geschonden door ze vooraf niet te informeren over de risico’s van het aandelenleaseproduct SprintPlan.(Bron Nu.nl)

Zit er ook een achterkant aan dit gelijk?

Momenteel is er op een Tv-verkoopkanaal een reclame voor een zweetband. Daarmee word je spontaan een paar kilo’s lichter. Even bellen en onder rembours wordt dit fantastische apparaat thuis bezorgd. Je kunt op je klompen aanvoelen dat daarna dit product al snel in de schuur een teruggetrokken bestaan gaat leiden.

Het SprintPlan van Aegon was een aandelenlease product. Oftewel met geleend geld aandelen kopen. Deze kopers eisen nu volledige compensatie voor het leed en betaalde prijs.

Zou het echter terecht zijn als de kopers van de zweetband hun gederfde leed en aanschaf van de zweetband terug kunnen eisen via de rechter? Of heeft juist Aegon met haar krachtige “solide” merknaam per definitief een grotere zorgplicht?

Is hier ook niet op zijn minst een gedeelde verantwoordelijkheid voor de kopers?

Voor de mensen die een grote SprintPlan hebben gekocht, zal die zweetband overigens niet nodig zijn. Daar loopt het al jaren dun door hun broek.