Elobike

De verzekeringsplicht voor elobikes wordt per 1 oktober 2006 afgeschaft. De elobike zal overigens wel onder de definitie van motorrijtuig in de WAM blijven vallen. In Nederland rijden ongeveer 100.000 elobikes rond. (Bron Verzekerd!)

Een Elobike is een fiets met hulpmotor; een speelgoedbrommer; of nog mooier gezegd, een fiets met trapondersteuning. Bovenop zit meestal een senior die graag wil dat er meegetrapt wordt tijdens het fietsen.

Donner heeft ons nu met een fors fietsprobleem opgezadeld. Hij zorgt er voor dat elobikers zich niet meer hoeven te verzekeren. Applaus van de ouderenbonden natuurlijk want dat scheelt weer een verplichte premie.

Donner zegt er is geen verplichte verzekering nodig. Maar Donner zegt ook dat het desondanks een motorvoertuig blijft. En dan gaat het mis. Want als het een motorvoertuig is dan ben je niet verzekerd op de eigen particulieren aansprakelijkheidsverzekering. Die hebben een uitsluiting voor motorvoertuigen.

En dus zijn ze helemaal niet verzekerd.

Zijn snelle vertrek als minister zal wel alles te maken hebben met deze misser.

Mijn vertrouwen in Donner verdween geheel toen ik hoorde dat er inmiddels 2 van zijn eigen fietsen waren gestolen. Ze stonden allebei in de stalling van het Ministerie van Justitie geparkeerd.

Politiek

Reacties

1 reactie op “Elobike”

Laat uw reactie achter