Pensioenfondsen aan de schandpaal

Veel werkgevers hebben de verplichting om zich aan te sluiten bij pensioenfondsen. Een arbeidsrelikwie uit de vorige eeuw. Vrije keuze om de eigen pensioenverzekeraar te kiezen is er voor veel werkgevers niet bij. De resultaten van dit beleid blijken nu in alle omvang.

De pensioenuitkeringen van 14 pensioenfondsen worden gekort met tot 14%. 340 pensioenfondsen van de 600 pensioenfondsen zitten in de gevaren zone. Een ongehoorde situatie in ons “veilige” pensioenland.

Ik ben benieuwd of ook de desbetreffende pensioenfondsbestuurders met hetzelfde percentage op hun inkomen worden gekort.

Inmiddels speelt De Nederlands Bank kiekeboe. DNB wil niet zeggen om welke pensioenfondsen het gaat, omdat DNB te maken heeft met een geheimhoudingsplicht. Een opvallend standpunt als ook vandaag door  toezichthouders gemeld wordt dat bedrijven eerder aan de schandpaal moeten worden genageld.

Al eerder zagen we ook dezelfde problemen te voorschijn komen bij de ABP. Het ambtenarenpensioen kan al snel betiteld worden als een junk-pensioen. Als de ambtenaren ook een korting zullen gaan ontvangen, zal het Museumplein snel  volstromen. Zover zal het niet komen; De cowboy-bestuurders van dit pensioenfonds zullen de nota voor hun beleid vast neerleggen bij de belastingbetaler.

Politiek

Reacties

1 reactie op “Pensioenfondsen aan de schandpaal”

Laat uw reactie achter