antirampalen


Het aantal ramkraken op kledingwinkels is de afgelopen twee jaar met dertig procent toegenomen tot 700 kraken, zo blijkt uit cijfers van Interpolis. Het gemiddelde schadebedrag beloopt ruim 30.000 euro. Ook fotowinkels, parfumerieën en lingeriezaken zijn nog steeds het doelwit van ramkrakers. (Bron Interpolis)

De eigenaar van een Nederlandse kledingzaak was zo boos dat hij de beelden online heeft gezet. Zijn Belgische collega deed dat niet. De sukkel kocht na een ramkraak, van het verzekeringsgeld direct een mooiere collectie. Een week later werd de zaak natuurlijk weer opnieuw overvallen.

Anti-rampalen

is de meest gebruikte oplossing. (Of is het Antiram-palen of zijn het gewoon ramppalen?) Bij andere oplossingen trok ik wel even mijn wenkbrauwen omhoog. Afsluitbare kledinghangers? Het wachten is het moment dat ook de sokken moeten worden vastgespijkerd. Bij mistgeneratoren sloeg mijn fantasie op hol. Hier een videovoorbeeld. Een lingerie ramkraak in de mist lijkt me voor iedere man “the highlight of the day.
In Amerika worden mistgeneratoren aangeprezen met de fraaie kreet:
“If you can’t see it, you can’t steel it.

Ook verzekeringsadviseurs in België zijn al ettelijke keren overvallen. Vermoedelijk omdat het in ons buurland nog vrij gebruikelijk is de premie contant te betalen.

Het heeft me wel aan het denken gezet over de teksten op onze gevel in Amsterdam: naast de obligate woorden zoals, pensioenen, verzekeringen en hypotheken, staat er in grote chocolade letters: Gouden Handdrukken. En dat hoef je een Amsterdamse junk maar één keer te zeggen.