Transportverzekeringen 2018 – Is een tientje genoeg?

Transportverzekeringen verzekeren goederen tegen diefstal, schade en verlies tijdens het transport. Niet alleen vervoer met de eigen bedrijfsauto maar ook transport dat u uitbesteedt. Vliegtuig, vrachtwagen, fiets, bestelauto, motor; het maakt niet uit. De handelsgoederen zijn verzekerd voor de juiste waarde.

Het verschil transportverzekeringen en vervoerderspolissen

transportverzekeringenU laat uw eigen handelsgoederen door anderen vervoeren: Kies dan transportverzekeringen voor eigen goederen. Maar bent u zelf een transportonderneming voor andermansgoederen dan kunt u aansprakelijk worden gesteld en heeft u dus een vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering nodig.

Ook winst verzekeren bij transport verzekeringen 

Bij verlies van uw handelsgoederen is uw eigen waarde verloren maar ook de winst die u maakt. Vergoed wordt op transportverzekeringen:

  1. de inkoopwaarde plus 10% imaginaire winst of
  2. verkoopwaarde als de goederen al verkocht waren;

Uitbesteden en de verlies-vergoeding 

Als u de goederen laat vervoeren voor UPS, DHL, PostNL of een ander vervoersbedrijf dan geeft u de goederen uit handen. Natuurlijk worden die bijna altijd correct afgeleverd. Maar het kan wel eens mis gaan. Soms door schuld van de vervoerder maar soms ook buiten hun schuld. Een vracht vat vlam of rijdt het kanaal in. Of de goederen worden uit die vrachtwagen gestolen of ze worden beschadigd afgeleverd. Natuurlijk krijgt u een vergoeding krijgen van de vervoerder maar meestal is die vergoeding soms niet meer dan € 10,- per kilo en maximaal een paar tientjes per zending. Transportverzekeringen zijn al snel de moeite waard. Voor de premie hoeft u het niet te laten. Hier kunt u dat direct online berekenen.

De voorwaarden van uw eigen vervoerder kunt u terugvinden op de websites van bijvoorbeeld  UPS, DHL, PostNL (pdf).

Wat zijn handelsgoederen?

  1. De goederen waarmee u handel drijft;
  2. Zaken die u van een ander in consignatie heeft;
  3. Zaken ‘op zicht’. Voorbeelden zijn reparatiezaken, geleende spullen, consignatiezaken of zaken in bruikleen.

Die laatste worden vaak vergeten om ze te verzekeren met transportpolissen. Heeft u spullen van een ander en stuurt u die bijvoorbeeld terug dan is verlies extra vervelend.

Bedrijfsuitrusting.

Het is op transportverzekeringen ook mogelijk om de eigen bedrijfsuitrusting te verzekeren. Denk maar eens aan gereedschappen, onderdelen of monstercollecties die u in uw bestelauto heeft liggen.

Vervoermiddelen transportverzekeringen .

Er worden door verzekeringsmaatschappij geen eisen gesteld aan de soort vervoermiddelen bij transportverzekeringen. Vliegtuig, vrachtwagen, eigen wagen, motor, fiets of bestelauto. Er wordt geen verschil gemaakt. Zolang er maar sprake is transport van handelsgoederen en schade waar het voertuig bij betrokken is.

Dekkingsgebied

Europa wordt standaard genomen als dekkingsgebied. Vervoert u ook buiten Europa, geef ons dan even een seintje want ook die risico’s kunnen goed verzekerd worden. Maar het is wel nodig dat we dat in overleg met een verzekeraar aanpakken. Deze standaard premies voor transportverzekeringen gaan dus uit van dekkingsgebied Europa.

Andere schadeoorzaken

Transportverzekeringen verzekeren handelsgoederen tegen diefstal, schade en verlies maar ook de volgende momenten keren transportverzekeringen uit. Het ‘stakersrisico‘ als oorzaak van schade of verlies, waaronder te verstaan:

Premies

Video

Dat een ongeluk met uw goederen in een klein hoekje zit, laat bijgaande compilatie zien van ongelukken met vrachtwagens. Transportverzekeringen zorgt dat u er met uw bedrijf geen schade van ondervindt.

Alle bedrijven offertes
Verzekeringen

Laat uw reactie achter