iPhone update

Het aantal schadeclaims voor beschadigde, verloren of gestolen iPhones schiet met 50% omhoog op het moment dat producent Apple een nieuw model lanceert. “Het begon ons op te vallen dat het aantal schadeclaims door het dak schiet op het moment dat een nieuw model of een opwaardering van de iPhone wordt gelanceerd”, zegt de verzekeraar Supercover Insurance. (bron AMWeb)

De verzekeraar zegt in 40% van de gevallen fraude te vermoeden. Dat kan uiteindelijk maar bij 25% van die bedenkelijke schadeclaims worden aangetoond. Het blijft dus onverstandig het valselijk claimen van schade en of geven van onjuiste informatie aan verzekeraars.

Zowel het onterecht claimen van schades en/of het bewust fout invullen van aanvraagformulieren of gezondheidsverklaringen kan tot vervelende consequenties leiden.

Verzekeraars hanteren immers een zwarte lijst die grote gevolgen kunnen hebben voor een consument. Niet alleen kunt u uw iPhone niet meer verzekeren; daar is nog wel overheen te komen. Maar de zwarte lijst kan ook ervoor zorgen dat u geen levensverzekering of opstalverzekering meer kunt afsluiten. Dat is een tikkeltje onhandig als u net een nieuw huis wilt kopen.

Vreemd

Laat uw reactie achter