Verzekering examens – The devil is in the detail

Studeren voor PE verzekering examens tijdens de vakantie bleek weer louterend te werken op mijn geestesgesteldheid. Na de obligate uitjes, wandelingen, kerken en stadjes, duik ik ‘s avonds in mijn digitale studieboeken want de PE verzekering examens komen eraan; inkomensadviseur, adviseur zakelijke schadeverzekeringen en 2e pijler pensioenadviseur.

verzekering examens

Het verzekeringsvak is een fraai beroep dat vaak onvoldoende wordt uitgelegd aan onze omgeving. Bedrijfsmatig mag/moet je overal over mee kunnen praten om een goede risico inschatting te kunnen maken en correct te helpen bij het maken van keuzes.

Om een greep uit de (153) onderwerpen uit de verzekering examens te nemen.

Het was een feestje om dat weer eens te lezen en te leren voor de verzekering examens. Het maakt je ook nederig.

Veel Nederlandse en EU-regels zijn er immers ter bescherming van de consument. De meeste van die uitgebreide regels zien de consumenten (particulieren en ondernemingen) niet maar ze worden er wel door beschermd. Die bescherming komt van toezichthouders, banken, verzekeraars en adviseurs. Wij, de financiële sector en de consumenten, hebben daar natuurlijk altijd een “café-praat” mening over maar the devil is in the detail bij verzekeringen en geldzaken. En die details zijn machtig interessant waardoor cafépraat al snel over serieuze maatschappelijke en persoonlijke zaken kan gaan. De kennis die je moet leren voor verzekering examens zorgen dat je goed geïnformeerd mee kunt praten.

Tip. Voor veel mensen zou het een prachtig beroep kunnen zijn als je een veelvraat bent voor details en niet vies bent van grote meningen, praktische kennis en kleine lettertjes.

Bel me gerust als je plannen hebt maar nog even een klein enthousiast zetje wilt hebben. Die verzekering examens zijn een eitje als je gegrepen wordt door de charmes van dit beroep. Gerrit-Jan Doorneweerd

Kantoorbelevenissen

Laat uw reactie achter