Bestelbus grijs kenteken duidelijkheid met 13 vragen

Rijden met een bestelbus grijs kenteken is voordelig. Niet in de laatste plaats omdat de motorrijtuigenbelasting een stuk lager is en er ook nog een BPM-vrijstelling geldt. Ook kan de bestelautoverzekering dan op de zaak worden gezet. Maar eerst is het goed om te kijken waar u op moet letten bij een verzekering en daarna of u in aanmerking komt voor een bestelbus grijs kenteken.

bestelbus grijs kenteken

De premies voor een bestelbus grijs kenteken verzekering zijn meestal best redelijk vergeleken met een reguliere auto. Alleen voor specifieke groepen kan de bestelbus premie nog wel een stevig uitpakken. Ook weinig schadevrije jaren zorgt een bestelbus grijs kenteken verzekering voor een lagere korting.  Hieronder een lijstje van zaken om op te letten als er een bestelbus grijs kenteken verzekering wordt aangevraagd.

Aandachtspunten

  1. Gekoppelde Aanhangwagen standaard WA meeverzekerd?
  2. Wordt er voldoende korting bij schadevrij rijden gegeven?
  3. ‘Is er behoud van de no-claimkorting als er geen schuld is aan de schade?
  4. Kan pechhulp worden meeverzekerd als de bestelauto niet ouder is dan 36 maanden?
  5. Is er Dag en nacht hulpverlening van de Alarmcentrale?
  6. Moet er extra worden betaald bij maandbetaling?
  7. Hoeveel polis of administratiekosten zijn er?
  8. Letsel aan andere personen voldoende verzekerd?
  9. En schade aan zaken van anderen?
  10. Schade door afvallende lading?
  11. Extra’s standaard meeverzekerd tot € 500? en ruitschade, inclusief zonnedak?
  12. Brand, ontploffing, diefstal, vandalisme, joyriding, storm en natuurrampen?
  13. Botsen, stoten, slippen, omslaan, te water of van de weg raken?

Voorwaarden grijs kenteken.

Er moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan voordat een bestelauto op ene grijs kenteken mag worden gezet. Dat heeft zowel te maken met de bestelauto zelf als met de eigenaar.

Wanneer een bestelbus grijs kenteken

Een bestelbus grijs kenteken moet alleen gebruikt worden voor het vervoeren van goederen, en dus niet geschikt zijn als auto voor privégebruik. Ook mag de bestelauto niet zwaarder zijn dan 3.550 kilogram. Is de bestelauto namelijk zwaarder dan zal de vrachtwagen worden aangemerkt als vrachtwagen. Ook moet de inrichting van de bestelauto zo zijn dat er een platte/vlakke laadvloer over de hele laadruimte is aangebracht. Dus zowel in de lengte als in de breedte. En natuurlijk mogen er ook geen zitplaatsen aanwezig zijn in de bestelauto. let op dat bij een open laadbak of een extra hoog dak er weer andere eisen gelden.

BPM vrijstelling voor een bestelbus grijs kenteken

Het voorfinancieren van de BPM (Belasting op Personenauto’s en Motorvoertuigen) is sinds 1 januari 2007 niet meer nodig.  Vroeger was er de teruggaafregeling maar die is veranderd in de vrijstellingsregeling. Zodra u ondernemer bent voor de OB (omzetbelasting) dan krijgt u automatisch die verlening.  Gelukkig is het niet nodig formulieren aan de Belastingdienst toe te zenden. deze controleert de vrijstelling zelf. Let op; klopt het niet dan moet heel snel, vaak binnen een maand de BPM worden gestort. Lees deze informatie belastingdienst dus nauwkeurig.

Motorrijtuigenbelasting: lager tarief voor ondernemers

Een ondernemer met een bestelbus grijs kenteken krijgt direct een verlaagd tarief. Dat verlaagde tarief is alleen van toepassing al er een BW nummer is, op de naam van het bedrijf staat en er voor meer dan 10% voor het bedrijf mee wordt gereden. vraag even de specifieke details als u twijfelt.

Premie online berekenen

Inventaris en goederen - premie aanvraag Bedrijfsaansprakelijkheid - premie aanvraag Gebouwen verzekering - premie Bedrijfsschade verzekering - premie aanvraag Bedrijfsrechtsbijstand verzekering - premie Werkgeversaansprakelijkheid premies Adviseurswijziging bestaande verzekering Overzicht alle bedrijven verzekeringen